![]() |
|
Powitanie/Sprawy formalne - Wersja do druku +- Witchcraft - Forum ezoteryczne (http://witchcraft.com.pl) +-- Dział: Witchcraft (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Poznajmy się (http://witchcraft.com.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Powitanie/Sprawy formalne (/showthread.php?tid=8064) |
Powitanie/Sprawy formalne - PhimosisGamer - 02-03-2017 Witam, poszukując materiałów do utworzenia własnego, alternatywnego świata natrafiłem tutaj. Macie sporo materiałów z dziedziny magii, co sprawiło że zarejestrowałem się tutaj. Planuję założyć sieć serwerów PhimosisGaming, która będzie działać w minecrafcie, potem ewentualnie dodam do niej CS:GO. Moim pierwszym ruchem będzie utworzenie serwera RPG, aktualnie pracuję nad własnym pluginem, który pozwala mi tworzyć mechanikę podobną do TES:3. Sam minecraft ma już w sobie mroczny klimat i wiele niewyjaśnionych tajemnic, takich jak null, czy herobrine. Okultyzm świetnie by się nadawał do spotęgowania tego efektu, a jak wszyscy wiemy najlepiej się człowiek czegoś uczy poprzez zabawę. Moim początkowym planem było przeczytanie wielu Waszych wątków w celu późniejszego przerzucenia części z nich do rozgrywki, jednak zanim to nastąpi - czy wyrażacie na to zgodę? Zdaję sobie z tego sprawę, że okultyzm jest jak religia i macie swego rodzaju zasady, a także trzymacie się ich bardziej restrykcyjnie niż większość chrześcijan, zwłaszcza katolików... To była jedna sprawa. Drugą sprawą jest popyt, Wasze zainteresowanie, atencja. Czy byłby ktoś tym zainteresowany? Zdaję sobie z tego sprawę, że utworzenie takiego serwera spowoduje wymieszanie w jednym wielkim kotle społeczności ateistów, chrześcijan, okultystów i wielu innych. Wystarczy mi jedna osoba, która zgłosiłaby się do mnie na PW, w trakcie ustalania fabuły i systemu magii regularnie kontaktowałbym się z nią, żeby nie narazić za bardzo swoich przyszłych stałych graczy na wszelkiego rodzaju niewygody powiązane z praktykami i zainteresowaniami okultystycznymi. Miło mi Was poznać, wierzę że nawiążemy ze sobą współpracę. Zdaję sobie z tego sprawę że z Waszej perspektywy jestem nico szurnięty, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza <3 Chwała Bogu Wszechmogącemu i wszelkiemu życiu niosącemu miłość. RE: Powitanie/Sprawy formalne - Weles - 02-03-2017 No więc tak na początek chciałem powiedzieć, że jest to moja opinia. ![]() Sam w gry czasami lubię sobie pograć ale jestem na nie magia i gry to zupełnie inne rzeczy i ja bym ich nie mieszał.
RE: Powitanie/Sprawy formalne - LupusAlbum - 02-03-2017 A ja jestem zdania, że ten wątek jest nie odpowiedni w tym miejscu i forum. Proponuje go usunąć.
RE: Powitanie/Sprawy formalne - qert - 02-03-2017 (02-03-2017, 06:48)Weles napisał(a): magia i gry to zupełnie inne rzeczy i ja bym ich nie mieszał.Możesz się zdziwić. Do autora, takie coś jest do ogarnięcia, ale raczej nie w pojedynkę i na pewno nie za free. Aczkolwiek może być fajna zabawa..... RE: Powitanie/Sprawy formalne - Havo - 07-03-2017 Raczej nie musisz pytać o zgodę na wiedzę powszechną i wszędzie dostępną. Nie wiem czy pomoże grze ale raczej nie zaszkodzi samej sztuce. Wolna wola. RE: Powitanie/Sprawy formalne - wena - 08-03-2017 Fajny Pomysł Jestem zachwycony. Hahahaha XD magia i gry zostały dawno wymieszane. RE: Powitanie/Sprawy formalne - Nilvan - 08-03-2017 Będzie zabawnie i jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Dołączam się do spółki.
|