![]() |
|
Quiz na zdolność empatii - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Umysł (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Parapsychologia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Quiz na zdolność empatii (/showthread.php?tid=282) Strony:
1
2
|
Quiz na zdolność empatii - Olimpia - 22-09-2012 1. Gdy wchodzę do pokoju, moje pierwsze myśli i odczucia dotyczą tego, jakie ''wrażenie'' robi na mnie pokój. 2. Inni ludzie łatwo mogą mnie zrazić swoim nastojem czy emocjami 3. Przebywając w tłumie, odczuwam dyskomfort fizyczny i czuję się emocjonalnie bombardowana. 4. Gdy spotkam kogoś po raz pierwszy, oceniam go na podstawie swoich wrażeń, pod kątem tego w jaki nastrój mnie wprawił, nie zwracając na to jak się zachowuje 5. Atmosferę szpitali uważam za bardzo nieprzyjemną, do tego stopnia, że przebywając w nich, zaczynam czuć się chora. 6. Nie lubię poufałych gości, towarzyszącym kontaktom towarzyskim i staram się ich unikać. 7. Posiadanie w domu pamiątek i antyków jest dla mnie nieprzyjemne ze względu na wspomnienia, które się z nimi wiążą, 8. Odczuwam tremę lub napięcie w rejonie splotu słonecznego, gdy rozważam możliwość zaistnienia gniewnej wymiany zdań lub fizycznego zagrożenia. 9. Jestem w stanie wyczuć stan emocjonalny drugiej osoby, dotykając jej. 10. Bardzo łatwo jest zranić moje uczucia i doprowadzić mnie do łez. Im więcej odp. na ''tak'' tym bardziej masz rozwiniętą tą umiejętność. Quiz z książki pt. ''Urodzona Czarownica'' autorki Ellen Dugan. RE: Quiz na zdolność empatii - Olimpia - 23-09-2012 Tak. RE: Quiz na zdolność empatii - wolfram - 24-09-2012 No to ja mam pozamiatane, odkąd sięgam pamięcią duża większość na tak, niestety nie jest to takie do końca fajne ... RE: Quiz na zdolność empatii - konidziu - 24-09-2012 Niestety Empatia nie jest zbyt ciekawą umiejętnością wiem po własnym przykładzie gdzie dajmy na to ten Qiuz mam na wszystkie odpowiedzi na Tak, ale mniejsza tu o to, empatia jak ktoś jest silnym empatą to może mieć problem bo odczuwa emocje wszystkich ludzi wokoło, co sprawia gigantyczny chaos w głowie może doprowadzić do rozstroju emocjonalnego, a nawet w naprawdę skrajnych przypadkach do psychozy niestety ale i są dobre plusy. Bardzo pomaga w kontaktach między ludzkich, dajmy na to w związku pozwala dzielić emocję z drugą osobą na o wiele wyższym poziomie że się tak wyrażę, plus ogólnie odgadywanie myśli i zamiarów każdego człowieka . RE: Quiz na zdolność empatii - Eteryk - 24-09-2012 Nie jestem empatą. RE: Quiz na zdolność empatii - piotr - 25-09-2012 Tutaj kondzik bardzo ładnie napisał jak się czuje empata... Wiem to po sobie bo jestem bardzo silnym empatą... Co właśnie wcale nie znaczy, że jest się z czego cieszyć, a teścik to 7/7 bo kilku pytań nie rozumiem bądź nie znam odpowiedzi, ale raczej 10/10. RE: Quiz na zdolność empatii - Olimpia - 25-09-2012 9/10...
RE: Quiz na zdolność empatii - Olimpia - 26-09-2012 Co do szpitali myślisz tutaj egoistycznie... Nie chodzi o Ciebie, o Twoje wspomnienia... Będą empatą w szpitalu bombardują Cię emocje pacjentów (także tych którzy nie żyją), najczęściej to strach, bliska śmierć, ból, nienawieść, poczucie samotności i zostawienia... Także choroby chwytasz emocjonalnie. Co do drugiego... Dobre emocje są ok... Ale co ze złymi? Nie są ok... I osobiście nie przepadam za rzeczami z drugiej ręki... A taka zupełna ciekawostka, moja matka mi opowiadała historię jak kobieta brała ślub i wzięła suknię ślubną ze szmateksu i co się z nią stało? Umarła w dniu ślubu. Okazało się, że sukienka którą kupiła ze szmateksu była ściągnięta z kobiety która zginęła w tej sukni w dniu swojego ślubu. Paręnaście razy chodziłam w rzeczach pożyczonych, zauważyłam że niektóre ubrania mnie aż duszą negatywną energią a niektóre wręcz przeciwnie... Zaś jeśli chodzi o przedmioty, kamienie... A weź spierdalaj, już wolę łazić na pogrzeby niż to wszystko widzieć/czuć/słyszeć. RE: Quiz na zdolność empatii - Olimpia - 26-09-2012 No to jednak nie jestem wyjątkiem. xD Chyba jesteśmy masochistami lubiącymi cierpieć cierpieniem innych. xD RE: Quiz na zdolność empatii - Olimpia - 26-09-2012 Mhymmm... Wiem o czym mówisz. Nawet na pozór nie ważne śmierci mogą mieć dla nas większą wartość niż coś drogiego...Jakbym miała wybór pozbyć się np. brudnej zapoconej koszulki wilka1610 a wszystkich moich kamieni pół szlachetnych lub/i talii Tarota wybrałabym wyrzucenie tych drugich... Mimo że są dla mnie bardzo cenne i ich strata by mnie bolała. |