Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Praca z "bogami" Greckimi

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
~Viktor
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Witam, mam pewną sprawę do załatwienia i tak sobie myślę, że w tej kwestii może pomóc mi grecka bogini Demeter.
Tylko problem w tym, że nigdy nie pracowałem z Panteonem Olimpijskim... Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia z nim?
Wiecie może jak ją przyzwać?
Co lubi?
Może jakieś inwokacje?
Ogólnie - jak nawiązać współprace z tym bóstwem?
Z góry dziękuję za pomoc. ^_^
21-06-2014, 12:26
Odpowiedz
Podziękowali:
pati_czek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 68
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
ciągle szukam

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Praca z "bogami" Greckimi
Nie wiem, czy moja odpowiedz, w czymkolwiek będzie Tobie pomocna... W każdym razie, kiedyś miałam sprawę do Zeusa. Wtedy nie zajmowałam się magią, jednakże całe życie zdawałam się na intuicję - zawsze dobrze na tym wychodząc - tamtym razem było tak samo. Poszukałam w mitologii wizerunek Zeusa, wyobraziłam go sobie i wyrażając, najlepiej jak umiałam szacunek (o Ty wielki, mocny itd.) wyłożyłam o co chodzi. Wyobraziła sobie też, że daję mu kwiaty, dziękując za pomyślność. Po dwóch dnia spełniło się to, o co prosiłam. :) Jak widać, wielkiej filozofii w tym nie było. ;)

"Nasze wątpliwości są zdrajcami i sprawiają, że z powodu lęku przed próbowaniem tracimy naszą wygraną." (Szekspir)
27-06-2014, 15:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Viktor
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Dzięki wszystkim. Wszystko juz wiem;)
27-06-2014, 16:49
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
A ja miałam kłopoty. Pewien mocny byt mnie zaatakował. Drugi raz w życiu miałam kłopot z pokonaniem byta, Zeus pomogł mi sam z siebie. Ja go nawet nie lubiłam. Kochany, czuły człowiek... niby nic takiego nie zrobił, ale to co zrobił, dało mi bardzo dużo aby się ogarnąć. Potem było z górki. :)

Bogowie Cie słyszą. Ja ostatnio do Freyi mam sprawę. Powiedziałam Freyu... i zaczęłam się wyżalać, poprosiłam że jeśli mnie usłyszała, to niech powie przez sen. I tak sie stało.

Ogólnie wiec, nie trzeba dużo naprawdę. Ale ja dziękuję inaczej niż pati_czek bo ja daję fizyczne dary. Ceremonia ku czci danego Bóstwa, a dary? Oczywiście obowiązkowe wino (trzeba kupić butelkę tylko na takie specjalne okazje), owoce jakie lubi, może jakieś błyskotki dla piękna typu Afrodyta? Bogowie tez mają swoje zapachy. Może kadzidełko jaśminu? Możesz zbudować Bogowi ołtarz. :) Ja ostatnio próbowałam ale nie jestem utalentowana w takich pracach...

No wiem, zawsze mówiłam, że na ogół nie korzystam pomocy z Bogów, że sama wszystko robię, z mojej mocy i energii ale... po latach szukania odpowiedniego panteonu dla siebie. Mam. Więc muszę też Bogów trochę porozpieszczać, muszą mnie poznać itp... choć czasem się martwię czy moje ukochane Bóstwo tzn Bastet się nie obrazi, albo czy Skandynawscy się nie obrażą, że nie będę zapominać o Bastet.

Mniejsza o to, jak zwykle sie rozpisałam. xDDD W każdym razie mały dzienny podarek w formie np. kadzidełka czy zakopania kamienia pod ziemia na pewno ucieszy Bogów. :) Pamiętać trzeba tylko, żeby wiedzieć co im dać. :) Dionizosowi polecam codziennie wystawiać przez okno kieliszek wina, dopóki się kieliszek nie opróżni, nie dotykajcie go. I nie dawajcie taniego wina. :) Najlepsze na jakie was stać.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-06-2014, 17:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Cytat: Dionizosowi polecam codziennie wystawiać przez okno kieliszek wina, dopóki się kieliszek nie opróżni, nie dotykajcie go.

Może to dziwne pytanie, ale nigdy nie myślałem o bogach (szczerze? nie wierzyłem, że w ogóle istnieją. W sumie dopóki nie dowiedziałem się o runach).
Ale - naprawdę trzeba na okno wystawić kieliszek wina i poczekać aż się opróżni? (bo naprawdę w to nie wierzę xd).
Opróżni się sam z siebie? Czy jak to? (zakładając, że NIE MA w okolicy NIKOGO kto by od tak wypił, w sensie np. jakiś pijak).
07-05-2022, 10:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Po pierwsze Bogami, nie bogami.
Po drugie - wystaw i sprawdź i będziesz wiedział. :)
Ja znam odpowiedź... a Ty poznaj. Doświadcz odpowiedzi.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
08-05-2022, 11:46
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

Pozwól, że zapytam o parę rzeczy

Cytat:zakopania kamienia pod ziemia
możesz rozwinąć?

Cytat:Dionizosowi polecam codziennie wystawiać przez okno kieliszek wina, dopóki się kieliszek nie opróżni, nie dotykajcie go. I nie dawajcie taniego wina.
muszę codziennie?

Rzecz w tym, że mam w szafce wino (własnej roboty, zrobił ojciec), które piłem z kilka lat temu i ta butelka sobie tak leży (na jeden kieliszek jeszcze starczy) i ono jest naprawdę dobre, a ponieważ nie mam komu go oddać, to czytając ten temat pomyślałem, że dam Dionizosowi, zwłaszcza, że jest dobre.

ALE
j.w. muszę codziennie, czy jak tylko raz dam to ok?
druga rzecz - nalewam do kieliszka i wystawiam za okno i tyle? mam coś mówić, myśleć, czekać na to? mam to wystawić rano? czy na noc?
(z tym muszę poczekać aż będę sam w domu xdd)
oczywiście niczego w zamian nie chcę, tak tylko daję.
No i trochę jest to eksperyment, ponieważ nigdy nie wierzyłem w Bogów.
10-05-2022, 10:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Jak zawsze robisz "coś za coś" to ja Ci sukcesu nie wróżę.
Zacznij myśleć o istotach jak o przyjaciołach o których trzeba zadbać. Jaki masz problem żeby dać coś komuś bezinteresownie? Zacznij nawiązywać relacje z istotami, pisałam o tym niedawno.

Normalność to wymysł.

-----------
12-05-2022, 08:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

(12-05-2022, 08:26)Olimpia napisał(a): Jak zawsze robisz "coś za coś" to ja Ci sukcesu nie wróżę.
Zacznij myśleć o istotach jak o przyjaciołach o których trzeba zadbać. Jaki masz problem żeby dać coś komuś bezinteresownie? Zacznij nawiązywać relacje z istotami, pisałam o tym niedawno.

Porozmawiamy jak przeczytasz mój post że zrozumieniem bo się nie rozumiemy.
12-05-2022, 08:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.