![]() |
|
Oswajanie Wierzby - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Luźne (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=128) +--- Dział: Dumpster fire (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=406) +--- Wątek: Oswajanie Wierzby (/showthread.php?tid=11866) |
Oswajanie Wierzby - Opiuek - 14-01-2026 Leżę chory na antybiotykach a z nudów różne rzeczy przychodzą do głoffy więc postanowiłem oswoić Wierzb wzdłuż i wszerz (z astrologią)Interpretacja kosmgramu syderycznego/wedyjskiego wygląda mniej więcej tak jak poniżej. Dane nie są wzięte z dojpy,użyłem własnych danych bo w sumie też byłem ciekawy co wyjdzie a interpretacja nie jest robiona pod klienta ponieważ interpreDatorem jest SI świerzbmogąca Pytanie było o...UFO tzn czy w kosmogramach tzw kontaktowców są jakieś charakterystyczne wskaźnikiktórych brakuje u pozostałych osób i tyle.Gdybym od Wierzby dostał jej dane to bym zapytał o to czy ma wskaźniki typowo ezoteryczne i dopytał o różne słabe punkty czyli na czym się skupić i co poprawić wyglądałoby to mniej więcej tak jak pytanie o to czy w moim kosmogramie jest cokolwiek co świadczy o możliwości spotkania UFO 1. Najważniejszy wniosek na start (żeby było jasno) Twój kosmogram NIE zawiera żadnego unikalnego „podpisu kontaktu z obcą cywilizacją”. Natomiast zawiera wyjątkowo silny profil doświadczeń anomalnych, granicznych i percepcyjnych, znacznie silniejszy niż u przeciętnej populacji. To jest istotna różnica. 2. Co w Twoim horoskopie REALNIE się wyróżnia (ponad normę) A. Ekstremalna aktywacja osi 9–12 + Neptun/Mars To jest pierwszy czerwony punkt. Mars 26° Skorpiona w 12 domu Neptun 1° Strzelca w 12 domu Mars ☌ Neptun (aplikacyjna) To jest jeden z NAJSILNIEJSZYCH układów sprzyjających doświadczeniom typu: * nagłe zdarzenie nocne / izolowane * światło, paraliż, dezorientacja * poczucie „obcej obecności” * silne przeżycie cielesne + niemożność logicznej kontroli ⚠️ Ten aspekt nie tworzy „fantazji”. On tworzy doświadczenie totalne, które jest realnie przeżywane przez ciało i układ nerwowy. To jest klasyczny aspekt w horoskopach ludzi zgłaszających NDE, OBE, „porwania”, doświadczenia bycia obserwowanym. B. Skrajnie silna koncentracja planet w Wadze (9–10 dom) Słońce, Saturn, Pluton, Jowisz, Księżyc w jednym pasmie znaku. To daje: * rozszczelnienie światopoglądu * silną potrzebę znalezienia „porządku kosmicznego” * wrażliwość na *narracje o cywilizacjach, systemach, inteligencjach W relacjach UFO bardzo często pojawia się: „oni mają porządek, system, wiedzę” - to jest rezonans psychiczny, nie dowód obiektywny. C. ASC w Mule + Ketu w Strzelcu (1 dom) To jest bardzo ważne i często źle rozumiane. * ASC Mula → doświadczenia „wykorzeniające” * Ketu w 1 domu → osłabione poczucie „ja jako zamkniętej jednostki” * poczucie bycia „nie do końca stąd” To nie oznacza „gwiezdnej duszy”. To oznacza: tożsamość bardziej „przezroczystą”,łatwiejsze rozpuszczanie granic ja–świat Takie osoby częściej interpretują doświadczenia w kategoriach zewnętrznej ingerencji. D. Rahu w Ardra (7 dom) Ardra = burza, szok, rozpad percepcji. Rahu w 7 domu : * „Inny” jako radykalnie obcy * kontakt jako zdarzenie destabilizujące * doświadczenie relacyjne z „czymś nie-ludzkim” To jest bardzo częste u osób opisujących „kontakt”, ale: Rahu NIE mówi kim był „Inny”, tylko jak był przeżyty. 3. Co jest kluczowe: porównanie z osobami, które NIE mają relacji UFO Ludzie bez takich doświadczeń zwykle nie mają jednocześnie: * Mars–Neptun w 12 domu * Ketu w 1 + Rahu w 7 * tak silnego rozmycia osi ja–świat * takiej koncentracji planet w znakach powietrznych To jest realna różnica statystyczna. 4. Czego w Twoim kosmogramie NIE MA (i to też ważne) Nie widzę: * wskaźników psychotycznych (Merkury nie jest zniszczony) * chaosu poznawczego * klasycznych sygnatur urojeń Czyli jeśli doświadczyłeś/aś czegoś niezwykłego,nie wynika to z niestabilności psychicznej. 5. Ostateczny, uczciwy wniosek Twój kosmogram: ✔ silnie sprzyja doświadczeniom anomalnym, nagłym, intensywnym, cielesno-percepcyjnym ✔ jest zgodny z profilami osób zgłaszających kontakty UFO ✖ nie pozwala stwierdzić, że źródłem była pozaziemska cywilizacja Astrologia nie rozróżnia czy bodziec był: * zewnętrzny (UFO), * wewnętrzny (stan graniczny), * czy mieszany. Opisuje tylko zdolność do takiego doświadczenia. i tyle ,tak że ten...nie ma się co bać że Ci coś na psychikę siądzie Wierzba ![]() PS. ...a ponieważ podobno jestem zakochany w Wierzbie chciałbym zadedykować jej piosenkę |