Witchcraft - Forum ezoteryczne
Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Umysł (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Dział: Pytania i problemy (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=318)
+--- Wątek: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? (/showthread.php?tid=6196)

Strony: 1 2

Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Pacza12 - 12-11-2014

Tak jak temacie. Mam wisiorek z kwarcu różowego i wczoraj postanowiłam sprawdzić, czy posłuży jako wahadełko. Okazało się, że tak więc mam pytanie: czy mogę go nosić i korzystać z niego jednakowo?
Może to pytanie wydawać się niektórym śmieszne, ale wolę się upewnić. :szczerbol:

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Ismena - 12-11-2014

Wahadełko powinno być oczyszczone, przeważnie trzyma się je w specjalnym woreczku lub pudelku, żeby nie miało styczności z innymi energiami. Jeśli będziesz je nosić na sobie, to będzie miało głównie twoja energie i część tych z otoczenia też chwyci. Trzeba będzie oczyszczać. To tak trochę, jak z kartami, one służą do wróżenia i tyle. Wahadełko tez ma swoje przeznaczenie. Tego należy się trzymać.

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Atria - 12-11-2014

Ja korzystam z normalnego wahadełka, ale kiedy nie mam nic innego pod ręką to i naszyjnik się nada.

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Pacza12 - 12-11-2014

Dziękuję bardzo.

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Absinth - 13-11-2014

Ismeno to, nie jakieś magiczne siły poruszają wahadełkiem a podświadomość, która kontaktuje się z nadświadomością. Można to przedstawić w dialogu gdzie A-Nadświadomość B-Świadomość C-Podświadomość.

B: Czy rzecz zgubiona przeze mnie jest w tym pokoju?
C: EJ! A! B się pyta, czy to, co zgubił, jest w tym pokoju!?
A: Tak, jest pod łóżkiem!
C: Dzięki! Już mu pokieruję ręką, żeby się wahadełko kręciło na tak!

Tak więc oczyszczania aż takiego nie potrzeba, gdyż nie pracujemy tu z jakimiś bytami etc. tylko z własnymi częściami umysłu.

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Ismena - 13-11-2014

Tak Ab, ale wahadelko to kamien. Najczesciej krysztal, albo ametyst i ulega zabrudzeniu. Zalezy do czego kto wykorzystuje wahadelko. Jedni zadaja pytania, inni oczyszczaja, albo sprawdzaja stan czakr.

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Pacza12 - 13-11-2014

Ja wahadełka używam do zadawania pytań. Czyli lepiej wykombinować coś innego, niż wisiorek?

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Stratus - 14-11-2014

Ja z własnego doświadczenia wiem, że wisiorek się nadaje, z radiestezją mam doczynienia od początku swojej ścieżki z Ezo, co prawda zawsze nosze przy sobie flakonik z wodą, aby na wszelki wypadek oczyścić przedmiot używany do wahadełkowania, zapewne z racji, że ostatnio używam kryształu, ale cofając się wstecz, przez długi czas nie oczyszczałem wahadełka i mimo to dalej działało świetnie.
Reasumując baw się wahadełkiem do woli, ale od czasu do czasu dla świętego spokoju możesz je oczyścić :).

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Pacza12 - 14-11-2014

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)

RE: Czy wisorek może służyć jako wahadełko? - Gentleman - 14-11-2014

Na wahadełko nadaje się wszystko co wisi na sznurku i jest cięższe od sznurka oraz uprzednio oczyszczone z energii. Ja osobiście w razie potrzeby używam grubej igły do szycia.