Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 8 9 10 11 12 … 23 Dalej »

Pytanie - ciało materialne, astralne oraz duch, czyli cały człowiek

Strony (7): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »
Idź do strony 
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pytanie - ciało materialne, astralne oraz duch, czyli cały człowiek
Autor Wiadomość
Wed23 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 115
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Pytanie - ciało materialne, astralne oraz duch, czyli cały człowiek
Ale wpadka ;(
Będę musiał to poćwiczyć, to może być użyteczne(poznać osobę jeszcze przez spotkaniem jej :))
22-02-2015, 00:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,284
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 608 razy w 579 postach
Spokojnie... szczerze mówiąc, nie dziwię się, że nie odczytałeś poprawnie cat, wręcz przeciwnie - spodziewałam sie tego. Nie miałeś w jaki sposób dostroić się do jej zapisu energetycznego (energii), po kilku słowach, które od niej przeczytałeś. Byłabym zdziwona, jeśli by Ci się udało.

Mojego zapisu miałeś mnóstwo, a więc na lajcie mogłeś się podpiąć. Szukaj takich osób z którymi ''trochę'' już gadałeś, co pozwoli Ci na synchronizację z ich energią.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
22-02-2015, 00:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Binah Offline
Użytkownik

Liczba postów: 58
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:

(21-02-2015, 19:54)Unebris napisał(a): Jestem chora mam gorączkę, chętnie mentalnie się pośmieje (chociaż twarz mi już sztywnieje, oho), także śmiało możesz mnie "zmackować" skanem.

Zaraz poczujesz się lepiej, tzn.w niedzielę (no już jest niedziela).
I dostałaś fioletowy kolorek- wtajemniczenie. Gratki Unebris. :)

Wed "zobacz" i mnie, osobę szamaniącą (podpowiedź tzn. od szamanów).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2015, 15:24 {2} przez Animal.)
22-02-2015, 03:01
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Binah
Przy tobie ciągle przechodzą mi obrazy typu: drewniana różdżka(długości ponad metra, przyozdobiona piórami) oraz coś w rodzaju totemów lub run które je imitują.
Odnoszę wrażenie że jesteś mężczyzną, w wieku z przedziału 16-25 lat, przechodzą mi przez myśl obrazy jak jesteś ubrany: to może dziwne ale widzę ciebie w czymś jakby płaszczu ale z y jak to nazwać skrawków owłosionej skóry, włosy masz koloru ciemny blond lub kasztanowe, jesteś dość wysoki, normalnej postury.
Dodatkowo ciągle przewija mi się obraz jakiejś bańki(jakby mydlanej).
Po za tym jeszcze przechodzi mi przez myśl obraz jak jesteś ubrany w garnitur, chyba lubisz taki ubiór?
22-02-2015, 11:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

U mnie również możesz spróbować. Jeśli coś Cię dziabnie to pisz, odeślę. Nie mam pewności, jak reaguje na obcych.
W sumie też bym spróbowała. skanów ludzi nie przeprowadzam zazwyczaj, prócz badania aury nauczycielki na wykładowej. Z jakiegoś powodu w tej sali widzę aury najwyraźniej, co czasem się przydaje.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
22-02-2015, 17:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Binah Offline
Użytkownik

Liczba postów: 58
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:

(22-02-2015, 11:45)Wed23 napisał(a): Binah
Przy tobie ciągle przechodzą mi obrazy typu: drewniana różdżka(długości ponad metra, przyozdobiona piórami) oraz coś w rodzaju totemów lub run które je imitują.
Odnoszę wrażenie że jesteś mężczyzną, w wieku z przedziału 16-25 lat, przechodzą mi przez myśl obrazy jak jesteś ubrany: to może dziwne ale widzę ciebie w czymś jakby płaszczu ale z y jak to nazwać skrawków owłosionej skóry, włosy masz koloru ciemny blond lub kasztanowe, jesteś dość wysoki, normalnej postury.
Dodatkowo ciągle przewija mi się obraz jakiejś bańki(jakby mydlanej).
Po za tym jeszcze przechodzi mi przez myśl obraz jak jesteś ubrany w garnitur, chyba lubisz taki ubiór?
Wed ciekawe to co zobaczyłeś.
Jestem kobietą. Włosy mam blond. Postura się zgadza. Garniturów nie noszę.
Pióra, dobre spostrzeżenie bo nawiązują do mojego szamanienia. Runami kiedyś się interesowałam, ale nie w zastosowaniu magicznym tylko jako pismem. Nie mam run w swoim otoczeniu.
Napisałeś że widziałeś (przewija się) obraz jakiejś bańki, tego też się spodziewałam, to bańka powstała z mgły. Wiem że mnie chroni.
Wed23 dobrze Ci poszło. Dzięki.

(22-02-2015, 13:01)Unebris napisał(a):
(22-02-2015, 03:01)Binah napisał(a): Zaraz poczujesz się lepiej, tzn.w niedzielę (no już jest niedziela).
I dostałaś fioletowy kolorek- wtajemniczenie. Gratki Unebris :)
Dzięki.

W sumie jeśli wstaję rano i mam na start duszenie się oraz krwotok, to "lepszym samopoczuciem" tego nie nazwę. Chociaż lepsze coś takiego, raz na jakiś dłuższy czas.
To tym bardziej życzę lepszego samopoczucia.
Odbieram Cię jako silną, zdrową osobę, o mocnym organizmie i stąd moje przekonanie że wszystko będzie dobrze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2015, 05:45 {2} przez Binah.)
23-02-2015, 02:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Atria
Widzę ciebie jako kobietę(lub dziewczynę, jak kto woli), wiek coś w przedziale 16 - 19 lat, wzrost około 165 cm, figura normalna, obfity biust, długie czarne włosy, czuję od ciebie ciepło i życzliwość, wydaje mi się że lubisz sporo rozmawiać, hm, przewija mi się obraz jakiegoś chudego blondyna o wysokości około 170 cm, chyba lubisz go, przewijają mi się jeszcze dwa obrazy jakby powiązane z magicznymi zdolnościami są to: krew oraz jakiś kwiat lub zioło.
24-02-2015, 16:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Podałeś mój całkiem niezły opis. Wzrost co do centymetra, charakter zgodny ale, zależy w stosunku do kogo, włosy mam ciemno brązowe, choć na upartego da się to nazwać czernią. Szatynką jestem, ot co. Tak z ciekawości, kiedy skanowałeś? Bo zastanawiam się, czy wtedy to byłeś ty czy nie ty, nie mam pewności. Zbyt dużo dziwnych kontaktów...
Prawdopodobnie i z tymi obrazami masz racje. Tak, lubię tego mężczyznę. To mój Opiekun i wygląda, jakby się zadławił słysząc, że kolor jego włosów określasz jako blond. Jednak jest druga opcja, mógłbyś dokładniej go opisać?
Krew ok, pasuje. Nie mam pojęcia, o jakim ziele mówisz, mógłbyś je opisać?

Osoba, z którą aktualnie rozmawiam mówi, że ją również możesz przeskanować. Jej nick to Mysteriala, choć nie ma jej na tym forum.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2015, 01:07 {2} przez Atria.)
24-02-2015, 22:46
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Atria,
Skanowałem tuż przed napisaniem postu, czyli wczoraj tuż przed 15.00.
Dokładniej opisać? Hm, to tak jak wspomniałem, blondyn, 170 cm wzrostu, chudy - jest wręcz bardzo chudy, widać jego żebra, ale ręce i nogi mają nieco objętości, więc nie widać na nich kości, okolice brzucha raczej normalne, nie zapadnięte ani nie brzuch piwny. Wydaje się być raczej stosunkowo słabą osobą, przynajmniej w porównaniu do jego towarzyszy(słabą psychicznie i fizycznie), jest raczej oschły z charakteru, sprytny, może nawet przebiegły.

Mysteriala
Hm widzę obraz dziewczyny, brunetka, krągła twarz, lubi lub bardzo często nosi okulary (widzę nietypowe okulary, coś podobne do tych eskimoskich co to mają małe szczeliny, tyle że są wykonane z plastiku, mają większe szczeliny, a w szczelinach są szkła, lub plastikowe soczewki), wydaje się sprawiać wrażenie miłej, ciepłej, zwariowanej, ugodowej, romantyczki, wydaje mi się, że uwielbia anime i cosplay.

Unebris
Nic nie wspominałaś o tym by ciebie przeskanować, więc nic w tym kierunku nie robiłem,
Więc tak, jesteś kobietą, ładna kobieca twarz, zgrabne ciało, pokaźny biust, masz około 175 cm wzrostu, czarne lub czerwone włosy (być może z pasemkami lub czymś w tym stylu, bo kolor twoich włosów na początku zmieniał się, na początku był czerwony, niebieski, różowy), mam wrażenie że przeważnie masz fryzurę ułożoną na bujne loki, włosy masz dość długie nieco poniżej ramion.
Wydaje mi się, że uwielbiasz nosić w miarę luźne bluzki (górną część ubioru), oraz raczej przylegające spodnie (leginsy itp.). Co do charakteru, ciężko mi to określić, na pewno "ociekasz" seksapilem i erotyzmem, ale po za tym wydajesz się być sympatyczna, kochliwa, wierna, oddana, samotna(?!?!).
Wydaje mi się że na chwile obecną szukasz sobie "mężczyzny".

Aha jeszcze jedno, z nieznanych przyczyn przez chwilę widziałem ciebie jako cień, nie wiem czemu, być może zajmujesz się magią z tym związaną.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2015, 00:00 {2} przez Neaxx.)
25-02-2015, 17:06
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Słaby psychicznie? Nie, to raczej nie on. Może sprawiać takie wrażenie, ale nie. I nie rozwinąłeś wątku zioła.

EDIT: Od Mysteriali:
Cytat:Hm widzę obraz dziewczyny
niewątpliwie jestem osobnikiem płci pięknej
Cytat:brunetka
właściwie włosy mam czerwone, ale można się uprzeć, że jak nie ma naturalnego światła to są brązowe (magiczna henna :D)
Cytat:krągła twarz
umm, trudno powiedzieć
Cytat:lubi lub bardzo często nosi okulary
nie noszę :P
Cytat:miłej
dzień dobry :P
Cytat:ciepłej
to zależy gdzie, bo wczoraj z Kingą miałam dziką rozkminę jak mogę mieć lodowate kolano, mając całą nogę ciepłą
Cytat:zwariowanej
to nie mi osądzać :P
Cytat:ugodowej
bingo
Cytat:romantyczki
patrz: zwariowanej
Cytat:uwielbia anime i cosplay
anime nie oglądam, jakoś mnie nie wciągnęło, a cosplayu na porządnie nigdy nie robiłam, ale uwielbiam podziwiać pracę innych :P

Moim zdaniem zwariowana pasuje, to jedna z najbardziej wyróżniających się pod tym względem osób jakie znam. Z romantyczką średnio na jeża.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2015, 11:15 {2} przez Atria.)
25-02-2015, 23:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (7): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.