Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Wampiryzm
Czy są pozytywne rodzaje wampiryzmu?

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czy są pozytywne rodzaje wampiryzmu?
Autor Wiadomość
Thoth Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Czy są pozytywne rodzaje wampiryzmu ?
(01-03-2016, 19:10)Radi napisał(a): Z tym się nie zgodzę, gdyż picie krwi (czasem własnej) dostarcza mi identycznego, aczkolwiek mocniejszego uczucia - świeżej energii. Różne stowarzyszenia wampiryczne uważają (zresztą ja też), iż w krwi jest zawarta Chi.
Ja nie pisałem czy we krwi zawarta jest energia, lecz o braku rozwoju związanego z piciem jej. Wampiryzm typu sang jest chorobą i nie spotkałem osoby, która by się poprzez picie krwi rozwinęła.
Są nawet pozytywne aspekty wojny, a ty nie dostrzegasz pozytywnych aspektów wampiryzmu?

Proszę ciebie rozwiń swoja wypowiedź, a zwłaszcza na temat. Bo czytanie ze zrozumieniem się u ciebie kłania.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2016, 15:17 {2} przez Szczęściarz.)
01-03-2016, 23:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,284
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 608 razy w 579 postach
Nic nie jest nigdy ani białe ani czarne! Wszystko ma pierwiastek ying i yang.

Pozytywne strony wampiryzmu? Często używam! Np. Można wyssać z kogoś zmęczenie, smutek, ból czy chorobę. Wampiryzm z tego co zauważyłam ma podobne możliwości co empatia... np. można przejąć od kogoś emocje (tym samym zrozumiemy go, wiemy co, jak i kiedy powiedzieć, co ta osoba myśli itp).

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
02-03-2016, 12:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Archon Offline
Użytkownik

Liczba postów: 89
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:
Anielska Magia

Podziękowano 1 razy w 0 postach
Wampiryzm do celów informacyjnych. Fajna koncepcja. Zdejmowanie z kogoś negatywnych uczuć rzuca się od razu na pierwszy ogień.

Wszystko jest we wszystkim. Koncepcją ta mąci w głowię ale zgadzam się z ying i yang.

Ciekawią mnie dalsze możliwości pozytywnego wykorzystania wampiryzmu. Może macie jeszcze jakieś pomysły ?
02-03-2016, 13:01
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Szczęściarz Offline
Smaragdus Felix

Liczba postów: 372
Reputacja: 28
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowania: -1
Podziękowano 2 razy w 0 postach
Moje życie nie było kompletne dopóki nie wampirzyłem bólu menstruacyjnego mojej znajomej.

[Obrazek: apolud5d75d.png]
02-03-2016, 14:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Thoth Offline
Użytkownik

Liczba postów: 8
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Archon dało by radę więcej po za energią, lecz jest to taka dziedzina wampiryzmu, że łatwo o skutki uboczne. Bo by tych pozytywnych efektów się nauczyć to należy nieco posiąść wiedzę przy negatywnych (jak ktoś chce dobrą stronę to niech robi reiki). Uważam, że dzięki wampiryzmu była by szansa wyleczyć kogoś z nerwic lękowych. Jednakże wpierw musiał bym komuś takom wpoić np klaustrofobię.

Raz miałem przypadek, że zajrzałem komuś w umysł. Opisałem to mniej więcej na bycie zbiorowym.
Zbytnio o tym się nie che rozpisywać.
20-07-2016, 20:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Sanctuary Mirror Offline
Użytkownik

Liczba postów: 30
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Waga
Jedna i Jedyna czyli KAŻDA

RE: Czy są pozytywne rodzaje wampiryzmu?
Wampiryzm nie jest pozytywny.
Pobieranie negatywnej energii jest nieefektywne dla samego wampira, gdyż mamy tendencje do empatycznego przejęcia cech, którymi się żywimy. Jesteś tym co jesz.

Łatwiej jest zdrenować wtedy okoliczną naturę, zwierzęta. Jest to bardziej efektywne i jeżeli wampir ogranicza się do tego typu drenażu, to można go tytuować "pozytywnym" z kątu widzenia waszego jestestwa, jednak wciąż jest to tylko wasz horyzont zdarzeń.
Myślę, że drzewa, wiewiórki i wróble nie są wtedy tak pozytywnie nastawione na takie podejście.
04-06-2017, 11:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
Witam wszystkich.

Temat jest co prawda stary ale uważam że warto go odgrzebać. Tak się składa że eksperymentuję z wampiryzmem i mam pewne przemyślenia na zadane pytanie. Otóż mój sposób pobierania energii nie polega na jakichś wizualizacjach, po prostu skupiam swoją uwagę na ... osobach publicznych, zazwyczaj po prostu oglądam dużo anglojęzycznych serwisów informacyjnych i przyjmuję założenie że energia samoczynnie płynie do mnie. Jestem po miesiącu takiego eksperymentowania i zauważyłem zmniejszenie nadpobudliwości ruchowej na którą cierpię od lat. Teraz staram się dobrać jakiś "filtr" w postaci odpowiedniego dla mnie kamienia który jak sama nazwa wskazuje filtrowałby i co równie ważne transformował energie płynące w moim kierunku. 

Ale do rzeczy...

Każda istota pozostawia w swoim otoczeniu ślady energetyczne.  Wydalamy nadmiar energii i w ten sposób ubogacamy swoje otoczenie, lub też działamy na nie w sposób destrukcyjny (zależy jaka energia jest wydalana).
Tak sobie myślę, że skoro żyję w kraju trapionym nieszczęściami w postaci niskiego pkb, nieudolnych polityków i niedojrzałego społeczeństwa, to dokonując transferu energii z krajów takich jak USA czy Wielka Brytania do Polski, działam jako wampir w sposób konstruktywny, przecież do funkcjonowania nie jest mi potrzebna nie wiadomo jaka dawka energii, to co pobiorę, wydalam, pozostawiam ślad energetyczny, który wchodzi w interakcję z naszym polskim społeczeństwem i w ten sposób  buduję lepszy świat. To tyle w temacie.
23-09-2022, 17:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,096
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 368 razy w 218 postach
Amorte,

W USA jest pełno bezdomnych i trwa epidemia fentanolu. W UK to szkoda gadać nawet.

Jak już planujesz transferować energię z jakiegoś kraju do Wielkiego Imperium Lechickiego, to może jednak wybierz jakiś lepszy. Szwajcaria, może Islandia?

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
26-09-2022, 00:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
(26-09-2022, 00:31)Evander napisał(a): Amorte,

W USA jest pełno bezdomnych i trwa epidemia fentanolu. W UK to szkoda gadać nawet.

Jak już planujesz transferować energię z jakiegoś kraju do Wielkiego Imperium Lechickiego, to może jednak wybierz jakiś lepszy. Szwajcaria, może Islandia?

Spodziewałem się podobnej reakcji ;)   Też słyszałem tu i ówdzie że poziom życia na zachodzie mocno się obniżył, ale z drugiej strony polska emigracja mieszkająca w USA i Wielkiej Brytanii nie kwapi się do powrotu do macierzy, a to o czymś świadczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2022, 12:48 {2} przez Santiago.)
26-09-2022, 12:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,059
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 241
Podziękowano 216 razy w 150 postach
(26-09-2022, 12:38)Santiago napisał(a):
(26-09-2022, 00:31)Evander napisał(a): Amorte,

Spodziewałem się podobnej reakcji ;)   Też słyszałem tu i ówdzie że poziom życia na zachodzie mocno się obniżył, ale z drugiej strony polska emigracja mieszkająca w USA i Wielkiej Brytanii nie kwapi się do powrotu do macierzy, a to o czymś świadczy.
To świadczy o tym, że ludzie nie lubią zmian. Do zmian przekonują się, gdy świat wokół kopie ich w 4 litery, albo nie mają nic do stracenia.

--
Wystarczy być sobą.
05-10-2022, 12:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.