Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
1 2 3 4 Dalej »

Tarcza - pytanie

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Tarcza - pytanie
Autor Wiadomość
Mięta Offline
lisek

Liczba postów: 155
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Jedenasty
Praktykowany rodzaj magii:
naturalna

Podziękowania: 58
Podziękowano 31 razy w 25 postach
Tarcza - pytanie
Hej! Przychodzę z pytaniem o tarcze i ich programowanie, bo nie wiem jak obejść pewną kwestię, aby to miało ręce i nogi. 

Mianowicie przebywam często w otoczeniu ludzi, których energia na mnie źle wpływa, objawia się to częstymi bólami głowy, zmęczeniem, złym nastrojem itd, jak przy atakach mentalnych lub energetycznych. Są to osoby z miejsca mojej pracy więc jestem na ich obecność niejako skazana. Testowałam kilka wariantów tarczy obronnych, które znalazłam w internecie i najlepiej sprawdzała się tarcza odbijająca na zasadzie lustra. Zmodyfikowałam ją trochę, aby działała jak lustro powiększające - odbija energię do jej nadawcy i ją zwielokrotnia. Problemy ustały i miałam wreszcie spokój. 

Martwi mnie jednak kwestia tego, że ta tarcza odpycha i zwielokrotnia wszystkie negatywne wpływy. Obrona przed wampirami z pracy to jedno, ale nie chciałabym, aby ciskała gromy energii w stronę moich domowników, bo np się kiedyś posprzeczamy o niewyniesione śmieci albo inną pierdołę 😅. Ale do brzegu - czy da się zaprogramować tarczę, aby działała wybiórczo i swoim działaniem pomijała niektóre osoby? I jak to zrobić, o ile się da? Nie znalazłam niestety informacji o "wybiórczych" tarczach, a stawianie jej i ściąganie prawie każdego dnia mija się z celem.
19-09-2023, 09:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nilvan Offline
Wilczy Pan

Liczba postów: 204
Reputacja: 20
Znak Zodiaku: Panna
Wszystko po trochu ^^

Podziękowania: 19
Podziękowano 45 razy w 20 postach
RE: Tarcza - pytanie
Można nałożyć filtr na tarczę i będzie działała wyborczo. Poleciałbym tobie wykonać ryt powrotny "return to sender" i na bazie jego wytworzyć właśnie taką tarczę. Ewentualnie możesz po prostu wizualizować to, że tarcza interpretuje energię i wysyła ją do nadawcy.

Dzięki temu przynajmniej nie będziesz miała momentu gorącego ziemniaka i odbijała ją do wszystkich wokół.

Tak czy owak eksperymentuj i później możesz zapisać na forum jak wyglądały efekty.
19-09-2023, 11:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Mięta
Mięta Offline
lisek

naturalna

(19-09-2023, 11:43)Nilvan napisał(a): Można nałożyć filtr na tarczę i będzie działała wyborczo.

Cytat:
Ewentualnie możesz po prostu wizualizować to, że tarcza interpretuje energię i wysyła ją do nadawcy.

Hej! 
Właśnie o coś w rodzaju filtra mi chodziło tylko nie wiem jak go nałożyć i jakie działanie uwzględnić. 

Czy do nałożenia go wystarczy właśnie sama wizualizacja podczas tworzenia tarczy? Coś w rodzaju dodatkowej powłoki na tarczy? A potem nadać jej zadanie, aby filtrowała energie i te szkodliwe odsyłała do nadawców w określonych przypadkach - i w tym miejscu można uwzględnić np celowość działania na moją szkodę lub rodzaj połączenia między mną, a nadawcą (relacje zawodowe), aby nie robić szkody osobom postronnym lub mało szkodliwym. 

Przepraszam jeśli pytania są głupie lub banalne, ale nie mam dużego doświadczenia z tarczami 😅
20-09-2023, 07:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,040
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 237
Podziękowano 215 razy w 149 postach
Zasady ustalasz przy tworzeniu, potem zawsze możesz je skorygować. Najprościej dla ciebie będzie chyba, żeby tarcza nie działała na twoją rodzinę.
Tarcza lustrzana jest najbardziej intuicyjna i chyba dlatego najłatwiejsza do tworzenia. Czy zastanawiałaś się jak można wykorzystać inne metody, np. mgłę? We mgle łatwo się schować. Tak na prawdę to nasza pomysłowość jest naszym ograniczeniem. Ogólna zasada do manipilowania energią: czym prostrze zasady, tym łatwiej je wdrożyć.

--
Wystarczy być sobą.
23-09-2023, 13:04
Znajdź Posty Odpowiedz
Mięta Offline
lisek

naturalna

(23-09-2023, 13:04)tupajda napisał(a): Zasady ustalasz przy tworzeniu, potem zawsze możesz je skorygować. Najprościej dla ciebie będzie chyba, żeby tarcza nie działała na twoją rodzinę.
Tarcza lustrzana jest najbardziej intuicyjna i chyba dlatego najłatwiejsza do tworzenia. Czy zastanawiałaś się jak można wykorzystać inne metody, np. mgłę? We mgle łatwo się schować. Tak na prawdę to nasza pomysłowość jest naszym ograniczeniem. Ogólna zasada do manipilowania energią: czym prostrze zasady, tym łatwiej je wdrożyć.

Dziękuję za odpowiedź! Rozjaśniła mi trochę sytuację i chyba faktycznie nie ma co za dużo kombinować. Spróbuję na razie jak najprostszych formuł, ale pomysł z mgłą sobie zapisze do przetestowania na przyszłość, bo mnie zaciekawiła ta koncepcja 😀
25-09-2023, 12:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tuk Offline
MiD

Liczba postów: 93
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: S/ryby L/lew CH/wół?
-energii/wody/czarna/intuicja

Podziękowania: 20
Podziękowano 10 razy w 10 postach
ogólnie coś czytąłem jeszcze na forum gdzieś o soli "czarownic / czarnej / magicznej" nie pamiętam nazwy ... polecam spytać na czacie i sprawdzić temat i porozsypywać trochę tu i tam ...
27-09-2023, 21:23
Znajdź Posty Odpowiedz
Mięta Offline
lisek

naturalna

(27-09-2023, 21:23)tuk napisał(a): ogólnie coś czytąłem jeszcze na forum gdzieś o soli "czarownic / czarnej / magicznej" nie pamiętam nazwy ... polecam spytać na czacie i sprawdzić temat i porozsypywać trochę tu i tam ...

Pewnie chodzi o sól czarną/sól wiedźm, używałam kiedyś soli, ale do sypania wokół miejsc, które miały być chronione jej działaniem. 
Dzięki za przypomnienie o niej :D Poczytam i sprawdzę jak sprawdziłaby się w wersji "przenośnej".
27-09-2023, 21:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.