![]() |
|
Magia Czaszek - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Powiązane z magią (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=343) +--- Dział: Inne (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=344) +--- Wątek: Magia Czaszek (/showthread.php?tid=2181) |
RE: Magia Czaszek - Gwynbleidd - 20-04-2013 (20-04-2013, 12:09)Laominos napisał(a): Klaudia Jeśli praktykuje tą magię, i ma w niej doświadczenie to nie znaczy że nie może bez niej żyć, nikt nie powiedział że mamy się ograniczać w np. psionice i to nie znaczy że nie umie zrobić rytuałów bez pomocy czaszek. Ok. Ale nazwa to magia CZASZEK (brr... aż się trzęsę ze strachu). Więc chyba potrzebne są czaszki? To tak jakby bawić się wahadełkiem bez wahadełka. Albo w Tarot bez kart Tarota.
RE: Magia Czaszek - qGaara - 20-04-2013 Mieszkam na cmentarzu, na ziemi świętej. RE: Magia Czaszek - Feras - 20-04-2013 O tym mówię Ase, ale tak jak już wcześniej powiedziane to wróżenie z tarota bez kart i zabawa z wahadełkiem bez wahadełka. Do niektórych typów magii to nie tylko wspomagacze, są potrzebne do rytuałów itp. bez nich by się nie udało, więc nie są to tylko "wspomagacze". RE: Magia Czaszek - Kas - 20-04-2013 Cytat:Mieszkam na cmentarzu, na ziemi świętej.Na cmentarzu? oO To w ogóle legalne...? RE: Magia Czaszek - Olimpia - 20-04-2013 Wiele osiedli itp. zostało zbudowanych na cmentarzu. RE: Magia Czaszek - Feras - 20-04-2013 Zgadzam się, nie powinno się rozkopywać grobów... Poza tym że to nie moralne można na siebie ściągnąć złe duchy. RE: Magia Czaszek - Kas - 20-04-2013 Waaait a minute. Osiedle zbudowane na cmentarzu - czyli, że autor tego tematu rozkopuje ziemię wokół osiedla w poszukiwaniu ludzkich czaszek do użycia w rytuałach, i nikomu nie wydaje się to dziwne? ; o Czaszek, które zostały pochowane wraz z resztką szczątek osoby, by spoczywać w spokoju? Czaszek, którym należy się chociaż odrobina respektu? Daaamn, gdybym była moralną osobą, to byłabym tym niezmiernie oburzona. :I Chyba, że autor miał na myśli, że dosłownie mieszka na cmentarzu, śpi sobie w jakimś rozkopanym grobie ze swoim laptopem i używa znalezionych czaszek do rytuałów. Hym. W takim wypadku mamy tu hienę cmentarną. <: Lub bezdomnego. RE: Magia Czaszek - Kas - 21-04-2013 Cóż, albo autor jest nekrofilem i nie przeszkadza mu grzebanie w czyimś martwym ciele, albo możemy podać w wątpliwość tę całą magię czaszek... <: Chociażby ze względu na niepraktyczność. Z resztą. Czemu to zawsze muszą być ludzkie czaszki? Czemu nie może być coś przyjemniejszego, jak... magia kwiatków? Albo jednorożców? Tylko od razu grzebanie w trupach. :I RE: Magia Czaszek - qGaara - 21-04-2013 Mam dom na cmentarzu, a nie blok. I cały plac na nim, a jest dość spory. Nikt nikomu nie każe grzebać w trupach. Ma się na to inne sposoby, poza tym, nie do wszystkiego takie czaszki można użyć.
RE: Magia Czaszek - Kas - 21-04-2013 Dom na cmentarzu? ;o Jezu. Kto normalny chciałby mieszkać na cmentarzu? XD Czy tylko ja mam sny w których mój dom oblegają demony i nekromorphy...? Jeśli nie grzebiesz w trupach, to skąd bierzesz te czaszki? |