Witchcraft - Forum ezoteryczne
Pytania odnośnie całej magii energią - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Pytania i problemy (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Pytania odnośnie całej magii energią (/showthread.php?tid=5942)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: pytania odnośnie całej magii energią - varaha - 04-10-2014

Witam,
skąd się wziął ten obrazek-symbol? Gdzie go widziałeś?..Dlaczego kojarzy Ci się z żywiołakami?...Dlaczego o to pytasz?-wywarło to w jakiejś sytuacji na Ciebie mocne wrażenie,odczucie..itp? Czekam na odpowiedź. Jak si krpęujesz to może być na PW..

sorry za błędy...:) tam powinno być się krępujesz:)- ...................

nie ma sprawy Tetram;)

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Wed23 - 04-10-2014

Skąd wziął się? Jest na moim mostku, od dobrych kilku lat na mostku mam zaczerwienienie które ciągle ma ten sam kształt, dziwnie to wygląda,
Gdzie widziałem? W lustrze,
Czemu kojarzy mi się z żywiołami? Bo od zawsze mam z nimi jakieś dziwne połączenie, a przynajmniej jak pytam o różne rzeczy co jakiś czas takie kwiatki wychodzą, sporo ludzi powtarza te same formuły że żywioły z jakichś powodów upodobały mnie sobie,
Czemu pytam? Bo na ogół przez studia zrobiłem się leniwy oraz bardzo ciekaw świata,

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Wed23 - 09-10-2014

Ok, ostatnio nieco rozmyślałem, przez co mam następujące pytania:
1. Czy każdy ma porównywalny talent do każdego rodzaju magii, czy może są dysproporcje?
2. Macie może jakieś skuteczne metody na zwiększenie efektywności ćwiczenia telekinezy? (Pewnie medytacja, jeżeli tak to jaka, bo znam kilka rodzajów: wizualizacja czakr i ich napełnianie druga metoda to coś z wypowiadaniem odpowiednich fraz dotyczących poszczególnych czakr, trzecia którą jeżeli już to stosuję to wizualizacja np. jabłka)
3. Znacie może jakieś ćwiczenia telekinezy które można ćwiczyć w każdym miejscu nawet podczas chodzenia? (Bo osobiście znam tylko ćwiczenie z wiatraczkiem oraz kostkami do gry, oraz dla bardziej zaawansowanych przesuwanie ołówka oraz unoszenie kart)

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Ismena - 09-10-2014

(28-09-2014, 09:53)Wed23 napisał(a): Ok, mam kolejne pytanie, tym razem o znak,
czy ktoś kojarzy taki znak:

Tak, gorna czesc czyli okrag jako calosc, zamkniecie (krag, ochrona). Dolna czesc moze symbolizowac - lewy dolny (zamkniecie), lewy gorny (zamkniecie), prawy dolny (otwarcie ku wierzcholkowi), prawy gorny (zalamanie i otwarcie, brama). Nie pytajcie mnie skad to wiem, bo ... nie wiem skad. Ps. Oth masz Ty fajne poczucie humoru. :D

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Wed23 - 12-10-2014

(09-10-2014, 18:43)Wed23 napisał(a): Ok, ostatnio nieco rozmyślałem, przez co mam następujące pytania:
1. Czy każdy ma porównywalny talent do każdego rodzaju magii, czy może są dysproporcje?
2. Macie może jakieś skuteczne metody na zwiększenie efektywności ćwiczenia telekinezy? (Pewnie medytacja, jeżeli tak to jaka, bo znam kilka rodzajów: wizualizacja czakr i ich napełnianie druga metoda to coś z wypowiadaniem odpowiednich fraz dotyczących poszczególnych czakr, trzecia którą jeżeli już to stosuję to wizualizacja np. jabłka)
3. Znacie może jakieś ćwiczenia telekinezy które można ćwiczyć w każdym miejscu nawet podczas chodzenia? (Bo osobiście znam tylko ćwiczenie z wiatraczkiem oraz kostkami do gry, oraz dla bardziej zaawansowanych przesuwanie ołówka oraz unoszenie kart)

Widzę mały zastój, więc może przypomnę się,
Będę wdzięczny za wskazanie mobilnych ćwiczeń z telekinezą, osobiście szukałem ale jakoś nie mogę znaleźć(znalazłem tylko wyginanie łyżki, ale to raczej zbyt ciężkie jak na początkującego)

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Magician7 - 20-10-2014

Witam, polecil bym ci cwiczenia, ale uwazam ze najpierw powinienes skupic sie na rozwoju duchowym i poznawaniu wiedzy magicznej. Jak juz to opanujesz, przejdz do telekinezy. To tak jak bys chcial postawic dom bez fundamentow. Ps: radze duzo medytowac, to pomoze w osiagnieciu celu.

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Wed23 - 20-10-2014

No, ok medytacja, nie wiem jak to ogólnie ludzie widzą, ale ja rozróżniam wiele form medytacji, mogę liczyć na jakieś szczegóły? Wcześniej w pkt 2 nieco o tym pisałem "(Pewnie medytacja, jeżeli tak to jaka, bo znam kilka rodzajów: wizualizacja czakr i ich napełnianie druga metoda to coś z wypowiadaniem odpowiednich fraz dotyczących poszczególnych czakr, trzecia którą jeżeli już to stosuję to wizualizacja np. jabłka)"

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Manussa - 20-10-2014

Wed23:
1. Wizualizacja nie równa się medytacji.
2. Te "frazy" to mantry.

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Wed23 - 20-10-2014

(20-10-2014, 18:44)Manussa napisał(a): Wed23:
1. Wizualizacja nie równa się medytacji.
2. Te "frazy" to mantry.

?? Nie równa się?? W jakim sensie? Przecież to też medytacja,
Oto pierwszy z brzegu przykład z google:
Medytacja

Chwilę temu poszperałem w internecie i znalazłem nieco różnych medytacji, ale też dowiedziałem się że każda z tych medytacji ma inne cele, ale dalej nie wiem jaki rodzaj medytacji jest najlepszy do rozwoju telekinezy, telepatii, leczenia oraz transmutacji, jakieś rady?
Może ktoś zna temat gdzie temat medytacji został opisany od deski do deski i to dość konkretnie?

RE: pytania odnośnie całej magii energią - Magician7 - 21-10-2014

Medytacja glownie polega na oczyszczeniu umyslu z wszelkich mysli i wyobrazen, wtedy twoj umysl odpoczywa. Jednak prawda jest ze jest wiele definicji medytacji. Ale na tym powinienes glownie sie skupiac. Na poczatek polecam ci medytowac z muzyka relaksacyjna i na lerzaco.