![]() |
|
Wyostrzanie pięciu/sześciu zmysłów - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Podstawy Magii (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=67) +---- Dział: Praktyczne ćwiczenia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=68) +---- Wątek: Wyostrzanie pięciu/sześciu zmysłów (/showthread.php?tid=11473) |
Wyostrzanie pięciu/sześciu zmysłów - Zefir - 05-07-2022 Dziś zajmiemy się ćwiczeniami na rozwój naszych zmysłów. Te zmysły pomogą nam w naszych zdolnościach parapsychicznych (które każdy z nas mimo wszystko posiada). Człowiek posiada 6 zmysłów. Są to: · wzrok · słuch · węch · dotyk · smak · umysł Przypominam, że umysł nie jest mózgiem. Umysł to my. Nasza Średnia Jaźń. Nasza Świadomość. Kiedy człowiek opuszcza ciało, czym jest... ? Tak, tą świadomością. Mózg to tylko narząd fizyczny. To tylko atrybut w naszej powłoce cielesnej. Reszty nie muszę opisywać. Przejdźmy już do konkretów Wzrok Dzięki wyćwiczonemu narządowi wzroku będziemy w stanie więcej widzieć dookoła siebie. Dosłownie i w przenośni. Są dwa rodzaje widzenia parapsychicznego: - widzimy sceny, obrazy i istoty znajdujące się w umyśle - jesteśmy w stanie widzieć duchy (choć nie sądzę, ale nie mówię, że nie - przynajmniej w głowie będziemy w stanie je zobaczyć). Oczywiście później dojdzie też do tego wizualizacja, rozwijające wzrok, ale to już jak sam dojdę do tego rozdziału w książce, z której to opisuję. Dzięki temu będą powstawać wizje w głowie. W każdym razie ćwiczenie uwrażliwi nam nasze zdolności parapsychiczne. Dobra, teraz konkret:
Dzięki rozwinięciu słuchu będziemy w stanie słyszeć informacje spoza normalnego zakresu źródeł. Autor książki opisał sytuację, w której słyszał głos w głowie. Prowadził z nim dialog w myślach. Ten głos nakazywał mu by sprzedał wszystkie swoje akcje podpowiadając mu co ma zrobić by zreinwestować pieniądze. Mimo wszystko zainwestował w kopalnię w Afryce, mimo, że stracił pracę - zarobił dużo pieniędzy. Na tyle by przetrwać cztery lata. Przestrzega też by nie słuchać głosów, które każą zrobić coś złego. Twierdzi, że te głosy, które nakazały mu sprzedać akcje pochodzą z kosmicznej inteligencji. Tylko jeszcze jedna rzecz - trzeba zaprogramować podświadomość by nie reagowała na każdy dźwięk - bo można zgłupieć. Trzeba zaprogramować by nas ostrzegała przed tym co ważne. Poniżej przykładowy program: Połóż się w łóżku z zamkniętymi oczami i wsłuchuj się w odgłosy nocy.
Węch
Dotyk Szczerze mówiąc nie wiem do czego posłuży dotyk - prawdopodobnie do czucia energii lub (wg autora) zjawy. Na skórze. W sumie duchy czasami dotykają ludzi. Czasami też czuć ich oddech. Lub po prostu - zawieje mimo zamkniętego okna. Najpierw ćwiczenie na czucie temperatury:
Ćwiczenie wrażliwości na fakturę Czyli po prostu na dotyk. Czegokolwiek. W sumie to wystarczy wziąć coś do ręki czy po prostu dotykając coś powiedzieć: „Zwiększam obecnie wrażliwość mego zmysłu dotyku, żeby rozwinąć zdolności parapsychiczne”. Po prostu. Dotykając ocenić czy to jest szorstkie, czy gładkie, śliskie itp. Mówiąc w/w formułkę. (bardziej nazwałbym to programem dla podświadomości). Smak Nie wiem czy komukolwiek to do czegoś posłuży, ale jeśli sobie życzy, to w sumie może jedząc coś czy pijąc wczuć się w smak tego co ma w ustach. Przypomnieć sobie co i powiedzieć: „czuję teraz smak (tu wymień czego) i zwiększam wrażliwość swojego zmysłu smaku dla celów parapsychicznych”. Tyle. Trochę się rozpisałem. Jeśli ktoś sobie życzy ksero z książki z konkretnymi historiami mogę wrzucić. Tylko to ma 30 stron. Źródło: William W. Hewitt Rozwój zdolności parapsychicznych RE: Wyostrzanie pięciu/sześciu zmysłów - Evander - 06-07-2022 Amorte, Zefirze, przeedytowałem twój post. Na przyszłość proszę zadbaj o czystość treści - szkoda wartościowe informacje podawać w takiej formie. Jak edytujesz/piszesz posta, ostatnia ikonka na pasku pokazuje źródło - czyli wszystkie formatowania itd są widoczne. Z jakiegoś powodu edytor postów ma bugi, które nie chcą się naprawić, natomiast w widoku źródła widać wszystko jak trzeba. RE: Wyostrzanie pięciu/sześciu zmysłów - Zefir - 06-07-2022 (06-07-2022, 13:07)Evander napisał(a): Amorte, Dziękuję dlatego już nie wklejam nic z worda bo wszystko popieprzył. RE: Wyostrzanie pięciu/sześciu zmysłów - Evander - 06-07-2022 Amorte, Używaj notatnika. Albo notepad++ One czyszczą formatowanie tekstu i nic się nie przenosi. RE: Wyostrzanie pięciu/sześciu zmysłów - lisa - 06-08-2022 Bardzo mi się podoba twój post, Zefir! Mój ulubiony zmysł to słuch, a wasz? Tak na marginesie czemu uważasz, że umysł to zmysł? |