![]() |
Niezbędnik domowej czarownicy - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Pytania i problemy (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Niezbędnik domowej czarownicy (/showthread.php?tid=4624) Strony:
1
2
|
Niezbędnik domowej czarownicy - Deloriavicca - 19-02-2014 Witam, jestem nowa na forum, interesuje mnie poznanie Państwa opinii. Co sądzicie o pomyśle niezbędnika domowej czarownicy, na pozbycie się pecha, przyciągnięcie pieniędzy itp.? Mam na myśli mini zestawik, zawierający gotowe materiały w ilości mini, gotowe do odczynienia rytuału, jednocześnie w formie dekoracji i praktycznie, pod ręką, alarmowo do czynienia magii (tak, jak to robiły nasze babcie). Bardzo proszę o podzielenie się opinią. Temat przeniosłem do właściwego działu. Pozdrawiam. ~Diego
RE: Niezbędnik domowej czarownicy - Raven - 19-02-2014 Dużo jest takich książek. Jedną mam gdzieś na laptopie nawet, zakopaną w dokumentach. RE: Niezbędnik domowej czarownicy - Ismena - 19-02-2014 Witaj. ![]() Jeśli masz ochotę i pomysł na zrobienie takiego własnego "zbioru - poradnika", to gratuluję. Zaklęcia i rytuały naszych przodków z zakresu "Magii ludowej" mogą być bardzo ciekawe. Pozdrawiam. ![]() RE: Niezbędnik domowej czarownicy - konidziu - 19-02-2014 Zawsze możesz przecież hodować ziółka, a cała reszta przedmiotów "niezbędnych", które można wykorzystać w rytuałach, to nic innego, jak przedmioty codziennego użytku, chociażby sól, nie wiem, naczynia również można wykorzystać, miotłę to chyba każdy ma w domu. RE: Niezbędnik domowej czarownicy - Misty - 19-02-2014 Ja nie mam miotły, hahaha. Podoba mi się plan stworzenia czegoś takiego, bo jestem początkująca i nie wiem nawet od czego zacząć... ![]() RE: Niezbędnik domowej czarownicy - Binah - 20-02-2014 ![]() Czarny kot i kruk, bo bez tego nie można dobrze magikować. ![]() ![]() (19-02-2014, 20:17)Deloriavicca napisał(a): Witam, jestem nowa na forum, interesuje mnie poznanie Państwa opinii. Nie ma czegoś takiego, jak gotowy zestaw czarownicy. To, o co prosisz, przypomina działania czarownic z bajek Disneya. ![]() Na poważnie i jeśli Twoja magia ma działać, to musisz stworzyć swój własny zestaw, pasujący tylko do Ciebie, w oparciu o to, w jakim jesteś systemie magicznym i jakie masz predyspozycje. Możesz opierać się na tym, co robiły nasze babcie, ale zauważ, że każda z nich z pewnością miała swój własny sposób na to, żeby działało, i modyfikowała rytuały. To jak z pieczeniem ciasta, niby przepis ten sam, a jedna doda więcej rodzynek, druga doda skórkę pomarańczową, zależnie od oczekiwanego efektu. Tak samo w magii. Dlatego że nie ma jednej i gotowej recepty na zdobycie pieniędzy, miłości czy odzyskanie zdrowia, a żeby "zadziałać rytuałem" na tzw. Wszechświat i mieć oczekiwany efekt, trzeba wiedzieć, jaki rytuał zastosować w danej sytuacji, w jaki sposób to zrobić, czego do tego potrzebujesz (a za każdym razem będziesz potrzebowała czegoś innego) i kiedy to wykonać. O tym wszystkim możesz przekonać się tylko Ty sama. RE: Niezbędnik domowej czarownicy - konidziu - 20-02-2014 No, ale taki podstawowy elementarz typu co do czego można wykonać można stworzyć, dobrym tego typu patentem jest książka "Encyklopedia Magicznych Ingrediencji", Lexa Rosean - całkiem przyjemny i dosyć przezorny spis tego, co można wykorzystać w czarostwie. RE: Niezbędnik domowej czarownicy - Misty - 20-02-2014 Kruka nie mam, miałam kosa, ale jak odchowałam, to wypuściłam na wolność. Za kotami nie przepadam jako tako, choć ich autystyczna natura mnie intryguje i fascynuje. ![]() Tą książkę "Encyklopedia Magicznych Ingrediencji" Lexy Rosean chyba będę musiała sobie nabyć. ![]() Myślę, że mi się przyda, zanim zasypię was tysiącami pytań. ![]() RE: Niezbędnik domowej czarownicy - Deloriavicca - 22-02-2014 Dziękuję wszystkim za cenne informacje. Zainteresowanych serdeczne zapraszam na mojego bloga: http://deloriavicca.blogspot.com/ Nie jest to zbyt profesjonalne, gdyż komputer nigdy nie był moją mocną stroną. :p RE: Niezbędnik domowej czarownicy - CóraKsiężyca - 23-02-2014 Myślę, że taki mały niezbędnik byłby całkiem przydatną rzeczą, choć fakt, każda czarownica powinna mieć swoje własne "sposoby", że się tak wyrażę, na uprawianie swojej magii. ![]() |