![]() |
|
Odwiedziny zmarlej - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Luźne (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=128) +--- Dział: Dumpster fire (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=406) +--- Wątek: Odwiedziny zmarlej (/showthread.php?tid=11792) Strony:
1
2
|
Odwiedziny zmarlej - Moqui - 04-05-2024 Sprawa dotyczy osoby ktora nie pije, nie pali (marichuany takze nie - choc tu jest juz zalegalizowana )Zrownowazona kobieta pracujaca zawodowo, zdrowa umyslowo, nie bioraca zadnych lekow ... Dwa lata temu zmarla jej kuzynka. Rozmawialysmy, sprawa w zasadzie nie do uwierzenia, gdyz ona widzala zmarla przez okno, (mieszka na parterze) jak dochodzila do okna, zagladala przez nie ... Po paru minutach slyszala pukanie do drzwi. Poszla otworzyc, nie bylo nikogo. Czy taka sytuacja mogla miec miejsce ? Jesli tak, jakie moze byc wytlumaczenie tego zjawiska ? Prosze o sensowna odpowiedz. RE: Odwiedziny zmarlej - Zefir - 04-05-2024 ![]() ? RE: Odwiedziny zmarlej - Natka222 - 04-05-2024 Jak dla mnie za świeży trup,żeby mógł się zmaterializować - a tego potrzeba aby się komuś "ukazać" i zapukać. Więc teoretycznie tak,taka sytuacja mogłaby mieć miejsce,jeśli duch byłby odpowiednio silny aby to zrobic-2letni raczej nikła szansa. Ewentualnie,jakiś duch może mógłby przyjac postać tej osoby? Ps. z tego co ja wiem,to jak "cos puka" to nichuja się nie otwiera
RE: Odwiedziny zmarlej - Moqui - 05-05-2024 Zefir - jak zwykle - banialuki ... czy na cos powazniejszego Cie nie stac ? Chocby na cos takiego co napisala Natka222. Rozwaze kazda mozliwosc. Znam ta osobe, i wiem, ze nie opowiadalaby mi bzdur ... Duch jest rzeczywiscie "za mlody". Cytat:Natka222Tu widze prawdopodobienstwo sytuacji. RE: Odwiedziny zmarlej - Opiuek - 05-05-2024 Guzik tam a nie za młody ![]() kto powiedział że duch się materializuje gdy go widać? Może się nam wyświetlać w mózgu i wtedy mamy wyjaśnienie dlaczego Ty widzisz a ja nie (bo Tobie się wyświetla w Twoim mózgu,nie w moim) RE: Odwiedziny zmarlej - Moqui - 05-05-2024 Opiuek - Cytat:(bo Tobie się wyświetla w Twoim mózgu,nie w moim) to ze to sa tylko majaki ? W sumie, nie znajdzie sie konkretnego wyjasnienia ... RE: Odwiedziny zmarlej - Opiuek - 05-05-2024 Przeciwnie,no chyba że uznamy jak buddyści że samsara i jej przejawy to mara/iluzja i w sumie o tym samym mówią dzisiaj fizycy kwantowi ale mnie nie o to chodziło że jak coś jest w mózgu tzn że majaki po prostu oczy nie widzą,to mózg widzi,oko jest tylko kanałem przez który bodźce trafiają do mózgu gdybyśmy widzieli oczami to jakim cudem mielibyśmy kolorowe sny? W nocy,bez światła z zamkniętymi oczami spacerowalibyśmy po zielonej łące? Skoro coś widziała to może coś dotarło do jej mózgu z pominięciem oczu bez konieczności materializowania się.Może ktoś jej przesłał obraz? Mieliśmy kiedyś kotka,mały,ledwo się trzymał na nogach,chorował mama jeździłą z nim po lekarzach,wywaliła kupę forsy żeby go wyleczyć i udało się,kot zaczął funkcjonować na tyle dobrze że aż sobie uciekł z domu z kolegą. Po kilku dniach okazało się że był na placu sąsiadów którzy mieli psa i kiedy kotek chciał uciec do siebie przez siatkę ogrodzeniową pies odgryzł mu ...przegryzł go na pół. Sąsiad nie wiedział że to nasz kot dopóki nie usłyszał że nam kot zginął. Następnego dnia rano mama obudziła się ale była jakaś taka przyćmiona i widzi że do pokoju zagląda Wafel,siedzi na progu i się gapi więc wyskoczyła z łóżka zadowolona i mówi do niego że nareszcie zguba się znalazła gdzieś ty był i takie tam. Podeszła do niego a kot rozpłynął się w tęczę i zniknął Dopiero po chwili dotarło do mamy że kot nie żyje od kilku dni że przecież wczoraj nam sąsiad o wszystkim opowiedział. Majaki?Materializacja?Obraz przesłany bezpośrednio do mózgu? Wafel przyszedł się pożegnać?Nie wiem. Coś było ale co i skąd,możemy się tylko domyślać. RE: Odwiedziny zmarlej - Natka222 - 05-05-2024 Opiłek... 🤣 Po pierwsze, projekcja astralna("patrzenie we śnie") to coś kompletnie innego,niż nasz rzeczywisty świat. Ale zapewne o tym wiesz. Nikt nie powiedział,że się materializuje,gdy go widać. Ale na przykład widać,słuchać(pukanie) i tak dalej. Taki 'obraz przesłany bezpośrednio do mózgu' to byłaby wizja - wg mnie i to się bardzo różni,od świata rzeczywistego. Co do Twojej mamy,mogły mieć wpływ na to leki. I ze zwierzętami na pewno jest inaczej,niż z człowiekiem.
RE: Odwiedziny zmarlej - Moqui - 06-05-2024 Opiuek - Cytat:Majaki?Materializacja?Obraz przesłany bezpośrednio do mózgu? Cytat:Coś było ale co i skąd,możemy się tylko domyślać. Zgadzam sie z tym ... Podzielam Twoje zdanie. RE: Odwiedziny zmarlej - tupajda - 06-05-2024 Zmarli często tuż po śmierci odwiedzają najbliższych - standard. |