![]() |
|
"Podrasowany" Krąg magiczny - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Zaklęcia i rytuały (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: "Podrasowany" Krąg magiczny (/showthread.php?tid=21) Strony:
1
2
|
"Podrasowany" Krąg magiczny - xPietrekx - 16-09-2012 Witajcie. Chcę wam przedstawić swój projekt magicznego kręgu... Nie dawno go wykonałem ale postanowiłem go "podrasować" i efekty są świetne po prostu czuć moc. ;D Bazą do takiego kręgu jest Krąg tradycyjny opisany tutaj >>> http://witchcraft.one.pl/Thread-Magiczny-kr%C4%85g-Tradycyjny No więc zaczynajmy: 1) Tworzysz magiczny krąg wg opisu z wyżej podanego linku... Na kamieniach kręgu musimy zamieścić runy...miałem je wybrać sam, ale zdałem się na wahadełko o dziwo moc w kręgu jest dość duża ![]() 2) Na kamieniu północnym musimy umieścić runę "RAIDHO" 3) Na kamieniu wschodnim musimy umieścić runę "DAGAZ" 4) Na kamieniu południowym musimy umieścić runę "Uruz - Ur" 5) Na kamieniu zachodnim musimy umieścić runę "Fehu" Ja swoje runy wyryłem, aa że jestem leniwy to zrobiłem to wiertarką xd A tu podgląd jak wyglądają te runy: AD2) ![]() AD3) ![]() AD4) ![]() AD5) ![]() Gdy już mamy te runy dokładamy modlitwę do aniołów prosząc o wzmocnienie kręgu (Ja zrobiłem to własnymi słowami od serca szczerze bez formułek). RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Absinth - 12-07-2014 Najpierw robimy runy, potem modlimy się do aniołów... Wezwijmy może jeszcze Zeusa do trójkąta rodem z goecji używając do tego celu zewów enochańskich a w tle niech brzmią rytmy szamańskich bębnów. Ja rozumiem bycie eklektykiem, ale nie łączmy czegoś z zupełnie odmiennych kultur czy tradycji, jak już coś jest do zrobienia to tak żeby się to kupy trzymało, bo za niedługo to w boże narodzenie będziemy pisanki malować. Jak już się modlić w tym rycie, to do Nordyckich bóstw. RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Ismena - 12-07-2014 (12-07-2014, 01:00)Absinth napisał(a): (...) nie łączmy czegoś z zupełnie odmiennych kultur czy tradycji, jak już coś jest do zrobienia to tak żeby się to kupy trzymało, bo za niedługo to w boże narodzenie będziemy pisanki malować. No wiesz... Pisanki? Ja maluję przez cały rok haha. Ale w sumie masz rację.
RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Evander - 12-07-2014 Amorte, (12-07-2014, 01:00)Absinth napisał(a): najpierw robimy runy, potem modlimy się do aniołów.... wezwijmy może jeszcze Zeusa do trójkąta rodem z goecji używając do tego celu zewów enochańskich a w tle niech brzmią rytmy szamańskich bębnów.A próbowałeś kiedyś? Runy i kręgi magii rytualnej bardzo dobrze ze sobą współdziałają - zakładając, że ktoś umie operować runami i wie czym tak naprawdę jest krąg magiczny. RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Ismena - 12-07-2014 A coś mi się przypomniało... Jedna ze znanych w naszym kraju Runistek, wielokrotnie w swoich programach podczas wróżenia nawiązywała i odwoływała się do Aniołów. Więc to łączyć najwyraźniej można.
RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Absinth - 12-07-2014 Łączyć ale z rozwagą... Evander spróbuj zajrzeć do Nawii za pomocą zewu enochiańskiego do etyrów. Działać teoretycznie powinno z tego co twierdzisz. Podaje nawet Ci gotowy zapis fonetyczny. ![]() Madriaks des-praf NAWIA kis Mikaolz sa-a-nir Ka-os-go, Od fy-sis balzizras I-a-id-a, non-ka gohylim, Mikma adoiyan MAD, I-a-aod be-li-orb, sa-ba-oo-a-o-na kis Lucifitias peripsol, des abra-as-sa non-kyf ne-ta-a-ib Ka-os-gi od tilb adfat damploz, to-o-at non-kyf gi-mi-kal-zo-o-ma El-ra-asd tyf-glo marb ya-ar-ri IDOIGO od tor-zulp i-aa-o-daf gohyl, Ka-os-ga ta-ba-ord sa-aa-nir od kristyos yr-py-il ti-ybl, Bus-dir tilb no-aln pa-id or-sba od do-da-re-me-ni zyl-na. El-za-ap-tilb paj-ar-me-dżi peripsaks, od ta kurlst bo-o-ap-iS. Lni-be-am ofszo symp, od Kristyos Agtoltorn mirk Ku ti-ybl Lel. Ton pa-om-bed dilz-mo as-pi-an, Od kristyos ag El tortorn parach asymp, Kor-dziz dod-pal od fifalz El-sa-me-nad, od far-dżit bams om-a-oo-as, Konisbra od a-u-au-oks tonug, Ors-kat-bel no-a-as-mi tabes Lewitmong, unki om-paj-tilb ors. Bagle? Mo-o-oo-ah ol kordziz. El ka-pi-ima-o iksomaksip od ka-ko-kasb dżi-sa-a. Bag-len pi-i ti-an-ta a-baa-baa-lond, od fa-oyr-dżit telokwowim. Mad-ri-i-aks tor-zu oa-ad-riaks orosza ab-oa-ap-ri. Tabaori pri-az artabas. Ad-ar-pan korsta dobiks. Jolkam pri-azi arkoazior. Od ku-u-as-ab ku-ti-nug. Ripir pa-a-okst saga-akor. efemel od paj-ardi-zar ka-ak-ar-dżi A-o-i-we-ea-ae ko-ar-me-pat. TORZU, ZAKAR, od ZAMRAN as-pat sibsi butmo-ona des sur-zas ti-a baltan. ODO kikle Ku-aa-a, od ozama pla-pli I-ad-na-am-ad. Tudzież proponuję Ci też inny eksperyment: przywołaj boga Ra zaklinaniem goeckim. Efekt da równy z zewem do Nawii. Podsumowując moje wypociny... Nie bójmy się eksperymentów, łączmy systemy, lecz tak by działało i przynosiły pozytywne skutki. ( wkur***ony Wales ni inny Bóg/istota pozytywnym skutkiem nie jest) Pozdrawiam.
RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Ismena - 12-07-2014 (12-07-2014, 18:35)Finneus napisał(a): EZOTERRORYSTKA NIE RUNISTKA!Finneus ja tam się na Runach zbytnio nie znam, ale oglądałam kiedyś jej program z nudów i wiem, że łączyła. Cóż, wróżki robią rożne dziwne rzeczy.
RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Evander - 12-07-2014 Amorte, (12-07-2014, 21:05)Absinth napisał(a): łączyć ale z rozwagą....Proszę. Czytaj uważnie: Cytat:Runy i kręgi magii rytualnej bardzo dobrze ze sobą współdziałają - zakładając, że ktoś umie operować runami i wie czym tak naprawdę jest krąg magiczny. Cytat:Evander spróbuj zajrzeć do Nawii za pomocą zewu enochiańskiego do etyrów. Działać teoretycznie powinno z tego co twierdziszTo co mnie najbardziej fascynuje w przypadku zewów enochiańskich, to fakt że pomimo Kelley był znanym oszustem (nawet był zmarł za oszustwo) a Dee biednym naiwniakiem - a mimo to ludzie wciąż wierzą, że anioły mówią wspak i nakazują wymieniać się żonami. Jak się zewy enochiańskie mają do tradycyjnych kręgów magicznych i furtharku, który był wykorzystywany do celów magicznych w czasach Imperium Rzymskiego? Może inaczej. Wykorzystywałem runy jako elementy składowe magicznych kręgów. Działają lepiej niż wszelkiej maści IHSy i tego typu symbole zodiakalne. RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Absinth - 13-07-2014 Chodziło mi o to, że nie wszystko ze wszystkim pasuje. Krąg z runami - ok , ale odplecenie do tego modlitwy do aniołów ? Żle to gra mi ze sobą ... mieszanie wierzeń Nordyckich z Judaistycznymi, Odyna i JHWH, Pogaństwo i Monoteizm. RE: "Podrasowany" Krąg magiczny - Evander - 13-07-2014 Amorte, (13-07-2014, 00:11)Absinth napisał(a): chodziło mi o to że nie wszystko ze wszystkim pasujeNo cóż, zaskoczę cię. Łączenie run z innymi systemami ma dosyć długą tradycję. Adulruna na ten przykład została wymyślona przez różokrzyżowców i jest połączeniem Kabały i furtharku. Swoją drogą modlitwy do aniołów też nie popieram. |