Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Miłosne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »

Prośba o radę i pomoc

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Prośba o radę i pomoc
Autor Wiadomość
Bloodshoter Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Lwiątko
Praktykowany rodzaj magii:
Wszystko po trochu

Podziękowania: 8
Podziękowano 3 razy w 1 postach
Serce  Prośba o radę i pomoc
Cześć wszystkim,

chociaż wzbraniałem się przed opisywaniem tutaj swoich problemów, przez które poszukuję pomocy w magii to stwierdziłem, że na forum ludzie są inteligentni i sobie niczym tutaj nie zaszkodzę.

Tę dziewczynę znam od prawie 7 lat, poznaliśmy się na studiach. Bardzo szybko skradła moje serce. Chociaż się przyjaźniliśmy, a ja byłem de facto we friendzone, nie poddawałem się i po czterech latach, nie wiadomo jakim cudem, po lockdownie spojrzała na mnie inaczej niż na kumpla i się zaczęło. Byliśmy razem. Jak to w związku bywa, były i lepsze i gorsze chwile. Ale zawsze byliśmy razem i byliśmy dla siebie najważniejsi. Od września zeszłego roku zaczęło się sypać, miałem depresję i zaniedbywałem związek, do czego otwarcie się przyznaję. W marcu tego roku po jej wizycie u psychologa przyjacielsko podjęliśmy decyzję o zerwaniu. By mieć możliwość się przegrupować uczuciowo i być lepszymi ludźmi. Od początku było bardzo ciężko, ale trwało się. Rozmawialiśmy, a raczej pisaliśmy rzadko. Każde skupiło się na sobie. 

Zmieniłem się, przeszedłem oczyszczenie, przewartościowałem życie, spojrzałem wstecz na siebie, swoje zachowanie, wymieniłem błędy i złe zachowania, wszystko powoli naprawiając. Robiłem to dla siebie i dla niej. Zrobiłem wszystko, co mogłem i jestem w stanie przenieść dla niej góry. Czekałem na jej decyzję. Nie mówiła nic, bo miała ogrom pracy. W końcu nie wytrzymałem i postawiłem sprawę na ostrzu noża. Usłyszałem "przepraszam, nie widzę szansy na powrót do siebie", "jestem pewna, że scenariusz by się powtórzył". Mówiłem, że się myli, bo wiem, że się myli. Zmieniłem się i wiem, że nie popełniałbym tych samych błędów. Zj**ałem, wiem to. Ale wierzę w miłość, a ona jest dla mnie wszystkim. Minął tydzień od naszej rozmowy i tydzień ciszy. 3 miesiące od rozstania. Wiem, że znajdzie się wielu, którzy powiedzą "rusz dalej", "znajdziesz jeszcze szczęście"... ale nie po to tutaj piszę. Chcę zrobić wszystko, by jej decyzja się zmieniła i bym dostał jeszcze jedną szansę. 

Szukam zatem magicznego wsparcia, czarów, uroków, by zmienić jej decyzję, bo dalej sobie poradzę. Muszę tylko mieć szansę pokazać jej, że mogę być tym facetem, w którym się zakochała, który był dla niej najlepszy. Przeczytałem wszystkie ostrzeżenia dotyczące magii miłosnej. Jestem w stanie zaryzykować. Zapewniam Was, że to uczucie było szczere, prawdziwe i jedyne w swoim rodzaju. Niczym prawdziwe połączenie dusz. Rozumieliśmy się bez słów. I choć się zepsuło, to wiem, że może jeszcze być inaczej. Nie chcę tracić wiary i nadziei. Czy jest to egoistyczne? Tak, jest. Ale każdy człowiek jest egoistą, mniej lub bardziej. Przez 3 miesiące robiłem wszystko, co było moralnie dobre i starałem się osobiście. Teraz chcę sobie pomóc w staraniach. 

Proszę mnie nie oceniać i nie umoralniać. Odkąd ją poznałem, zawsze była i jest dla mnie najważniejsza. Nie liczy się nikt i nic innego. Jeśli ktoś ma ochotę mi pomóc i doradzić w nazwijmy to alternatywnych sposobach na odzyskanie jej, to niech napisze tutaj lub na PW.

A jak ktoś doszedł do tego punktu, to życzę miłego wieczoru!
04-06-2023, 19:29
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
RE: Prośba o radę i pomoc
Chcesz pokazać że jesteś lepszy próbując ją ograbić z wolnej woli? Super. *ironia*

Nie da się stworzyć miłości czy zbudować czegoś na czymś takim. Ludzie którzy uważają inaczej się zwyczajnie oszukują.

Niemniej jeśli chcesz rzucić urok miłosny ok. Polecam bardziej zajęcie się tym samodzielnie, mamy dużo uroków miłosnych oraz uniwersalnych z których możesz skorzystać. Radziłabym też uważać na samozwańczych rytualistów, którzy się nie udzielają, siedzą cicho i czekają na tego typu posty żeby napisać PW i wyciągnąć pieniądze. Dobieraj ostrożnie rytualiste jeśli będziesz chciał jednak kogoś zatrudnić.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
05-06-2023, 16:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Bloodshoter Offline
Wtajemniczony

Wszystko po trochu

(05-06-2023, 16:37)Olimpia napisał(a): Chcesz pokazać że jesteś lepszy próbując ją ograbić z wolnej woli? Super. *ironia*

Nie da się stworzyć miłości czy zbudować czegoś na czymś takim. Ludzie którzy uważają inaczej się zwyczajnie oszukują.

Niemniej jeśli chcesz rzucić urok miłosny ok. Polecam bardziej zajęcie się tym samodzielnie, mamy dużo uroków miłosnych oraz uniwersalnych z których możesz skorzystać. Radziłabym też uważać na samozwańczych rytualistów, którzy się nie udzielają, siedzą cicho i czekają na tego typu posty żeby napisać PW i wyciągnąć pieniądze. Dobieraj ostrożnie rytualiste jeśli będziesz chciał jednak kogoś zatrudnić.

Dziękuję Olimpio za odpowiedź!

No tak już jest, że w desperacji i emocjach jest się często w stanie zrobić wszystko. Gdyby sama rozmowa była w stanie cokolwiek zmienić, to nie szukałbym innych opcji. A niestety mimo terapii, zmian i naprawdę tego, że się góry przeniesie dla kogoś (a lwy tak już mają), to nie mam żadnych innych opcji. Jesteśmy tylko i aż ludźmi.

Olimpio, co jest najważniejsze w rytuałach miłosnych? Czy szukać najpierw odpowiedzi w tarocie, czy szukać jej po rytuale, by dowiedzieć się, czy ryt zadziałał?
05-06-2023, 18:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Najważniejsze w rytuałach miłosnych jest to co w każdym: emocje - to potężna dawka energii. Jednak rytuałach miłosnych i klątwach jest haczyk - jeśli podświadomie nie będziesz chciał tego zrobić, jeśli najdzie się wątpliwość w trakcie uroku... to nie spełni się, a jeszcze mogą dość komplikacje. W moim przypadku kiedy rzucałam klątwę, nagle poczułam współczuje i klątwa "nie doleciała" do celu, natomiast... wypuszczona raz energia musi się gdzieś podziać, więc wróciła do mnie i... rzuciłam klątwę sama na siebie. xD

Po rytuale wogóle nie powinieneś myśleć o rytuale, żeby nie rozproszyć energii - chyba że masturbując się będziesz wzmacniał rytuał i wysyłał w ten sposób dodatkową energię. W karty najlepiej wogóle nie zaglądać, a jak już to po miesiącu od wykonania rytuału.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
05-06-2023, 19:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Bloodshoter Offline
Wtajemniczony

Wszystko po trochu

(05-06-2023, 19:54)Olimpia napisał(a): Po rytuale wogóle nie powinieneś myśleć o rytuale, żeby nie rozproszyć energii - chyba że masturbując się będziesz wzmacniał rytuał i wysyłał w ten sposób dodatkową energię. W karty najlepiej wogóle nie zaglądać, a jak już to po miesiącu od wykonania rytuału.

Czyli... bijąc Niemca po kasku myśleć o rytuale? Intencji? Inkantować? 

A jak jest z samymi rytuałami? Np. decydując się na jeden, a potem np. następnego dnia robiąc inny? Zapewne nie powinno się łączyć?

Wychodzę z założenia, że nie ma głupich pytań xD
05-06-2023, 21:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Nie ma głupich pytań.
Możesz robić następnego dnia inny, są takie rytuały nawet że robisz je kilka dni. Ale jeśli sam nie wierzysz w swój rytuał i jego działanie to nie wróżę Ci sukcesu.

Normalność to wymysł.

-----------
07-06-2023, 03:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Moriass Offline
Użytkownik

Liczba postów: 19
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 1 postach
Drogi Panie (choć w niektórych wypadkach pisanie Panie z dużej litery jest wręcz zbyteczne)...żyj swoim życiem i wsio.
07-06-2023, 21:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Bloodshoter Offline
Wtajemniczony

Wszystko po trochu

(07-06-2023, 21:15)Moriass napisał(a): Drogi Panie (choć w niektórych wypadkach pisanie Panie z dużej litery jest wręcz zbyteczne)...żyj swoim życiem i wsio.

I także powieś się, jak napisałeś mi w PW? :) 
Konstruktywną krytykę bym przyjął, ale na hejt nie ma miejsca, wybacz.

Załączone pliki Miniatury

08-06-2023, 10:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 979
Reputacja: 13
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 186
Podziękowano 92 razy w 60 postach
Moriass udał się na odpoczynek.
Takiego zachowanie nie będziemy tolerować.

"Zrób mi tę przyjemność. Uwielbiaj mnie mimo wszystko."
08-06-2023, 11:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Bloodshoter , Nikodem , Adrianna , Olimpia , tupajda , Glodek , BPW , Poseidon
BPW Offline
Wróżka serduszka

Liczba postów: 421
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Panna
Naturalna

Podziękowania: 67
Podziękowano 48 razy w 35 postach
(04-06-2023, 19:29)Bloodshoter napisał(a): Cześć wszystkim,

chociaż wzbraniałem się przed opisywaniem tutaj swoich problemów, przez które poszukuję pomocy w magii to stwierdziłem, że na forum ludzie są inteligentni i sobie niczym tutaj nie zaszkodzę.

Tę dziewczynę znam od prawie 7 lat, poznaliśmy się na studiach. Bardzo szybko skradła moje serce. Chociaż się przyjaźniliśmy, a ja byłem de facto we friendzone, nie poddawałem się i po czterech latach, nie wiadomo jakim cudem, po lockdownie spojrzała na mnie inaczej niż na kumpla i się zaczęło. Byliśmy razem. Jak to w związku bywa, były i lepsze i gorsze chwile. Ale zawsze byliśmy razem i byliśmy dla siebie najważniejsi. Od września zeszłego roku zaczęło się sypać, miałem depresję i zaniedbywałem związek, do czego otwarcie się przyznaję. W marcu tego roku po jej wizycie u psychologa przyjacielsko podjęliśmy decyzję o zerwaniu. By mieć możliwość się przegrupować uczuciowo i być lepszymi ludźmi. Od początku było bardzo ciężko, ale trwało się. Rozmawialiśmy, a raczej pisaliśmy rzadko. Każde skupiło się na sobie. 

Zmieniłem się, przeszedłem oczyszczenie, przewartościowałem życie, spojrzałem wstecz na siebie, swoje zachowanie, wymieniłem błędy i złe zachowania, wszystko powoli naprawiając. Robiłem to dla siebie i dla niej. Zrobiłem wszystko, co mogłem i jestem w stanie przenieść dla niej góry. Czekałem na jej decyzję. Nie mówiła nic, bo miała ogrom pracy. W końcu nie wytrzymałem i postawiłem sprawę na ostrzu noża. Usłyszałem "przepraszam, nie widzę szansy na powrót do siebie", "jestem pewna, że scenariusz by się powtórzył". Mówiłem, że się myli, bo wiem, że się myli. Zmieniłem się i wiem, że nie popełniałbym tych samych błędów. Zj**ałem, wiem to. Ale wierzę w miłość, a ona jest dla mnie wszystkim. Minął tydzień od naszej rozmowy i tydzień ciszy. 3 miesiące od rozstania. Wiem, że znajdzie się wielu, którzy powiedzą "rusz dalej", "znajdziesz jeszcze szczęście"... ale nie po to tutaj piszę. Chcę zrobić wszystko, by jej decyzja się zmieniła i bym dostał jeszcze jedną szansę. 

Szukam zatem magicznego wsparcia, czarów, uroków, by zmienić jej decyzję, bo dalej sobie poradzę. Muszę tylko mieć szansę pokazać jej, że mogę być tym facetem, w którym się zakochała, który był dla niej najlepszy. Przeczytałem wszystkie ostrzeżenia dotyczące magii miłosnej. Jestem w stanie zaryzykować. Zapewniam Was, że to uczucie było szczere, prawdziwe i jedyne w swoim rodzaju. Niczym prawdziwe połączenie dusz. Rozumieliśmy się bez słów. I choć się zepsuło, to wiem, że może jeszcze być inaczej. Nie chcę tracić wiary i nadziei. Czy jest to egoistyczne? Tak, jest. Ale każdy człowiek jest egoistą, mniej lub bardziej. Przez 3 miesiące robiłem wszystko, co było moralnie dobre i starałem się osobiście. Teraz chcę sobie pomóc w staraniach. 

Proszę mnie nie oceniać i nie umoralniać. Odkąd ją poznałem, zawsze była i jest dla mnie najważniejsza. Nie liczy się nikt i nic innego. Jeśli ktoś ma ochotę mi pomóc i doradzić w nazwijmy to alternatywnych sposobach na odzyskanie jej, to niech napisze tutaj lub na PW.

A jak ktoś doszedł do tego punktu, to życzę miłego wieczoru!

Wiem, że od bodajże Maja czekasz na odpowiedź prywatną, ale ja odpowiem NIE na całe forum. Oczywiście, że mogłbym doładować energetycznie waszą więź i z jakimś skutkiem by to wszystko poszło, ale no właśnie.... JAKIŚ SKUTEK to za mało. Zacytowales moją sygnaturę "Ból po stracie jest tak silny, jak silna była więź", w tym cytacie oczywiście jest zawarta racja, ale jednostronna. Bo ty być może tęsknisz za swoją drugą połówką, ale za tą którą pokochaleś. Ludzie się zmieniają i co zabawne szukają, tak jak wcześniej wspomniałem, DRUGIEJ POŁÓWKI. Nie. Trzeba być samowystraczającą istotą, CAŁOŚCIĄ, a wtedy jabłko, będzie pasować nawet do pomarańczy. Bo tylko w tedy gdy będziesz kompletny będziesz mógł podarować swoją część (i nie zapominajmy, że ten ktoś powinien coś zaofiarować w zamian). A gdy nie zaofiaruje? Zniknie z życia? Wtedy jest się poszkodowanym i niekompletnym. Wydaje mi się, że dopadł ciebie efekt Mandeli. Źle zapamietałeś drugą osobę. Mowią, że zapamiętuje się tylko dobre wspomnienia, być może sobie takie tylko wykreowaleś i zapomniałeś o tych złych? Widać po tym, że jedyną wadą tej twojej ukochanej jest to że ciebie odrzuca. Zastanowiłeś się że przez ten czas zmieniła podejście? Przemyślała? Wykreowała sobie o tobie zdanie jak ty o niej? Trzeba pewne sprawy przemyśleć bo nic nie jest trwałe. Umysł jest impresjonistą, zapamiętuje, ale tylko te ulotne chwile, a na dodatek modyfikuje pod kowadłem emocji.

Pozdrawiam,
BPW
26-06-2023, 14:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Bloodshoter , Walpurgia , Adrianna , Olimpia

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.