![]() |
|
Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Umysł (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Psychologia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=34) +--- Wątek: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST (/showthread.php?tid=2686) |
RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Advena - 11-10-2013 Towarzyski sangwinik: 4 Energiczny choleryk: 2 Perfekcyjny melancholik: 18 Spokojny flegmatyk: 16 O kurde :p RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Aesane - 15-10-2013 towarzyski sangwinik 11 energiczny choleryk 13 perfekcyjny melancholik 8 spokojny flegmatyk 8
RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - piotr - 15-10-2013 Teścik jest skopiowany z książki "Osobliwość plus" Florence Littauer, gdzie każda cecha jest opisana na końcu książki, a cechy są mylące, bo jest pełno takich, których się zwykle nie rozumie, lub rozumie na swój błędny sposób. Za pierwszym razem zrobiłem test z neta to byłem melancholikiem, a kiedy zakupiłem książkę to już flegmatykiem z domieszką melancholika i taka osobowość faktycznie pasuje do mnie najbardziej .Serio polecam poszerzenie swojej wiedzy na temat osobowości i temperamentów , bo tu nie chodzi o to by poznać swoją osobowość, no dobra to też, ale głownie chodzi o inne... dzięki temu rozwija się umiejętność kontaktowania z ludźmi i manipulowanie nimi, no i tam rozwijanie siebie ciąg dalszy. Dobra a teraz na temat troszkę opowiem wam o tym. Generalnie to jest tak, że: Melancholik i Flegmatyk myśli negatywnie. Choleryk i Sangwinik myśli pozytywnie. I łatwo jest zaszufladkować taką osobę dzięki opisowi 1 postu jaki tych 2 zdań wyżej. Wystarczy wyjrzeć przez okno i się rozejrzeć by stwierdzić do której grupy się zaliczysz. Łatwo jest też stwierdzić na podstawie tego do której grupy się zalicza osoba z nami gadająca. Melancholik - Myśli. Sangwinik - Mówi. Choleryk - Robi. Flegmatyk - Słucha. Sangwinika się spotka... to jemu gęba się nie zamyka... to jest pewne, że jest to sangwinik. Choleryk wie wszystko najlepiej i łatwo się denerwuje i często głośno gada... Flegmatyk za to mało mówi, czasem walnie parę dowcipnych uwag, ponadto może ziewać rozmawiając, woli siedzieć niż stać, leżeć niż siedzieć i wybiera jak najwygodniejsze miejsce gdziekolwiek jest i wszystko potrafi zrozumieć.Melancholiki to ciężkie orzechy do zgryzienia, sam nie wiem jak to napisać. Jest niepostrzeżony, wejdzie po cichu i niepostrzeżenie, nie lubi przyjęć towarzyskich i nawet jak już taka osoba pójdzie to zwykle jest niezadowolona, że poszła. Zwykle będzie odpowiadać w taki specyficzny negatywny sposób. Kobiety na imprezie będą przekonane, że się niewłaściwie ubrały, a mężczyźni wejdą niepostrzeżenie. Melancholik i Sangwinik to swoje przeciwieństwa jak i Choleryk z Flegmatykiem... I te przeciwieństwa się przyciągają. I z tego co tam wyczytałem, najlepiej właśnie jest dobrać partnerke/ra o przeciwnym temperamencie... przeciwności się uzupełniają. I jeszcze tutaj napisze coś ciekawego, że temperament już widać po zachowaniu malutkich dzieci, co zaczynają chodzić. RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Plague Doctor - 16-07-2015 towarzyski sangwinik - 2 energiczny choleryk - 25 perfekcyjny melancholik - 9 spokojny flegmatyk - 4 W sumie... coś w tym jest. RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Magician7 - 16-07-2015 towarzyski sangwinik - 2 energiczny choleryk - 11 perfekcyjny melancholik - 16 spokojny flegmatyk - 7 W pełni się zgadzam. RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Animal - 17-07-2015 Towarzyski sangwinik: Ilość punktów- 6 Energiczny choleryk: Ilość punktów- 5 Perfekcyjny melancholik: Ilość punktów- 18 Spokojny flegmatyk: Ilość punktów- 11 RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Nephi - 17-07-2015 Towarzyski sangwinik: 3 Energiczny choleryk: 2 Perfekcyjny melancholik: 14 Spokojny flegmatyk: 21 Ciekawie
RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Elfji - 17-08-2015 Towarzyski sangwinik - 8 Energiczny choleryk - 3 Perfekcyjny melancholik - 19 Spokojny flegmatyk - 9 RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - karola_86 - 29-08-2015 towarzyski sangwinik 3 energiczny choleryk 6 perfekcyjny melancholik 17 spokojny flegmatyk 6 Test w większości się zgadza, raczej tak
RE: Flegmatyk, melancholik, choleryk, sangwinik - kim jesteś? - TEST - Werba - 29-08-2015 (11-10-2013, 18:37)FEBRa napisał(a): towarzyski sangwinik 11 No, brawo. Osobowość zrównoważona. : ) |