Witchcraft - Forum ezoteryczne
Pomoc - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Zaklęcia i rytuały (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=26)
+---- Dział: Miłosne (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=107)
+---- Wątek: Pomoc (/showthread.php?tid=11390)

Strony: 1 2 3

RE: Pomoc - olaola - 10-02-2022

Tak. Próbowałam, nie raz, nie dwa, nie pięć. Efekt taki, że chciałby , ale się boi i nic na to nie poradzi. Ja jestem zupełnie zielona w temacie, mogę przeszukiwać forum, co próbuje robić, ale boje się ,że źle coś zrobię i będzie efekt odwrotny od zamierzonego. Ja nawet próbowałam mu delikatnie tak powiedzieć co zamierzam, ale mnie wyśmiał. Nie wierzy w magię. Co najśmieszniejsze, jak się poznaliśmy, i mówił o urodzinach, to podał mi na wstępie swój znak zodiaku, więc myślę, że gdzieś tam ma jakieś przekonania. Ja nie twierdzę, że to musi być spętanie, po prostu wyczytałam , że to zawsze pomaga. Nie wiem, może się mylę.Jeśli miałoby to być coś innego to chętnie proszę o wskazówki, o coś co pomoże się przełamać. Na razie noszę runy w portfelu.Jest jakąś niewielka poprawa. Tylko pewna osoba, która się zna, powiedziała, że runy da za słabe.

RE: Pomoc - olaola - 10-02-2022

Jeżeli chodzi o uwarunkowania. Dziękuję, ale nie próbuję nawet go przekonać. Wyśmiał by mnie.

RE: Pomoc - ChArMeR - 19-02-2022

Spętanie miłosne to juz kaliber złej magii (czarnej ) bo szkodzi. Dlaczego? już tłumaczę: to wpływanie na wolę innej osoby. Jak sama nazwa mówi "spętać" - związać/przywiązać i tu juz wchodzą w kaliber pieczęcie demony itp też nie daj się zwieść że ktoś zapali czerwoną świece nad zdjęciem i już a zapłacisz miliony- to nie takie łatwe - i każdy kto zna sie na magii nie będzie chciał ponosić za to konsekwencji a Będzię. To jest mocny kaliber, ALE TU NIE O TYM. Spętanie: wyobraź sobie, że pobobasz się "żulowi" ale on Tobie nie: obrzydza cię, nie czujesz nic, nie chcesz aby cię coś łączyło z tą osobą i on cię spęta magicznie: Pomimo, że nadal nie będziesz czuła żdnego pociągu i będzie cię obrzydzał: nagle w niewytłumaczalny sposób będziesz "uzależniona" emocjonalnie od niego. Będziesz się męczyła i będzie cię do niego ciągnęło, pomimo iz będzie irytować cię każdy szczegół tej osoby. Czy chciałabyś trwać w takim związku ? Chyba nie. - na tym polega spętanie. Ale nie jest dobre bo trzeba później za to zapłacić energia wraca po trzykroć. I co z tego, że będzie się miało konkretna osobe jak później z zadrości będzie lał po pysku albo więził w złotej klatce. Później tez może się to odbić na najbliższych na zdrowiu i innych dziedzinach życia - prawa magii. Robić można wiele - ale by nie szkodzić. To szkodzi i krzywdzi dwie strony. Później baaaardzo ciezko to odkręcić i siedzi się w toksycznych związach. Dlatego nie warto :) Ja wgl bym uważał z magia miłosną nawet na przyciągnięcie odpowiedniego partnera. Tu choć jedno niekonkretne sprecyzowanie - daje kota w worku. Ja sobie raz tak w życiu wyczarowałem i dostałem mega rykoszetem i toksyczny związek na total. Miłosc jest magią samą w sobie nie potrzebuje wspomagaczy. Możesz palic różową świecę i wyobrażac miłość :) to chyba najbezpieczniejsze a to zawsze energie ruszy :)
Pozdrawiam cię i ściskam :)

RE: Pomoc - Merid♡ - 19-02-2022

Cytat:Ja wgl bym uważał z magia miłosną nawet na przyciągnięcie odpowiedniego partnera. Tu choć jedno niekonkretne sprecyzowanie - daje kota w worku. Ja sobie raz tak w życiu wyczarowałem i dostałem mega rykoszetem i toksyczny związek na total.
Takim postem tylko zniechęcasz ludzi do działania. Nie czarujcie, bo dostaniecie rykoszetem (bo ja tak miałem).
W takim razie trzeba by wyrzucić do kosza ryt Evandera na przywołanie Ideału, Olimpii z jabłkiem itp.
Jesli magia może pomóc znaleźć miłość to dlaczego z niej nie korzystać?

RE: Pomoc - ChArMeR - 19-02-2022

No dobrze. W takim razie róbta co chceta :) Ja tylko powiedziałem ŻE BYM UWAŻAŁ :) ok? nie mówię, że nie i koniec bo ja tak powiedziałem. No ja też przywoływałem sobie ideał i ryczałem 2 lata co z tego, że kolor włosów się zgadzał i oczu i zainteresowania jak NIE DOPRECYZOWAŁEM i na to też uwagę zwróciłem aby PRECYZOWAĆ. Swoją droga skoro efekt nie jest gwarantowany i u mnie nie wyszło poczułem się tutaj zobligowany ostrzec, przez pryzmat swoich doświadczeń chyba też w wiekszości o to chodzi w forum by tez doradzić. Tak więc jeżeli ktoś ma ochotę oczywiście można ale trzeba się liczyć. Zawsze można palic świece i wspomagac się runami :) i tego jestem zwolennikiem po prostu. :)

RE: Pomoc - Evander - 20-02-2022

Amorte,

Spróbuj przerobić 'Przywołanie ideału' ode mnie na sytuację, w której wszystko się układa.
Oprócz tego spróbuj pomanipulować swoim apsztyfikantem.
Są bardziej brutalne działania magiczne oczywiście, ale zalecam poradzenie się dobrej tarocistki, zanim się ich podejmie - należy zapytać, czy misiaczek to na pewno ten jedyny, czy po zalegalizowaniu związku nie zacznie pić i bić, czy nie spotkam za parę lat misiaczka plus, którego będę chciała bardziej a stary misiaczek nie będzie chciał odejść itd itd.

Jak to napisałem w innym temacie, problemem z magicznymi metodami wywołania miłości nie jest to, ze nie działają.
Problemem jest to właśnie, że działają - ale my za te parę lat już możemy mieć inny pomysł na swoje życie a tu dupa - urok działa dalej, albo jesteśmy w zalegalizowanym związku z 5 dzieci i nie mamy dokąd pójść...

Warto myśleć naprzód zanim się wykona takie działania. Potem może być ciężko je odkręcić.

RE: Pomoc - Adrianna - 20-02-2022

Podpisuję się ręcyma i nogami pod tym co napisał Evander.

Magia miłosna jest tak obszerna, że porywanie się na spętania w pierwszej kolejności jest po prostu głupotą, nie boję się tego nazwać wprost. I takich głupich, a mądrych po szkodzie masz tutaj mnóstwo na forum i poza nim.

Zazwyczaj dwie grupy osób polecą Ci spętanie. Pierwsza, to ta, która za ich wykonanie bierze niewąskie pieniądze. Druga to romantyzujące rzeczywistość osoby, które koło spętania nawet nie przeszły tylko gdzieś słyszały, albo zrobiły je miesiąc temu i nie doczekały się jeszcze jego konsekwencji. Bardzo łatwo jest głosić peany na tematy, o których się nie ma bladego pojęcia.

Co do tego, że działa zawsze. Nic nie działa zawsze.

A co do magii miłosnej jako takiej. Próbuj. Nie bierz się za największy kaliber. W 90% przypadków nie ma wcale takiej potrzeby. Szczególnie, że jeśli coś pójdzie nie tak to zdecydowanie łatwiej będzie z tego się wyplątać. Czy jakakolwiek praca z energią u Ciebie jest? Próbowałaś energetycznie na niego podziałać? Zmobilizować lekkim kopniakiem?

Może to ty potrzebujesz operacji magicznej na sobie i swojej energii? Nie dopadła Cię pomroczność zauroczeniowa? Może tutaj trzeba coś podziałać też. Nie mówię, żebyś rezygnowała z faceta, ale może warto by było trochę krytyczniej przyjrzeć się sobie, swoim decyzjom i zachowaniom w kwestiach miłosnych. I może Twoja energia wymaga pracy na początek lub jednocześnie?

Związki to nie jest jedna osoba. On taki, śmaki, owaki, nie chce tego, nie chce tamtego. Relacja to też ta druga strona, która chce i zazwyczaj jest idealną umęczoną duszą, a świat jest po prostu dla niej podły.

W sytuacji, w której jesteś można naprawdę wiele zrobić. Na początek zastanowić się tak poważnie co Ciebie do księciunia ciągnie, kiedy on unika i generalnie też Cię wyśmiewa i Twoje poglądy. Szukaj prostych działań. Runy? Słoik na miłość? Afirmacje? Prosty rytuał na miłość? Morze możliwości. Tylko trzeba chcieć i jakiejś odrobiny przygotowania liznąć.

Z konkretów to już wspomniane Przywołanie Ideału. Ja jestem fanką rytuałów na liściu laurowym, bo mnie nie zawodzi po prostu i wiele tym uzyskałam. Jeśli interesuje Cię praca z bóstwami to może Wenus, Afrodyta lub inne z kręgów które uznasz za stosowne. Prosty przesył energetyczny? Tego masz na forum dużo. Co Ci intuicja podpowie.

RE: Pomoc - Hazar - 20-02-2022

(20-02-2022, 16:40)Evander napisał(a): Amorte,

Są bardziej brutalne działania magiczne oczywiście, ale zalecam poradzenie się dobrej tarocistki, zanim się ich podejmie - należy zapytać, czy misiaczek to na pewno ten jedyny, czy po zalegalizowaniu związku nie zacznie pić i bić, czy nie spotkam za parę lat misiaczka plus, którego będę chciała bardziej a stary misiaczek nie będzie chciał odejść itd itd.

Mądre zdanie, nawet jeśli jest się zdecydowanym warto mieć w zanadrzu taką prognozę, to obiektywne spojrzenie osoby niezaangażowanej, a jak życie pokazuje tacy widzą więcej.

RE: Pomoc - olaola - 21-02-2022

Rozumiem. Dziękuję za wszystkie porady. Więc już wiem, że spętanie odpada. A gdzie znajdę Wasze rady a propos afirmacji, przywołania. Wiecie ja dopiero zaczynam. Szukam na forum, ale nie wiem czego się chwytać. Jeśli chodzi o mnie ...hmmm...no cóż....może ja też potrzebuje magii🤔
Jeśli chodzi o niego....dobrze mi z nim, to,że ma inne poglądy, no cóż....ja też z na jego patrzę z przymrużeniem oka. Chciałabym ukierunkować go, a on jak taki nastolatek....jak mu się za dużo wymianie to się czerwieni i ucieka ( wiecie o co chodzi). Jak jesteśmy razem to wszystko ok. Tylko wiecie...pchnąć do przodu ...ja też do super odważnych i przebojowych nie należę więc się nie wychylam. I dwie takie sieroty i to jeszcze po przejściach się spotkały i nie wiedzą co z tym fantem zrobić. Naczytałam się o tym spętanie jakie to och i ach i jakie niezawodne i skuteczne. Mój błąd i moja naiwność.

RE: Pomoc - Właśnie stoję za Tobą - 21-02-2022

Zawsze można podejść do tego również kreatywnie - przyzwać jakiegoś demona, przykładowo jakiś gallu, zapewnić osobie niesamowite wrażenia i zobaczyć co się stanie. Bywa i tak, że miłość rodzi się w bólach. Jak po dobroci ktoś nie chce to cóż, jest zawsze inna opcja ;]