Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Wampiryzm
Czy są pozytywne rodzaje wampiryzmu?

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czy są pozytywne rodzaje wampiryzmu?
Autor Wiadomość
Archon Offline
Użytkownik

Liczba postów: 89
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Anielska Magia

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 0 postach
RE: Czy są pozytywne rodzaje wampiryzmu ?
Słyszałem również, że są zgromadzenia świadomych energetycznie osób. I grupowe magiczne ssanie energii albo z kogoś albo po coś. Wydaje mi się to dosyć realne. Co o tym sądzicie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2016, 12:54 {2} przez Neaxx.)
10-02-2016, 18:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Void Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 395
Reputacja: 26
Znak Zodiaku:

Podziękowania: -1
Podziękowano 3 razy w 2 postach
A czy grupowy rytuał jest czymś nierealnym?
Po coś. Rytuał. Od kogoś. Atak/leczenie.
Wszystko ma szansę realizacji, pytanie tylko w jakim celu.
10-02-2016, 18:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Ludzie mają różne cele. Wole nie wypisywać jakie przychodzą mnie do głowy.
Z pomocą Aniołów można zatkać takiego wampira żeby nie wysysał energii, ale nie wiem jak to się ma do zgromadzenia powiedzmy 300 osób. Myślę, że podobnie. Jednak aż tak potężna siła i wola która została w to wtłoczona była by niesamowita.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2016, 12:54 {2} przez Neaxx.)
10-02-2016, 18:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Void Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 395
Reputacja: 26
Znak Zodiaku:

Podziękowania: -1
Podziękowano 3 razy w 2 postach
Albo... Można też za pomocą interwencji w jego aurę, zmniejszyć dziury odpowiedzialne za pobór energii, oraz usprawnić jego układ, by ten nie był niebezpieczny.
To są zwykli ludzie, i każdemu można pomóc, czy go usidlić. A anioł nie jest do tego niezbędny...
Co do siły, bez skupienia i silnej woli, jest niemalże niczym.
10-02-2016, 19:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Zgodzę się. Nawet tak by było o wiele lepiej. Naprawić go zamiast zdusić przez brak energii. Genialnie proste i korzystne dla wszystkich.
Człowiek w świecie energetycznym jest ograniczony, Anioł nie. Lepiej poszukać pomocy. Jednak zgodzę się nie są niezbędne.
Myślę że większość tych organizacji polega na: Silnym przywódcy który koncentruje wole innych i członkach typu byle by dał coś od siebie.
10-02-2016, 19:23
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
qert Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 113
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:

Podziękowano 1 razy w 1 postach
https://youtu.be/WoOj18As2wo?t=43
10-02-2016, 20:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Nawet nie wiem jak to skomentować, po prostu skisłem. XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2016, 12:55 {2} przez Neaxx.)
10-02-2016, 20:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Thoth Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Co do wampiryzmu to jest to choroba. Ludzie ci muszą pobierać energię lub wydaje im się, że muszą. Co do picia krwi może być jakimś afrodyzjakiem lub powodować chwilowy przyrost siły poprzez rozbudzanie zwierzęcych instynktów. W znacznej większości przypadków nie przeistacza się to w nic więcej a dany wampir się nie rozwija.

Co zaś się tyczy świadomej nabytej zdolności no to muszę przyznać, że sam nawet mnie zdziwił rozwój wydarzeń z tym związany. Zaczęło się normalnie poprzez naukę wyczuwania i widzenia energii a następnie jej pobierania. Z pobierania starałem się wykształcić różne techniki by dobrać sobie odpowiednią i zaczęło się eksperymentowanie.
Najpierw było sprawdzanie zależności jaki był by najlepszy dystans. Wtedy to zdałem sobie sprawę, że ta pobierana energia jest zasyfiona. Były niezbyt ciekawe skutki uboczne. Zaczynałem czuć osłabienie, nudności, na całym ciele bóle, dziwny ciężar jak i wpływ na aurę.
Po iluś próbach wykształciłem dość prostą technikę oczyszczania i właściwie w większości przypadków pobieranie stawało się nieopłacalne. Powróciłem, więc do kolejnych testów. Tym razem na łonie natury nauczyłem się jak postrzegać energię nie jako aurę a jako "przydatność do spożycia". Trochę zacząłem się w tym wszystkim gubić co jest aurą a co potrzebną energią, lecz z czasem nauczyłem się to rozróżniać.
Postanowiłem powrócić do pobierania od osób i wtedy dopiero stało się to łatwe. Jednakże znowu powstał pewien problem. Energii nie dało się pobierać w nieskończoność a jej nadmiar powodował uczucie wypalania się. Znowu przekładało to się na odczuwanie fizyczne i czuć było ciężki do opisania ból. Na próżno szukałem sposobów na zwiększenie maksymalnych pokładów energii (no nie ma tak łatwo jak to jest w grach, że z poziomu na poziom ma się więcej many). Jednak udało mi się bardziej nauczyć manipulować własną energią.

No i po tak dość długim wstępie dopiero teraz pojawił się pierwszy pozytywny aspekt wampiryzmu (jako zdolności). Mianowicie nie było to planowane, jednak podczas pobytu z przyjaciółką w pubie wiedziałem, że się źle czuje i postanowiłem jakoś zaradzić. Traf chciał, że właśnie wtedy przyszło dwóch moich kumpli, którzy byli akurat po drzemce. Pełni wigoru, wypoczęci i posiadającymi fajną jasną mgiełkę.
Pobrałem od nich energię i przekazałem jej przy jednoczesnym wywalaniu z niej tej negatywnej energii.
Co do kumpli to wypili tylko jedno piwo i wrócili do domów spać a ja z nią urzędowałem do późnego rana.

Oczywiście do czegoś takiego można użyć różnych technik w tym reiki bez złego wpływu na osoby trzecie.

Dla jednych jest to złe, dla innych ciekawe, ale jak jest się młodym to fajne jest picie w dużych ilościach i pozostawanie na imprezach do rana. No a co do ludzi to zbytnio im to nie szkodzi bo tylko czuli się bardziej zmęczeni i odsypiali.

W pewnym momencie jak pobierałem od kogoś energię to mimowolnie odczuwałem tej osoby emocję. Kiedy ona się śmiała to ja też się śmiałem i się sam dziwiłem. Zacząłem z tym kombinować by to jakoś rozdzielić bo problemu nie było jak siedziałem w towarzystwie bo innym mówiłem, że coś sobie przypomniałem no, ale jak się idzie samemu po ulicy to trochę wygląda się jak debil. Przy pewnej próbie na znajomym poczułem się bardzo dziwnie. Przestałem odczuwać własne emocje i stałem się strasznie pusty wewnętrznie. Nagle ujrzałem jego ukryte lęki i krzywdy jakich doświadczył. Zacząłem twarzą w twarz to wszystko co widziałem wymieniać a on panicznie zaczął się bać. Zacząłem karmić się jego strachem było to niezwykle trudne do opisania. Widziałem w kilka chwil jego najgorsze momenty życia. Jak energia pobierana normalnie jest bezsmakowa tak ten paniczny strach smakował jak "ośmiorniczki w sosie czosnkowym".

Znajomy ten teraz nie chce zostawać ze mną sam na sam a mnie nieco sumienie ruszyło i też uświadomiłem sobie, że nie warto wywalać ludzkich ukrytych leków na wierzch. Sam nie wiem co bym zrobił w takiej sytuacji po stronie ofiary. W tym momencie postanowiłem przestać ingerować na ludziach. Jednakże znowu z tego czarnego scenariusza wyłania się ciekawa umiejętność przydatna podczas rytuałów. Sam potrafię wyzbyć się wszelkich emocji i widzę jak kto w kręgu reaguje w różnych sytuacjach oraz umiem rzeczy których dotąd nie umiałem.

W moim pojęciu energii podczas konsekracji athame odkryłem zamianę tej zwykłej na duchową. Myślałem, że wszystko sobie wizualizuje jednak później przyjaciółka dokładnie opisała kolor i kształt energii konsekrującej athame. Dzięki tej nowej energii nauczyłem się fizycznie odczuwać, gdzie są kierunki świata lub rzeczy czy osoby. No i tak otworzył się nowy rozdział pojęcia magii nie jako wiary czy wizualizacji, lecz jako wiedzy.

Zdolności te, które opisałem i inne bardzo się przydają w kontaktach z bytami by je móc zobaczyć czy jakoś wyczuć. No i można zrobić krąg energetyczny, który jest nieco lepszy od rysowanych bo mgła przez niego nie przenika.
Dziś zdaję sobie sprawę, że bez wampiryzmu bym tego nie osiągnął co potrafię teraz, jednak część rzeczy których się dowiedziałem wolał bym nie wiedzieć.
01-03-2016, 12:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Radi Offline
Actin' like a shady

Liczba postów: 20
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Potulny baranek
Magia wampiryczna

Podziękowano 0 razy w 0 postach
(01-03-2016, 12:22)Thoth napisał(a): Co do picia krwi może być jakimś afrodyzjakiem lub powodować chwilowy przyrost siły poprzez rozbudzanie zwierzęcych instynktów. W znacznej większości przypadków nie przeistacza się to w nic więcej a dany wampir się nie rozwija.

Z tym się nie zgodzę, gdyż picie krwi (czasem własnej) dostarcza mi identycznego, aczkolwiek mocniejszego uczucia - świeżej energii. Różne stowarzyszenia wampiryczne uważają (zresztą ja też), iż w krwi jest zawarta Chi. Co do instynktów zwierzęcych - wchodzimy w likantropię, która jest osobnym tematem.

Co do tematu - "Czy jest nienaturalnym wilk, który pożera swą zdobycz?".
Nie ma pozytywnych rodzajów wampiryzmu.
01-03-2016, 19:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Anielska Magia

W krwi jest dużo energii, sam kiedyś siedziałem w grupie wampirycznej miałem okazję spróbować paru rzeczy.

Jednak krew jest mocno wiążąca. Wątpię bym kiedykolwiek zapomniał dane osoby.
Sama rana na ciele jest bardzo dużą dawką energii. Dla niektórych nawet uzależniającą.

Chciałbym się jednak skupić na tym czy znajdzie się pozytywny aspekt wampiryzmu.
Droga przez którą przebyłeś Thoth na pewno wiele cię nauczyła, szkoda że akurat wampiryzm nauczył cię pracy z energią ale lepsze to niż nic.

Pytanie jednak czy poprzez wampiryzm można komuś np: pomóc ?

Przesyłanie energii to raczej coś odwrotnego od wampiryzmu.
Przyszło mi jednak do głowy rozwiązanie by ustawić byt który pobiera energie od jednego a podrzuca do drugiego np: chorego.

Pytanie jednak czy to jest pozytywne. Jeżeli dwie strony się zgadzają to nie ma tu mowy o wampiryzmie.
Albo tłuczemy się teoriami typu czy może być pozytywny terroryzm ? :D
01-03-2016, 21:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.