Witchcraft - Forum ezoteryczne
Kontakt z demonem - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Pytania i problemy (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Kontakt z demonem (/showthread.php?tid=4763)

Strony: 1 2 3

RE: Kontakt z demonem - Vash - 22-03-2014

Ze znajomymi mogę pogadać zawsze, a demon jest czymś innym. :D Co do pedagog to ta sama sytuacja co napisałem wcześniej ale skąd pewność że jestem uczniem?
Jak na razie nie mam zamiaru niczego wywoływać, zbieram tylko informacje także nikt nie musi mnie pouczać.

RE: Kontakt z demonem - Olimpia - 22-03-2014

Demon jest czymś innym?? Ja się grzebie miedzy innymi głowie w demonach bo chyba wiem lepiej... Nesse też zielona nie jest. Czasem lepiej posłuchać doświadczonych ale to jest Twój wybór.

A skąd pewność? Nie zapominaj, że to forum ezoteryczne. Masz niedojrzała jeszcze energie a ona na ogól dojrzewa dość szybko.

RE: Kontakt z demonem - SorrorNesse - 22-03-2014

(22-03-2014, 00:06)Vash napisał(a): skąd pewność że jestem uczniem?

Bo napisałeś, że zajmujesz się tym od niedawna, bo nic o tym nie wiesz i zadajesz głupie pytania? :p

Rozmowa z demonem... Taki fenomen to mi tylko mój facet opowiedział o jego więzi z jakimś tam goeckim stworzonkiem, ale nie wnikałam w szczegóły bo osobiście demonologia mnie nie kręci na tyle, by się nią zajmować. No chyba, że jak byłam głupią, 13-letnią adeptką zafascynowaną wielce LHP i tym podobnymi, na szczęście po paru upadkach naprostowało mi się w główce.
W każdym razie, jeśli chcesz gadać z czymkolwiek astralnym, musisz poćwiczyć jasnosłyszenie i czuć, w co można się wpychać, a w co nie. XD

To że zajmuję się tym od niedawna nie świadczy o tym że jestem uczniem tylko że jestem niedoświadczony.

Olimpia: Co wiesz lepiej? Nie rozumiem do czego ty się odnosisz? Nie myliłem się chyba pisząc że demon jest czymś innym od człowieka prawda?

RE: Kontakt z demonem - Adejavantie - 22-03-2014

Olimpia większość rzeczy wie lepiej, jest na dużo wyższym poziomie niż Ty, jak również ja i wiele osób z tego forum.
W mojej hierarchii byłaby Arcymistrzem na drugim szczeblu.
Ale wracając do meritum: jesteś niedoświadczony i właśnie dlatego nie powinieneś się jak na razie w to bawić.
Zaczynaj od istot na podobnym poziomie do Twojego. Ściągnij sobie jakąś z Astrala/Planów i z nią sobie rozmawiaj (chociaż też uważaj, bo potrafią się podszywać). Na razie radziłabym Ci, byś poćwiczył swoje zdolności w Exodosie. Widzenie energii, słyszenie, kontrolowanie jej we własnym ciele.

Napisales "demon jest czyms innym" nic.nie bylo o ludziach. Poza tym za ten tekst moglbys juz nie zyc... czyms? Serio? Kims. Poza tym sporo demonow bylo kiedys ludzmi to po prostu zdemonizowane dusze (oczywiscie mowie sporo nie wszystkie czy wiekszosc bo ciezko to okreslic).

Chcesz baw sie... bylo juz takich kilku a potem lecieci do mnie a ja musialam sciagac demona na siebie. -_-` Teraz nie ma takiej opcji. Za czyjas glupote moga zaplacic w tym momencie moje dzieci - nie bede ryzykowac. Mysl co robisz i naucz sie pokory. To tyle ode mnie bo juz sil nie mam tlumaczyc w kolko. -_-

Adjevantie - dzieki. xDDD Az nie wiem co powiedziec.

"Ze znajomymi mogę pogadać zawsze, a demon jest czymś innym."
Jak widać "było o ludziach".

"Jak na razie nie mam zamiaru niczego wywoływać, zbieram tylko informacje także nikt nie musi mnie pouczać."

Nie wątpię że Olimpia jest na wysokim poziomie, bo pewnie tak jest ale prosił bym żeby przed napisaniem kolejnej odpowiedzi przeczytać ze zrozumieniem pozostałe, bo później wychodzą właśnie takie sytuacje. ;)

RE: Kontakt z demonem - Adejavantie - 22-03-2014

Po prostu Cię ostrzegamy. Sama miałam nieprzyjemne sytuacje z pewnymi Istotami i innym ich nie życzę.

Daj spokoj. Nie warto. Serio. Jak grochem o sciane. Piszcie na temat. :-) Jego wola.

Olimpia o co Ci chodzi?? "Jak grochem w ściane" sprawdza się akurat w twoim przypadku bo napisałem, później jeszcze Ci cytowałem i dalej nie rozumiesz, co mam ci rozrysować moje intencje?