Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Stany Świadomości › Sen › Świadome sny
Pewien naukowiec...

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pewien naukowiec...
Autor Wiadomość
Gwynbleidd Offline
Użytkownik

Liczba postów: 156
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Strzelec
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 2
Podziękowano 8 razy w 13 postach
Pewien naukowiec...
Myślę, że całkiem ciekawy wywiad:

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie...omosc.html

"(...)mózg w sensie fizycznym nie tworzy świadomości. Mózg służy raczej za filtr, który sprowadza świadomość do poznawania "tu i teraz". Trzeba wspomnieć, że osoby starsze stają się bardziej uświadomione, gdy zaczynają widzieć duchy swoich bliskich zmarłych, które chcą powitać ich w "królestwie duszy". Mózgi takich osób często zaczynają wykazywać nadludzkie zdolności umysłowe, w rodzaju zapamiętywania ogromnej ilości danych, takich jak chociażby długie listy numerów telefonicznych. Nie ma żadnego konwencjonalnego wytłumaczenia dla tego fenomenu, dysponujemy jedynie pewnymi śladami, wskazówkami."

Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat; quae ferrum non sanat, ignis sanat...
24-03-2013, 17:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Amber
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Pewien naukowiec...
Cóż... Przeczytałam ten wywiad i wierzę temu człowiekowi, właściwie zgadzam się z nim. Cyt.- "Bóg to nieskończona wiedza i moc, bezwarunkowa miłość, wykraczająca poza jakąkolwiek możliwość zrozumienia z naszej strony. Nie trzeba znaleźć się na skraju życia i śmierci, by tego doświadczyć, doznać tego może każdy z nas poprzez głęboką medytacje, skoncentrowaną modlitwę i chęć poznania." Prawda jest, ze "dusze naszych bliskich żyją i nadal komunikują się z nami, jeśli tylko jesteśmy otwarci na rozmowę z nimi.(...) Największym darem od Boga jest wolna wola, czyli możliwość dokonywania wyborów w życiu." Jedno "niebo" i jeden Bóg nad nami, bez względu na to jak go nazwiemy czy wyobrazimy sobie. Takie moje zdanie i nie mam zamiaru niczego nikomu udowadniać. Dziękuję Gwynbleidd za ten mądry wywiad. Pozdrawiam. :)
24-03-2013, 19:08
Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.