Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Radiestezja
Jak rozróżnić myśli, od przekazu bytu

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Omori Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 2
Podziękowano 0 razy w 5 postach
Yo! Chciałbym wam zaprezentować, moim skromnym zdaniem, świetne rozwiązanie problemu typu" chcę porozmawiać z: podświadomością/psem/duchem/innymi bytami, ale nie umiem rozróżnić kiedy sam sobie domyślam, a kiedy odpowiada mi owy byt".

Zaczynajmy!
Na samym początku, by mieć pewność, że dany byt chce z nami się porozumieć, programujemy wahadełko zgodnie z instrukcjami TUTAJ

Następnie zadajemy pytanie, np. "Czy koło mnie znajduje się jakiś byt, który chciałby się ze mną porozumieć?" Jeśli otrzymaliśmy potwierdzenie, programujemy wahadełko ponownie. ALE, tym razem, robimy to nieco inaczej!

Chcemy by wahadełko "wykrywało" kiedy mówi, załóżmy, duch, a kiedy sami sobie domyślamy odpowiedzi. Tresurę czas zacząć!
"Jeśli podczas rozmowy między mną a duchem, Byt ten odpowie na moje pytanie/ odezwie się, obróć się w prawo... za każdym razem, gdy duch się odezwie, obróć się w prawo... Jeśli przekaz ducha zostanie zagłuszony przez moją świadomość, obróć się w lewo."

Po chwili nasz wykrywacz przekazu jest już gotowy.
By przetestować jego działanie, skontaktujmy się z duchem.
Gdy duch odpowie, wahadełko obróci się w prawo. Czyli działa!
Ale teraz sprawdźmy, czy reaguje na "zagłuszenie".
Zadajmy duchowi pytanie, i sami sobie na nie odpowiedzmy (np. Czy odpowiesz mi na parę pytań. Oczywiście, że odpowiem, bo jestem prze zajebisty!). Jeśli wahadełko zostało dobrze zaprogramowane, powinno przestać obracać się w prawo, i zacznie obroty w lewo. :D

Jeśli ktoś będzie na tyle zaciekawiony tym sposobem, i go przetestuje, proszę o przedstawienie swoich wyników w tym temacie. :D

"Czerń wygrywa z każdą barwą, bo przytłacza je swą ciemnością... On​a jest schronieniem..."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2013, 15:46 {2} przez Olimpia.)
09-01-2013, 09:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~ambrosios
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Jak rozróżnić myśli, od przekazu bytu
Dobry sposób, ale jak dla mnie za dużo zabawy z wahadełkiem. :)
Osobiście wolę przekazy poprzez pismo automatyczne, choć nie korzystam z tego za wiele.
Jak wtedy odróżnić własne myśli od tego co chce nam przekazać jakiś byt? Po prostu nie cenzurować, nie spinać się i nie oczekiwać czegoś konkretnego... I pisać. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2013, 23:11 {2} przez Luna.)
10-01-2013, 22:12
Odpowiedz
Podziękowali:
lisa Offline
Szczotko-zmiotka

Liczba postów: 367
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:
Biała magia

Podziękowania: 63
Podziękowano 29 razy w 27 postach
Ja też mam ten problem, że nie umiem ich rozróżniać. Ale jeśli myślom nie można wierzyć, a one są czasem podświadome, to czemu można zawierzyć wahadełku w tym temacie, skoro ono też działa przez podświadomość?
12-08-2022, 22:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
zlotyzegarek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 12
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:
Magia ognia

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Dziękuję za podzielenie się swoim pomysłem na rozwiązanie problemu rozróżniania komunikacji z różnymi bytami. Zrozumiałem, że proponujesz programowanie wahadełka jako narzędzia do wykrywania i odróżniania przekazu od ducha od naszych własnych domysłów.

Warto podkreślić, że podejście do komunikacji z bytami duchowymi lub innymi formami świadomości jest szeroko zróżnicowane i oparte na indywidualnych wierzeniach, doświadczeniach i metodach. To, co może działać dla jednej osoby, niekoniecznie musi działać dla innej. Każdy ma swoje własne podejście do takich doświadczeń.

Jeśli jesteś zainteresowany eksperymentowaniem z takimi technikami, warto być świadomym i zachować zdrowy rozsądek. Ważne jest również zapewnienie sobie odpowiedniego wsparcia emocjonalnego i duchowego, na przykład poprzez konsultację z doświadczonym praktykiem duchowym lub udział w grupach wsparcia.

Pamiętaj, że doświadczanie komunikacji z innymi bytami lub sferami duchowymi może być subiektywne i różnić się w zależności od osoby. Warto rozwijać swoją intuicję, zdolności percepcyjne i umiejętność interpretacji takich doświadczeń, ale równocześnie ważne jest zachowanie zdrowego rozsądku i ostrożności.

Dziękuję za podzielenie się swoim pomysłem i zachęcam innych do podzielenia się swoimi doświadczeniami i wnioskami na ten temat. Jednak zawsze zalecamy podejście z otwartym umysłem, szukanie rzetelnych źródeł informacji i korzystanie z profesjonalnego wsparcia, gdy jest to potrzebne.

16-06-2023, 10:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.