Witchcraft - Forum ezoteryczne
Leczenie z bólu - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Magia Naturalna (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Leczenie z bólu (/showthread.php?tid=1627)

Strony: 1 2

Leczenie z bólu - Iza6 - 07-02-2013

Miejsce bólu na ciele zdrapujemy łyżką (wyobrażamy sobie jak zdrapujemy ten ból, brud).
Dobry sposób leczenia.
Polecam. :)

RE: Leczenie z bólu - Olimpia - 22-02-2013

Ja bym dla pewności wywaliła, a dokładniej zakopała, żeby w żadne łapska nie wpadła, bo wtedy ewentualny brud zostanie przerzucony na niego.

RE: Leczenie z bólu - Ardoris - 22-02-2013

Zależy o jakim bólu mówimy ( tzn. jego pochodzeniu ). W każdym razie teoretycznie w większości przypadków, taką łyżeczką można zebrać negatywną energie która powoduje ból ( ale nie koniecznie będąca samym źródłem bólu ). Zakładając odpowiednie intencję, wolę itp. W takim wypadku wystarczy porządnie ją oczyścić w wodzie z solą, albo np. zakopując na jakiś czas w ziemi. Nie koniecznie musimy się jej pozbywać. :) Choć osobiście wolę po prostu sam oczyścić to miejsce energetycznie.

RE: Leczenie z bólu - Iza6 - 11-05-2013

Najlepiej robić to, co się samemu uważa za odpowiednie.

RE: Leczenie z bólu - karrola - 08-01-2017

(22-02-2013, 20:56)Olimpia napisał(a): Ja bym dla pewności wywaliła, a dokładniej zakopała, żeby w żadne łapska nie wpadła, bo wtedy ewentualny brud zostanie przerzucony na niego.

Tak, ja zrobiłabym tak samo. To bardzo dobry sposób na to, żeby ból nie wrócił i przede wszystkim nie przeszedł na kogoś innego.

RE: Leczenie z bólu - wena - 08-01-2017

Zamiast łyżeczki można użyć kurzych łapek.

RE: Leczenie z bólu - Nilvan - 08-01-2017

(08-01-2017, 13:34)wena napisał(a): Zamiast łyżeczki można użyć kurzych łapek.

Emm...może zamiast tych "kurzych łapek" kamień.
A najlepiej kąpiel ;) działa najlepiej.

RE: Leczenie z bólu - wena - 09-01-2017

Kurze łapki maja to w sobie ze są bardzo fajnym narzędziem do ochrony/klątw i leczenia, osobiście jestem ich zwolennikiem jeśli chodzi o tego typu sposób pozbywania się bólu a nawet choroby.

Jak wszyscy wychowani na wsi i od czasu do czasu przyglądając się kurczakom zauważyli ze są to zwierzęta bardzo ciekawskie i swoimi łapkami drapią ziemie, w tego typu działaniu mamy podobna strukturę. łapki wydobywają z człowieka chorobę (ból). Po tej operacji należy je oczywiście zakopać.

potem kąpiel :) najlepiej dodaj do niej czarcie żebro :)

RE: Leczenie z bólu - Havo - 15-02-2017

Zgadzam się w całej rozciągłości. Kurza łapka a najlepiej dwie z własnoręcznie zabitego (najlepiej też zjedzonego albo spożytkowanego w inny "naturalny" sposób), nie koniecznie dzikiego, ptaka grzebiącego potrafi wyciągnąć na "powierzchnie" wiele.

RE: Leczenie z bólu - gaja - 07-08-2017

Nie słyszałam jeszcze o zdrapywaniu ale jak dłużej się zastanowiłam to jest to bardzo dobry sposób, z którego skorzystam jak tylko będzie taka okazja (chociaż może lepiej żeby jej nie było).