Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Poznajmy się v
« Wstecz 1 … 13 14 15 16 17 … 26 Dalej »

Imogen wita się

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Imogen wita się
Autor Wiadomość
Ruta Offline
Użytkownik

Liczba postów: 168
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: baran
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 1 postach
RE: Imogen wita się
Żadna krytyka nie powinna być odbierana jako złośliwa. Bo krytyka nie jest złośliwa. Jeśli ktoś złośliwie nas komentuje, czy to co robimy, to nie krytykuje. Krytyka to nasza ocena i przede wszystkim nasz sposób na rozwiązanie błędów jakie ktoś popełnił. Takiej krytyki NIGDY nie odebrałabym jako złośliwej.
04-01-2015, 15:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Witaj Imogen.
Zgadzam się z Atrią (a nie jestem już nastolatką), podobnie jak wielu ludzi spotkałam niedojrzałych 40-latków, którzy nie mogą dorosnąć oraz bardzo mądrych i poważnych 14-latków, znam nawet 7-latka który radzi 20-latkowi i to naprawdę dobrze. xD A jego ortografia jest perfekcyjna, natomiast tutaj wielu po 20 robi błędy żywcem z podstawówki.

Nie warto szufladkować, rozpisuje się o tym bo bardzo tego nie lubie po prostu.

Jeśli jest się uprzedzoną do wieku to oczywiście będziemy widzieć w tym przedziale samych niedojrzałych. To prawda że dojrzałość idzie wraz z doświadczeniem, jednak 13-latek może przejść więcej niż 40-letnia kobieta. A niektóre dzieci mają stare dusze co oznacza, że 5-latek może być o wiele dojrzalszy od swoich rówieśników.

Co do "konkurencji" pewnie trafiłaś na naszych byłych adminów i modów, cóż... złośliwośliwość ludzka.

Jeśli jednak to sie dla Ciebie liczy, to mało mamy tutaj nastolatków, panują tu bardziej studenci, licealiści, ludzie mający prace i dzieci - choć Ci ostatni z braku czasu zaglądają tu rzadko.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
04-01-2015, 15:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ruta Offline
Użytkownik

Mimo wszystko, uważam, że osoba starsza najczęściej ma przewagę nad tą młodszą. Z wielu przyczyn. Aczkolwiek tego nie uważam za żadną formę dyskryminacji czy traktowania kogoś jako kogoś gorszego. Wyjątki potwierdzają regułę. Czasem nie idzie o samą dojrzałość, czasem bardziej pomocna jest zwykła życiowa wiedza. Czy nam się to podoba czy nie osoby starsze żyją dłużej, więc istnieje większe prawdopodobieństwo, że to ta starsza osoba będzie bardziej doświadczoną.
Oczywiście, jeśli mówimy tu ogólnie.
Bo wiadomo, że ktoś może mieć lat 40 i np. o magii nie wiedzieć nic, a ktoś może mieć lat 20 i wiedzieć bardzo dużo. Nie każdy we wszystkim jest dobry tylko dlatego, że jest starszy.
04-01-2015, 16:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

No właśnie sprawiasz wrażenie osoby, która dyskryminuje i uważa się za lepszą bo jest starsza.

Jednak nawet jeśli taka nie jesteś, to przyznam się że ja tak często mam - ale z powodu wieku, naprawdę wielu znam młodych i dojrzałych, i starych a głupich, jednak z powodu doświadczenia (jak i ezoteryki).
Nie jest to dobre, ani właściwe ale... cóż, każdy ma jakieś wady, ja przynajmniej nie daje tego odczuć.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
04-01-2015, 16:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ruta Offline
Użytkownik

Kompletnie nie wiem skąd wywnioskowałaś coś podobnego, bo nigdzie nie pisałam, że ktoś starszy jest lepszy. To, że osoba starsza ma w wielu płaszczyznach przewagę nad młodszą, jest rzeczą naturalną i oczywistą. Jeśli stwierdzam fakt (bo wybacz, to jest fakt), a Ty uważasz to za dyskryminację z mojej strony, to szczerze... nie wiem co powiedzieć. To, że osoba młoda w czymś przewyższa starszą, nie znaczy, że jest lepsza i odwrotnie. Nie wiem naprawdę skąd ten pomysł.
Naturalne jest, że ktoś na czymś zna się lepiej lub gorzej, bez względu na wiek. Ale w niektórych kwestiach wiek gra rolę. Niestety.
04-01-2015, 16:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Jeśli ktoś jest bardziej doświadczony w czymś to automatycznie jest w czymś lepszy, więcej wie i więcej umie.

Cóż mamy po prostu odmienne zdanie, okey, rozumiem to. Dla mnie wiek nie gra roli, dla Ciebie tak - fakt i poglądy każdy ma swoje, i każdy ma do tego prawo.

Normalność to wymysł.

-----------
04-01-2015, 16:33
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Jak to było... Ach, tak. Każdy inny wszyscy równi.

O, zajmujesz się odtwórstwem historycznym, jak miło. Wiesz coś może o dniach wikingów na wyspie Wolin?

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
04-01-2015, 16:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ruta Offline
Użytkownik

Żeby nie było, nie trzymam się kurczowo wieku.

Atria - bardziej zajmowałam się. W tamtym roku niestety nie byłam na festiwalu. Zawsze warto zaglądać na stronę Centrum Słowian i Wikingów. Generalnie mają zapowiedzi do swoich imprez. ;-)
04-01-2015, 16:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Uroboros Offline
Szaleniec

Liczba postów: 23
Znak Zodiaku:

Interesujące, nie wiedziałem iż tutaj było więcej adminów. Zapewne mieli swój powód, aby odejść oraz mają powód, aby ostrzegać ludzi. Jeszcze nie wiem dlaczego to robią, ale Olimpio, nie warto oskarżać ludzi o coś, co mogli nie zrobić. Przeczytałem właśnie twój wywód, dziwię się dlaczego to zrobili, ale dopóki nie dowiem się odpowiedzi z ich strony, nie uznam twojego za prawdziwy. Ale, tymczasowo nie to jest piorytetem egzystencji tutaj, tylko zdobywanie wiedzy, rozmowy oraz poznawanie ludzi.

Co do krytyki, krytyka jest ważna, jeżeli mówiona szczerze, najlepsza zaś często od naszego największego wroga. Czasami warto przemyśleć ją, gdyż może być ona przydatna. Mnie wiele ona nauczyła i pomogła się rozwinąć.
04-01-2015, 17:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Adam Offline
Użytkownik

Liczba postów: 20
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Witaj Imogen. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2015, 17:29 {2} przez Neaxx.)
04-01-2015, 17:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.