Magia Węzów - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Magia (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Dział: Pozostałe rodzaje magii (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=20) +--- Wątek: Magia Węzów (/showthread.php?tid=7208) |
Magia Węzów - Olimpia - 19-09-2015 Czym jest Magia Więzów?
Magia Więzów to bardzo prosta i nieskomplikowana magia, można ją praktykować w każdym miejscu o każdej porze. Polega na wiązaniu i tym samym zatrzymywaniu określonej przez maga energii, by cel został urzeczywistniony. Jedyne czego potrzeba do praktyki Magii Więzów to: wiedza na temat symboliki kolorów, wiedza na temat symboliki numerologicznej i kolorowe wstążki/sznurki z naturalnej tkaniny np. może to być bawełna, rzemień, kordonek czy mulina.
Określ cel i pomyśl ile sznurków wykorzystasz do swojej magii: 1 - jedna wstążka symbolizuje jednostkę, ego, świadomość, autorytet, konkretny cel, początki. Energia planetarna: Słońce. Znak zodiaku: Lew Dzień: niedziela 2 - dwie wstążki wiążą dwoje ludzi, lub przywiązują jakąś sytuację czy rzecz do danej osoby, pomagają zachować równowagę, harmonię, godzą przeciwieństwa i wspomagają wszelkie relacje partnerskie, a także przyciągają określony przez maga typ ludzi i nowe energie do jego życia. Energia planetarna: Księżyc Znak zodiaku: Rak Dzień: poniedziałek 3 - to manifestacja, materializacja, realizacja życzeń, spełnienie, kreatywność, twórczość, radość, dusza. Energia planetarna: Jowisz Znak zodiaku: Strzelec Dzień: czwartek 4 - cztery wstążki to stabilizacja, pieniądze, sukces, trwałość, fundamenty, stały grunt, sprawy materialne, rozsądek, twarde stąpanie po ziemi, uziemienie. Energia planetarna: Uran Znak zodiaku: Wodnik Dzień: sobota 5 - pięć wstążek wspomoże podczas nauki i egzaminów poprawia komunikatywność i wzmaga kontakty towarzyskie, błyskotliwość i intelekt. Ochrania i uprzyjemnia wszelkie podróże i wycieczki. Wspomaga interesy i handel. Energia planetarna: Merkury Znak zodiaku: Panna i Bliźnięta Dzień: środa 6 - wszelkie sprawy rodzinne i miłosne, zmysł i smak piękna. Energia planetarna: Wenus Znak zodiaku: Byk i Waga Dzień: piątek 7 - siedem więzów jest używanych do wszelkich spraw tajemnych, duchowych, okultystycznych i ezoterycznych. Energia planetarna: Neptun Znak zodiaku: Ryby Dzień: niedziela i poniedziałek 8 - energia tej liczby wspomoże podczas spraw prawnych, porządków, ustaw, stabilizacji emocjonalnej, ponoszenia konsekwencji. Jest związana ze sprawiedliwością, karmą, tradycją, ale także symbolizuje wszechstronność, nieskończoność i nie ograniczony potencjał. Energia planetarna: Saturn Znak zodiaku: Koziorożec Dzień: sobota 9 - Wyższe wtajemniczenie, mądrość kapłańska, oświecenie i siła wyższa, siła wewnętrzna i siła przebicia, nowe początki, waleczność oraz odwaga. Energia planetarna: Mars i Pluton Znak zodiaku: Baran i Skorpion Dzień: wtorek Określ kolory sznurków, które wykorzystasz do swojej magii: Biały - oczyszczenie, ochrona, pomoc Sił Wyższych, kolor uniwersalny Żółty - intelekt, nauka, egzaminy, podróże, ruch Czerwony - siła życiowa, dodatkowy napęd do działania, siła przebicia, odwaga, motywacja, sprawy sercowe Pomarańczowy - optymizm, radość, chęci do działania, motywacja Zielony - sprawy materialne, stan posiadania, pieniądze, stabilność, natura, uspokojenia, odprężenie Niebieski - Siły Wyższe, twórczość, sprawy rodzinne Różowy - sprawy sercowe, przyjaźń, rodzina, miłość i przyjaźń do wszystkich żywych stworzeń, czakra serca Fioletowy - magia, sprawy, ezoteryczne, okultystyczne, duchowe, religia, wtajemniczenie Brązowy - ochrona dobytku, stan posiadania, związek z ziemią, uziemienie, ochrona zwierząt Szary - neutralizacja czarnej magii, ochrona przed wampirami energetycznymi Czarny - ochrona, tajemnice, sekrety Wstążki należy odpowiednio do siebie dobrać np. na zdanie egzaminu: najlepiej użyć 5 wstążek (pięć wstążek wspomoże podczas nauki i egzaminów poprawia komunikatywność i wzmaga kontakty towarzyskie, błyskotliwość i intelekt). Kolory: 1) żółty (intelekt, nauka, egzaminy) 2) czerwony (siła życiowa, dodatkowy napęd do działania, siła przebicia, odwaga, motywacja) 3) zielony (uspokojenia, odprężenie) 4) niebieski (Siły Wyższe, twórczość) 5) fioletowy (magia, sprawy, ezoteryczne, okultystyczne, duchowe Kiedy już będzie wiadomo ile sznurków i jakiego koloru się użyje do plecenia to przydałoby się zastanowić... co z tego ma powstać? Może to być zawieszka, bransoletka, naszyjnik, można sznurek/wstążkę wplątać we włosy, a także przywiązać sznurek/wstążkę do kolczyka... można także też dodać taki talizman/amulet do naszej garderoby. Ilość więzów na sznurku/wstążce należy zawiązać według właściwości numerologicznej lub tyle razy ile wersów. Tutaj bardzo ważny jest głos i wizualizacja, w ten sposób energia zostaje wplątana w węzły. Przykładowy urok na lepsze pożycie seksualne: Używałabym dwóch jedwabnych lub bawełnianych wstążek w kolorze różowym i czerwonym, plątając trzy więzły mówiłabym: ''Z pierwszym węzłem myśli Twe *imię partnera* skierowane są ku mnie Z drugim węzłem wzrok Twój skierowany jest ku mnie Z trzecim węzłem rozkosz dajesz mi Moje słowo jest prawem i zobowiązuje Cie *imię partnera* do wypełnienia mego życzenia.'' Wstążeczki przywiązać gdzieś do łóżka. RE: Magia Węzów - Mięta - 21-09-2015 Przydatny artykuł, dziękuję Olimpio. |