![]() |
|
Dary do Bogów - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Magia Słowiańska (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=382) +---- Dział: Zaklęcia, rytuały, modlitwy (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=383) +---- Wątek: Dary do Bogów (/showthread.php?tid=1616) Strony:
1
2
|
RE: Dary do Bogów - imperator553 - 14-02-2013 Czekam, tak z czystej ciekawości to kto jest tym twoim bogiem? I muszę się wtroncić, bo Czekam może mieć odrobine racji. Nie chcę obrazić Bogów w żaden sposób, bym się na to nie poważy, ale jeśli chodzi o "elektrownie" to ma poniekąd Czekam troche racji. Modlitwa jest jakoby przekazaniem energii. Wspomina o tym także księga smoka. Bez naszych modłów ich moc może spaść. Nie cała ale zawsze. A co do tej Twojej arogancji, to nie chcę Cię pouczać, ale masz spory tupet obrażając Bogów. Albo jesteś niezwykle głupi albo odważny. I ja kiedyś obrażałem Bogów i się na tym przejechałem. Po prostu waż słowa, bo uwierz że sporo ważą. Widze że niektórzy magowie z forum oddają wielką cześć Bogom. Ja sobie to odpuszczam. Wolę współpracę. Poza tym widzę że Amaedea i VerumPL to gorliwi wyznawcy i mogli poczuć się urażeni twoją wypowiedzią. Z drugiej zaś strony Verum przejawia lekki fanatyzm, jeśli chodzi o te Mordy w imię Bogów. Nie obrażaj się Verum, ale gdybyś poszedł mordować innowierców tylko znirzyłbyś się do poziomu swoich wrogów mordując na chwałę istot wyższych. Zastanówmy się czy warto. Czy świat byłby lepszy zachlapany krwią z powodu obecności innej wiary. Pozatym nie wiem jak wy, ale ja uważam że magowie powinni być neutralni. Powinniśmy się skupić na swoich badaniach i atakować tych którzy zagrażają naszej społeczności. Pamiętajmy że nie dostąpiliśmy zaszczytu panowania nad magią po to, by podbijać świat lecz aby się doskonalić. Mam nadzieję że nikogo nie obraziłem i pojeliście kilka ważnych spraw. RE: Dary do Bogów - imperator553 - 15-02-2013 Kondziu taka uwaga. Sądzę, że atakując naszych wrogów nie zniżalibyśmy się do ich poziomu, bo to by była odpowiedź na ich atak. Poza tym my bronimy wyższej sprawy i jakichkolwiek wartości moralnych. A ludzie, którzy na nas dybią zazwyczaj moralności nie mają żadnej, a robią to dla tego, bo są bez mózgimi fanatykami lub są niemiłosiernie wkurw... Bo jesteśmy potężni i boją się nas. Przykładem oczywiście jest średniowiecze i 2 grupy społeczne: Niedouczony plebs palący wiedźmy ze strachu i inkwizycja wraz z klechami będąca bandą fanatyków mordujących z rozkazu kościoła rzekomo w imieniu Boga. Ale to tak na marginesie. Amaedea spokojnie. Po prostu źle cię zrozumiałem i ciesze się, że sprostowałaś sytuację dziękuje. RE: Dary do Bogów - WEndi - 15-02-2013 (05-02-2013, 21:19)VerumPL napisał(a): Starzy Bogowie znowu poczuli by zapach krwi i być może wezwali by do wojny wiernych by wypędzić katolów z ich ziemi albo kapłani zostali by przymuszeni do kolejnych krwawych ofiar i to by się skończyło na zabijaniu ludzi i wielu niefajnych rzeczach. Mój drogi! Katole już są wypędzani! Coraz mniej wyznawców, coraz więcej (neo)pogan... Piękna modlitwa, swoją drogą. (14-02-2013, 15:48)VerumPL napisał(a): Czekam nie dziwota że Bogowie cię nie lubią sam cię nie lubię za arogancję i chamstwo lubisz kusić los to sobie kuś ale robienie sobie jaj np. z Welesa że to niby twoja elektrownia to już obraza mojej religii Widzę niekonsekwencję. Sam określiłeś Katolików katolami (i ja też! ), co miłe nie jest. I w temacie z przepowiedniami wypowiadano się o religii katolickiej źle. Także argument nietrafiony. Nie mniej, podoba mi się to, że nie pozwalasz, by obrażano Twoich ["naszych."] bogów. Naprawdę.(14-02-2013, 15:48)VerumPL napisał(a): dlatego przestań o tym gadać bo nic nie wnosisz co najwyżej ktoś zacznie brać z ciebie przykład i się na tym przejedzie a ja nie lubię jak ludzie cierpią. Myślę, że i bez Czekama te osoby byłyby bezczelne. Więc nic im to nie pomoże. Sami się nauczą pokory jak im Perun piorunem w dupę pierdyknie.
RE: Dary do Bogów - VerumPL - 16-02-2013 Powiedziałeś "kapkę pomocy" ja dostaję jej całą masę, Bogowie prawie zawsze mi pomagają, są moimi starszymi braćmi, którzy nigdy nie zawiodą i zawsze będą chętni do pomocy, chyba że sam za bardzo nabroję i on nich zapomnę. Imperatorze, ja się nie obrażę, sęk w tym że moi Bogowie nie potrzebują ludzi takich jak Czekam Ci Bogowie mają własne charaktery i szukają ludzi wiernych, a nie tylko takich którzy wykorzystają ich do swoich celów, o tym nie ma mowy. Imperatorze, katole tu przyszły zmusiły naszych przodków by zmienili wiarę, lecz oni skrycie wierzyli bo kochali Bogów, i jeśli Bogowie uznają za słuszne (a raczej nie uznają , chociaż nie wiem) że czas by odbić Wolin (bo tak naprawdę chodziło by tylko o Wolin i inne miejsca dawnego kultu) to bym przyłączył się do innej grupy rodzimych by go odbić bo mamy do tej ziemi święte prawo. Czekam o co chodzi Ci z tymi przyjaciółmi? Zbaczamy z tematu, załóżcie dla tej rozmowy osobny temat bo nie wiele ma ona wspólnego z darami dla Bogów. Wiara w Bogów lepiej się sprawdza niż współpraca z nimi, rozmawiałem o tym z Welesem i twierdzi on iż małe rzeczy może dopomóc, lecz te duże zostawia dla wiernych bo oni przy nim zostaną i go nie opuszczą, bo kto raz prawdziwie wierzył, szybko nie przestanie. RE: Dary do Bogów - imperator553 - 22-02-2013 Ja proszę zazwyczaj o pomoc Lucyfera. Jedyne co ode mnie dostaje i to nieczęsto to modlitwa a pomoc dostaję. Nie zarzynam biednych kotów na ołtarzach i nie wpier.... znaczy zjadam gó...na jak to robią sataniści a Lucyfer mi jakoś pomaga. Ama odpowiedz na post nade mną bo także jestem ciekawy. RE: Dary do Bogów - VerumPL - 22-02-2013 Imperator bo ja nie modlę się do nich by coś mieć modlę się do nich bo ich kocham i pragnę służyć a oni mi się odwdzięczają naprawdę super. |