Witchcraft - Forum ezoteryczne
Sabaty czarownic w dawnej Polsce - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Pozostałe rodzaje magii (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+---- Dział: Magia Seksualna (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=226)
+---- Wątek: Sabaty czarownic w dawnej Polsce (/showthread.php?tid=7286)

Strony: 1 2 3

RE: Sabaty czarownic w dawnej Polsce - Kolovrat - 17-10-2015

(17-10-2015, 20:32)czarny napisał(a): Nazywali go Piorunem, bo to był piorun. Największy szaman najprtowdopodobniej potrafił wywoływać burzę z piorunami. Zacznij wierzyć że cos mogło powstać w Polsce a nie nasiłe szukasz wsszystkiewgo gdzieś po za granicami Polski.

Wiarę i wiedzę trzeba trzymać czasami daleko od siebie, na siłe niczego się nie doszukuje. Nie popadajmy z skrajność...
wykłócać się nie zamierzam, za dużo sprzecznośći w twoich wypowiedziach bym patrzył na to racjonalnie.

Cytat:Czy ktoś z Was ma jakieś inne informacje o sabatach czarownic w dawnej Polsce? Nie musi być średniowiecze. Mnie temat interesuje bardzo.

Polecam doszukac się genzy współczesnych swiąt polskich i ogólnosłowianskich. trudno jednak o jakieś konkrety z powodu brakujących dokumentów i zapisków. Pozostaje czytac dokumentacje Chrześcijańskich mnichów, lecz trzeba zerkać poza propagandę i "Szatana".
Ewentualnie efekty odtworstwa wykopalisk archeologicznych, tyle mogę dodać z mojej strony na ten temat nie wchodzac w szczegóły. Dołączę się jednak do twego pytania z nadzieją.

RE: Sabaty czarownic w dawnej Polsce - Ruta - 19-10-2015

(17-10-2015, 20:56)Kolovrat napisał(a): Polecam doszukac się genzy współczesnych swiąt polskich i ogólnosłowianskich. trudno jednak o jakieś konkrety z powodu brakujących dokumentów i zapisków. Pozostaje czytac dokumentacje Chrześcijańskich mnichów, lecz trzeba zerkać poza propagandę i "Szatana".
Ewentualnie efekty odtworstwa wykopalisk archeologicznych, tyle mogę dodać z mojej strony na ten temat nie wchodzac w szczegóły. Dołączę się jednak do twego pytania z nadzieją.[/color]
Tyle to ja wiem, ale zwykle chcę wiedzieć więcej.

RE: Sabaty czarownic w dawnej Polsce - czarny - 20-10-2015

No stary jak dla ciebie po słowiańsku Rus znaczy żeglarz to Lach znaczy bankier a Czech pewnie prezenter wiadomości. Uwierz mi w tamtych czasach we wszystkich plemionach słowiańskich była podobna wiara, a raczej czarostwo czy szamaństwo. Bali się pioruna albo szaman mógł go wywołac dlatego głównego boga nazywali Perunem.
Jako takiej nazwy diabeł moze nie było ale czart pewnie był. I tu następny przykład "czart" czyli czar.
Tak jak wiedźma - wiedzę ma, wódz do-wodził wojami plemiona a plemię bo z jednego ojca (czyli plemnika) kiedyś powstało.
Nazwy się mogły róznić jak i pewnie jezyki, pamiętajmy że za Mieszka (nazwa najprawdopodobniej od tego, że chłop potrafił nieźle dmuchać i żartobliwie nazywali go Mieszkiem tzn. małym miechem do rozdmuchiwania żaru w palenisku.
Co do zlotów czarownic, to sam napisałeś, że one tam miały nastrugane na tych kijkach członka. Wczoraj wkleiłem instruktarzowy filmik jak czarownica lata na miotle ale ktoś mi linka usunął. Co do reszty to już nawet nie chce mi sie tłumaczyć... wiesz chłopie jak wyglada Voodoo ? Na czym polega satanistyczny obrzęd ?

RE: Sabaty czarownic w dawnej Polsce - Mięta - 20-10-2015

Czytam i nie wierzę... Czarny, mam szczerą nadzieję, że jesteś trollem.

Czary mary :) zaklęcie na przywołanie mar sennych :D
Czy wy w ogóle wiecie o czym tu piszecie ?

RE: Sabaty czarownic w dawnej Polsce - Void - 20-10-2015

Minti, mam takie same wrażenie.
Czarny, proszę, zawierz tym którzy wiedzą co mówią...

No ju ż dobrze, "Ci którzy wiedzą co mówią".
To jak wyglądał sabat czarownic ?
Po co się spotykały w pełnię księżyca ?
I co tam robiły?
Cykl księzyca to 28 dni, tyle co przecietny okres kobiety.... i nic więcej oprócz krwi menstruacyjnej nie jest im potzebne ?

Brawo Zołi potrzebowały jeszcze plemników cała masę czyli spermę.

RE: Sabaty czarownic w dawnej Polsce - Kolovrat - 20-10-2015

Szczyt chamstwa i kretynizmu.
ja się izoluję od tego wątku, tak samo jak od drugiego który jest wykonany w absurdalny sposób. Jakiś admin powinien rzucić na to wszystko okiem.
Szkoda jednak mojego rozpisywania na marne...

Po prostu zrozumiałeś, że ja WIEDZeMAm.