![]() |
|
Czesc Wam wszystkim! :) - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Witchcraft (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Poznajmy się (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Czesc Wam wszystkim! :) (/showthread.php?tid=11372) |
Czesc Wam wszystkim! :) - SejnoPL - 08-01-2022 Hah, nie wiem tak naprawde jak sie tutaj znalazlem. Nie moge zasnac i mam ochote po prostu sie przywitac ![]() Dziwne to jest. Przeczytalem fragment ksiazki Magija Wspolczesna, wciagnela mnie. Po chwili trafilem tutaj. Musicie miec dobrze wypozycjonowane tresci. Pewnie zatrudniacie magow SEO z innch universow hah ![]() Dzisiaj spotkala mnie dziwna i wiem, ze nieprzypadkowa sytuacja. Stalo sie to po "odprawieniu" jednego zaklecia(?) z ksiazki. Nic wiecej nie napisze, ale mam jedno pytanie. Czy kazdy z nas ma przydzielonego jakiegos duchowego "przyjaciela", ktory nam pomaga? Jak poznac jego imie? Czy mozna go w ogole poznac, pogadac? Dzieki. RE: Czesc Wam wszystkim! :) - Nikodem - 08-01-2022 Cześć. ;] Magowie SEO z innych uniwersów pracują dzień i noc, by forum było dobrze wypozycjonowane. xD Cytat:Czy kazdy z nas ma przydzielonego jakiegos duchowego "przyjaciela", ktory nam pomaga? Ciężko powiedzieć. W tradycjach okołochrześcijańskich jest powszechny motyw "anioła stróża" - który miałby pełnić rolę opiekuna. W tradycjach nawiązujących do praktyk szamańskich/okołoszamańskich obecny jest motyw "zwierzęcego opiekuna", czy "zwierzęcia mocy". W tradycjach związanych z rodzimą wiarą słowiańską jest postać "Doli" - osobistego ducha towarzyszącego od narodzin do śmierci (a może i dalej? ;P ). Także często taki motyw się powtarza - a mówimy tu o duchu opiekuńczym przypisanym do człowieka, niejako "z przydziału". Jaka jest natura tej istoty i czy każdy ją ma nie wiem, nie sprawdzałem, nie interesowałem się. Ale faktem jest, że występuje i to powszechnie w wielu systemach duchowych. --------------- Nie możemy też zapominać o duchach, które zdecydowanie nie są do nas przypisane, ale które mogą przejmować opiekę nad człowiekiem. Np. powszechnym tego typu przykładem jest opieka zmarłego członka rodziny, nad członkiem żyjącym - np. babci/dziadka nad wnuczką, męża nad żoną, i tak dalej. Warto mieć na uwadze, że taka opieka jest najczęściej określona jakimiś czasowymi ramami, bądź kluczowym wydarzeniem. --------------- W ramach praktyki można też znaleźć sobie "ducha-przyjaciela", który będzie z nami współpracował. To wymaga trochę więcej zaangażowania. ;] Cytat:Jak poznac jego imie? Czy mozna go w ogole poznac, pogadac? Żeby poznać imię i jego samego trzeba z nim pogadać. ---------------- Tutaj temat zaczyna się komplikować. Jeśli mówimy o "duchu przypisanym z automatu", jak anioł stróż, zwierzęcy opiekun, czy Dola to najlepszym sposobem, by w bezpieczny sposób zacząć interakcję będzie wejście do swojej tzw. "Wewnętrznej Świątyni" - czyli własnej, duchowej przestrzeni - do której nikt i nic wejść nie może, czy raczej nie powinno, bez zaproszenia. ;P By to zrobić trzeba medytować, nauczyć się wchodzić w trans i później działać w tym transie. (gdzieś na forum powinny być przydatne techniki opisane - i do osiągania transu i do wchodzenia do Wewnętrznej Świątyni) W tej przestrzeni - o ile nikogo z zewnątrz nie zaprosisz - powinno być możliwe spotkanie postaci, które są "częścią Ciebie" - czyli również te "przypisane z automatu". Jeśli tam wejdziesz, to rozmowa będzie błahostką - będziesz mógł pytać o imie i o co będziesz chciał. ;] RE: Czesc Wam wszystkim! :) - SejnoPL - 08-01-2022 Dzieki Nikodem za obszerna wypowiedz! Widze, ze mam duzo do nadrobienia
RE: Czesc Wam wszystkim! :) - BPW - 08-01-2022 Hej ludku
RE: Czesc Wam wszystkim! :) - LittleBigGinger - 08-01-2022 Siemanko
|