Witchcraft - Forum ezoteryczne
Technika wyczuwania energii - Wersja do druku

+- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl)
+-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Magia energii (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=29)
+---- Dział: Praktyka (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=333)
+---- Wątek: Technika wyczuwania energii (/showthread.php?tid=631)

Technika wyczuwania energii - Olimpia - 06-10-2012

Nie ma lenia w dupie ani chuja we wsi, że się nie chce albo czasu nie ma - tą technikę można robić nawet na nudnej lekcji albo jeżdżąc autobusem. :D Wybierzmy sobie jakiś przedmiot, jeśli jest mały np. kamyczek, rolka papieru toaletowego to trzymajmy go dłoni, jeśli duży np. ściana, tv to tylko przyłóżmy dłoń jak najbliżej wybranego obiektu, ale w ten sposób aby dłonie nie dotykały tego przedmiotu.

Można zamknąć oczy, można i mieć otwarte to zależy jakim jesteście typem ludzi - innym
łatwiej z zamkniętymi, innym z otwartymi. Skupcie się następnie na tym co czujcie,
najpierw jest mrowienie, następnie o ile dobrze się wczujecie poczujecie energię -
mamy trzy rodzaje energii, są to: pozytywna, negatywna i neutralna, następne uczucie,
które można odczuć w zależności od zdolności wyczuwania energii to temperatura.
Kiedy rozróżnicie rodzaj energii przedmiotu, skupcie się na temperaturze która odbiera
wasza dłoń, czy jest to zimna temperatura? Ciepła? A może letnia?

PS: Przy próbie wyczuwania energii mogą pojawić się wam obrazy lub obraz - zapamiętajcie to co się pokazało i kontynuujcie. Owe obrazy pokazują to co było, a jeśli badamy coś żywego np. kamień czy roślinę to może to być po prostu przekaz.

Pamiętajcie o zwracaniu uwagi na wasze wrażenia.

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - LiOnReD - 22-11-2012

Ciekawe,
tylko co daje takie wyczuwanie energii ?

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - Oth - 22-11-2012

Co daje? Nie jestem pewien, ale chyba pozwala wyczuwać energie. ;]

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - Olimpia - 22-11-2012

No i nie wyczujesz żadnego byta bez wyczuwania energii... Ani ''charakteru'' miejsca czy osoby... Bez tej umiejętności ani krok dalej wręcz... A jak pójdzie się dalej to prędzej czy później napotka się kłopoty i to nie na żarty. ;)

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - वोल्फ man 161616 - 22-11-2012

Proste umiem. :D A co jak wyczujemy zimną, albo ciepłą, albo letnią co one oznaczają?

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - Jenruzz - 22-11-2012

Dosyć ciekawe, wczoraj udało mi się wywołać PSI-BALL'a a teraz się okazuje, że można wyczuć energię przedmiotów, super. ;> Dzięki Olimpia!

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - KeylAmeis - 23-11-2012

Oczywiście, że można. Jak mi powiedział ktoś mądry " wszystko zbudowane jest z energii " tak jak z atomów, a atomy to też przecież energia, prawda? Podobne jak Psi-ball'a wydaję mi się, iż te umiejętności pogłębiają nasze podstawy energetyczne. Kiedy nauczymy się sposobu działania energii, to wydaję mi się, że będzie nam o wiele łatwiej, to tak jak z alfabetem. W sumie same litery nic nie robią, ale jednak złożone razem mają wielką moc:)

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - Olimpia - 23-11-2012

man16 jakbyś umiał to byś wiedział. Nie ma żadnych podziałów że jak ciepła energia to dobra itp. każda energia jest inna i trzeba ją poczuć ale jak czujesz temperaturę to... Ty chyba jesteś dermoptykiem.

Jenruzz nie ma za co. :) KeylAmeis 100% racja. :)

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - Beri - 23-11-2012

Takie moje pytanko:
Jak siedziałam w kuchni i było mi ciepło. Nagle poczułam na ciele mrowienie a potem chłód.
Możliwe, że wyczułam byta???
Dodam, że miałam wrażenie, że ktoś na mnie patrzył.

RE: Technika wyczuwania energii z dedykacją dla Klakiera - Olimpia - 23-11-2012

W przypadków duchów temperatura nagle spada, a jak Cię dotknie to wzdrygasz. :D Mrowienie znaczy, że był blisko, mogliście się dotknąć.