Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Techniki Magiczne v
1 2 3 4 Dalej »

Familiar (chowaniec) + ogólna dyskusja o magii

Strony (2): « Wstecz 1 2
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Familiar (chowaniec) + ogólna dyskusja o magii
Autor Wiadomość
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 245
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Siekiera
Praktykowany rodzaj magii:
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowania: 8
Podziękowano 32 razy w 29 postach
RE: Familiar (chowaniec)...
Okultyzm nazistów to sprytna sztuczka do odwracania uwagi od ich pobożności maryjnej :)
W gazetach niemieckich od 1933 do 1945 Adolf uważany i sławiony był jako
Mesjasz i Nowy Chrystus,Wybawiciel Ludzkości.

Zakon Niemiecki, to inaczej Zakon Krzyżacki Najświętszej MP
do którego należało CAŁE dowództwo gestapo i SS.

„Cele rządu Rzeszy są od dawna celami naszego Kościoła katolickiego”
( „Unser Wille zur Tat, Zeit ud Volk”, I,str.181) Biskup-sufragan Burger

Hitler nie skłaniał się ku wierzeniom ezoterycznym, neopogaństwu i okultyzmowi.
Wyśmiał je w “Mein Kampf”

” Państwo Narodoweg Socializmu wyznaje swoją wierność pozytywnemu Chrześcijaństwu-Adolf Hitler
w dniu 26 czerwca 1934 r. przemawiając do biskupów,zapewniał ich,
że podejmie działania przeciwko nowej, pogańskiej propagandzie .

Adolf był chrześcijaninem/neojudaistą i umarł jako katolik
nigdy nie złożył aktu apostazji i nigdy nie został oficjalnie ekskomunikowany.

Cytat słów Adolfa Hitlera przekazanych potomności przez Hermanna Rauschninga,
nazistowskiego szefa rządu w Gdańsku,które zostały opublikowane w Paryżu w 1939 r.
w książce pt. Hitler m’a dit (Tak mi powiedział Hitler):

“Nauczyłem się dużo od zakonu jezuitów,
,,do dnia dzisiejszego nie było niczego większego na tej ziemi
niż hierarchiczna organizacja Katolickiego Kościoła.
Zapożyczyłem dużo z tej organizacji do mej własnej partii".

Hitler doszedł do władzy dzięki głosom Katolickiego Centrum(partii rządzonej przez jezuitę Ludwiga Kaasa) zaledwie pięć lat wcześniej (1933) ale większość celów cynicznie wyjawionych w Mein Kampf było już zrealizowanych. Ta książka, została napisana przez jezuitę Ojca Staempfle, a podpisana przez Hitlera.
Bo to Zakon Jezuitów udoskonalił słynny pan-germański program opisany w tej książce,
a Hitler się pod nim podpisał.

Ze względu na zaangażowanie Hitlera w Kościół
zaczął on wprowadzać doktryny Kościoła JAKO PRAWO.
Wprowadził zakaz wszelkich aborcji,.
Toczył szalone wojny przeciw wszystkim homoseksualistom, i zażądał kar cielesnych w szkołach i domach. Wiele razy Hitler zwracając się do Kościoła obiecywał, że Niemcy będą realizować jego nauczanie:

„Opatrzność sprawiła,że jestem Katolikiem, w związku z tym wiem jak kierować Kościołem.”
-powiedział Adolf Hitler w Berlinie w 1936 roku jako odpowiedz
na rzekomą wrogość Kościoła katolickiego wobec Narodowego Socjalizmu.

Zakon jezuitów wykształcił takie osobistości jak, np. Joseph Goebbels,
Józiu Stalin, Fidel Castro, Bill Clinton czy 11 szef KE – Jose Manuel Durao Barroso

“Jezuici to organizacja militarna, nie religijny zakon. Ich szef to generał armii, a nie ojciec w jakimś klasztorze. Celem tej organizacji jest władza, w najbardziej jej despotycznym znaczeniu. Absolutna, uniwersalna władza by kontrolować świat wedle woli jednego człowieka. Generał Jezuitów jest mistrzem, suwerenem nad suwerenami. Gdziekolwiek Jezuici zostaną przyjęci, staja się mistrzami, za wszelka cenę. Każdy czyn, każde przestępstwo, jakkolwiek okropne, jest chwalebna praca, jeśli popełnione jest w interesie Zakonu Jezuitów lub z rozkazu jego generała.” Napoleon Bonaparte

Taka właśnie była ta "okultystyczna" elita :)
oczywiście że interesowali się okultystami,palili ich w piecach,tak się nimi interesowali.
Po co ich szukać,tropić etc jak można im założyć różne stowarzyszenia i organizacje?
Sami przyjdą do klatki :) a po wojnie kościół się wyprze,"no bo to przecież "poganie" byli"
i tak też robią.

[Obrazek: ss.png]
Nazistowski ELITARNY "poganin"/okultysta

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
06-08-2023, 13:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
To co pisał i mówił to jedno, a co to robił i uważał to drugie. Na co zresztą są dowody naukowe i same symbole, którymi się posługiwał. Polecam poszukać, lub założyć wątek, bo tutaj i tak się już spory off-top zrobił.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
06-08-2023, 18:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Vibhava🌹💀🌹 tanha

"Dowody naukowe" :) bardzo kocham ten zwrot,ostatnie 3 lata bardzo mnie...
rozkochały w tym zwrocie oraz wszelakich "ekspertach"
mówiących właśnie o "naukowym dowodzie".

Niejaki Niedzielski bardzo często mówił że "amerykańscy naukowcy udowodnili"
oczywiście nie dodając ani słowa na temat tego kto,gdzie,kiedy,za czyje pieniądze
w jakich badaniach,w jakich pismach naukowych ukazały się recenzje etc etc
po prostu "eksperci udowodnili" - amen!

Historię okultystów nazistów pisali tacy sami eksperci(od propagandy)
jak ci obecni a ludzie(jak ci obecni) łykną wszystko,trzeba tylko sto razy powtórzyć kłamstwo
jak mawiał pewien nazistowski okultysta ;)

Analogii jest cała masa,można by na ten temat popisać w oddzielnym wątku ...
może założę...a może poczekam aż ktoś założy,jeśli kogoś to interesuje
bo pisać dla samego siebie o tym co wiem to trochę bez sensu.

Czyli Hitler kłamał gdy mówił że jest katolikiem
a kościół mówiąc że nowo powstała Rzesza i jej cele,są od dawna celami kościoła,co robił?
Też kłamał czy mówił prawdę?W Biblii jest napisane że nie wolno kłamać.
Zupełnie przypadkiem zapomnieli Hitlera ekskomunikować
a Adolf zupełnie przypadkiem zapomniał złożyć aktu apostazji jako prawdziwy poganin i okultysta?
:D tak, a eksperymenty genetyczne są skuteczne i bezpieczne...kto chce hulajnogę?

W ogóle kiedy odbyła się gala i gdzie wręczono hulajnogi laureatom?
Czy może nie było gali wręczeń bo laureaci nie doczekali?

Adolf udawał poganina i okultystę dlatego epatował tym na wszystkie strony
(symbole,gesty etc) po to by ukryć to co do dzisiejszego dnia jest ukrywane i tuszowane
czyli jego fanatyczny katolicyzm :)

To była kolejna,nowsza wersja,albo nowy wariant Krzyżaków
stosy zamienili na piece krematoryjne ale generalnie ilość trupów się zgadza
z tymi poinkwizycyjnymi.

i tutaj kolejna analogia
Pewnego razu w średniowieczu nagle pojawiło się niewidzialne zagrożenie w postaci Szatana
ludzkość wpadła w histerię,jedni donosili na drugich
- a tyn to się nie zascepił,szur,płaskoziemca,kwarantanny nie psestsygo

...tzn nie,sory ;)

- a ten to paktuje z Szatanem,jak minął moje domostwo to mi mleko skisło w krowie.

Klimat się ocieplił od ilości palonych stosów,ślad węglowy jest wielki u jednej czarownicy
no ale przynajmniej zwalczono przeludnienie,
eksperci opracowali wiele skutecznych i bezpiecznych
tortur

i tak jak kiedyś tak i teraz Służby Sanitarne(sowilo sowilo) gnębiły ludzi
którzy nie byli po stronie aryjskiej(nie mieli paszportów ausweis-19)

natomiast średniowieczne procesy inkwizycyjne toczą się w najlepsze do dnia dzisiejszego
przeciwko lekarzom którzy 3 lata temu bluźnili to
co dziś,nagle,stało się oczywiste i nawet nasi oprawcy mówią że od początku wiedzieli
"no przecież nikt nas nie zmuszał,ultimatum/Ultima Thule było dobrowolne"

Bardzo mi się podoba że tak szybko czas zweryfikował "racjonalizm" niektórych ludzi :)
szkoda że historia się powtarza kolejny raz a "racjonalistów" nie ubywa
no ale przecież to zawsze inteligencja była palona na stosie,wiedźmy a nie motłoch.

(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
06-08-2023, 19:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Nie chce mi się robić większego off-topu pisać odnośnie tej zupełnie nieistotnej sprawy, bo to nie jest punkt tego tematu, ani wogóle tej całej wiedzy tajemnej (mimo, że zarówno Dion Fortune jak i cały Zakon Złotego Brzasku potwierdza okultyzm, tak samo jak artefakty, sama sprawa z Bursztynową Komnatą i wiele wiele innych).

Jednak... wiesz ja też katoliczką nie jestem, jak i spora część osób w Polsce, ale apostazję mało kto podpisuje - po pierwsze lenistwo się kłania, a po drugie księża skutecznie to utrudniają lub nawet uniemożliwiają. A co do tego, że kościół nie wypisał Adolfa z tej instytucji... no wiesz, on potrafił z butami do kościoła wejść i wywlec księdza, także no sorry... zgodnie z katolicką wiarą napewno się nie zachowywał. ;) Nie zapominajmy też, że był przecież bohaterem i władzą w Niemczech. Debilem albo wojakiem byłby ten, który by mu wszedł w drogę. ;) Kilku próbowało, łącznie z dowódcami w jego armii. Wszyscy zginęli. Ciekawe dlaczego nikt go nie chciał ekskomunikować... hmmm? xDDD No i nie zapominajmy też, że wszystko musi jakoś wyglądać! Także Hitler oczywiście mówił, że jest katolikiem, bo powołując się na Boga, który jest silny w kulturze ma się większą władzę i poparcie. ;) Wszystko co ma związek z ludźmi i władaniem nimi przecież ma swoje źródło w manipulacji i reklamie. 

Swoją drogą pewnej Pani ksiądz w czasie II wojny światowej odmówił ochrzczenia dziecka, bo to polskie dziecko.
Mogłabym sporo o tym pisać... ale serio po cholerę? Uczepiłeś się tego Hitlera jak rzep psiego ogona. xD Przypominasz mi też pewnego usera, który był nazistą i on z kolei potrafił także dowody i argumenty wystawić na dobro i szlachetność Hitlera. Każdy wierzy w to co chce i powołuje się na różne "wielkie" źródła. Już to przechodziłam i nie chce mi się szczępić ryja na takie głupoty. To nie ma żadnego znaczenia i nic nie wnosi do tego wątku.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
06-08-2023, 20:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nikodem Offline
* * * * *

Liczba postów: 167
Reputacja: 35
Znak Zodiaku: Lew
Magia Słowiańska

Podziękowania: 135
Podziękowano 84 razy w 39 postach
Uwaga! Offtop! xD

Magia faktycznie może być rozczarowująca i myślę, że nie ma w tym nic złego.

Moim zdaniem "magia" jako taka jest sposobem interpretacji świata oraz poszukiwaniem i akceptacją jego prawideł.
Z tym, że zawsze będą to zagadnienia z pogranicza psychologii, teologii i filozofii - a co za tym idzie nie znajdzie się jedna i ostateczna odpowiedź - uniwersalna dla wszystkich zainteresowanych.
Każda z odpowiedzi, które mogą zostać znalezione będzie spersonalizowana i odpowiadająca przymiotom poszukującego.

Także satysfakcja z poszukiwań zawsze będzie zależna od oczekiwań poszukującego.
W sumie ta zależność jest obecna nie tylko w magii.
Jednak magia ma to do siebie, że obrosła masą mitów oraz błędnych, romantycznych i fantastycznych wyobrażeń. ;P

-------------------------
Możliwe jest skonstruowanie w miarę szczegółowej, sensownej odpowiedzi dot. magii w obrębie jednego kręgu kulturowego/światopoglądowego.
Jednak obecnie, gdy mamy powszechny dostęp do dorobku magicznego dziesiątek pokoleń z różnych części świata i chcemy korzystać z całego tego dobrodziejstwa, łatwo można dojść do wniosku, że nic się tu kupy nie trzyma. ;]
07-08-2023, 08:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Vibhava🌹💀🌹 tanha

RE: Familiar (chowaniec) + ogólna dyskusja o magii
Pierdu pierdu zupa rybna :) (Olivio)
skoro Adolf nie pozwolił na swoją ekskomunikę ani nie pomyślał o apostazji
(a skoro był taki chojrak że mógł to załatwić siłą i nikt mu niczego nie mógł utrudnić)
no to gdzie tu logika ? :D po co epatował okultyzmem?
Nie dokonał apostazji bo był katolikiem,chciał swój katolicyzm ukryć,proste.

Po drugie,ile lat minęło od jego śmierci?
Kościół nadal się go boi tak? Yhmmmmm,to ma sens ;)

Zachowywał się zgodnie z wiarą katolicką

1 - „Cele rządu Rzeszy są OD DAWNA* celami naszego Kościoła katolickiego”
( „Unser Wille zur Tat, Zeit ud Volk”, I,str.181) Biskup-sufragan Burger

* (zanim Hitler przyszedł na świat)

Św. Josemaria Escriva głosił w jednej ze swych książek że
„to wstyd iż garstka nieprzyjaciół Boga żyje z powodu tchórzostwa
i zaniedbania ludzi wierzących”
Książka tego człowieka jest do dziś dnia drukowana
i promowana w środowiskach katolickich o autor jest święty mimo swoich poglądów.
Dlaczego?
Ponieważ „to wstyd iż garstka nieprzyjaciół Boga żyje
z powodu tchórzostwa i zaniedbania ludzi wierzących”
jest istotą bycia świętym w tym kościele.

św. Bernard z Clairvaux pisał:

” Rycerze Chrystusa, przeciwnie, mogą bez trwogi walczyć orężem w obronie Pana, nie lękając się grzechu, gdy zabiją wroga, ani potępienia, jeśli sami polegną. Czy dotknie ich śmierć, czy zadadzą ją innym, zawsze będzie to śmierć w imię Chrystusa; nie ma ona w sobie nic występnego, jest bardzo chwalebna. W jednym wypadku służy Chrystusowi; w drugim pozwala dotrzeć do samego Chrystusa, ten bowiem pozwala pomścić go zabijając wrogów i sam z tym większą ochotą niesie rycerzowi otuchę. Tak więc jak mówiłem, rycerz Chrystusa może zadawać śmierć bez obaw, a umierać z jeszcze większą pewnością, gdyż osobiście odnosi korzyść z własnej śmierci, a Chrystus ze śmierci, którą on zadaje.”

oraz:

„Chrześcijanin chlubi się zabiciem poganina, gdyż w ten sposób wielbi Chrystusa”

2 - Biblia zawiera szczegółowe zapisy dotyczące ofiar z ludzi :)
nie żadnych "symbolicznych" ofiar tylko ofiar krwawych.
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11698

Wątek zmienił tytuł i już jest na temat :D
Słaba z Ciebie adwokatka diabła,jacyś naziści twierdzą że Adolf był okultystą :>
no w pewnym sensie taaaak,bo okultyzm czyli nauka o jakiś tajemniczych,nadludzkich siłach
jest częścią każdej religii i kościoła ale Hitler nie był człowiekiem znikąd
kimś kto "udawał" katolika (tak udawał że aż epatował symbolami runicznymi etc)

Udawał "poganina" bo książkę pisali mu jezuici :) i trzeba było zamydlić ludziom oczy
a to też pewien rodzaj magii/okultyzmu,Adolf iluzjonista i Goebbels Copperfield
Morawiecki stosuje nawet dziś tę samą magię ściem'ności

Fuehrer doszedł do władzy dzięki głosom Katolickiego Centrum(partii rządzonej przez jezuitę Ludwiga Kaasa)
Adolf był wychowankiem jezuitów tak samo jak Morawiecki jest wychowankiem szkoły liderów Schwaba.
W polityce nie ma ludzi przypadkowych.

Jeśli człowiek wierzy, że w tworzeniu historii ludzkości istnieją przypadki, to jest on kompletnym idiotą 
[Marek Tuliusz Cyceron]

PS.Ojcem-założycielem Unii Europejskiej był Walter Hallstein, prawnik Hitlera.
Unia jest IV Rzeszą Niemiecką. Hitler przegrał kilka bitew, ale wygrał wojnę.

[Obrazek: iii-rzesza-ue.jpg]

a klątwę rzuconą przez Watykan na Polskę i Polaków za to że pokonali Krzyżaków
kiedy wreszcie łaskawie zdejmą?
..może nie zdejmują bo się boją?Tak jak się boją ekskomunikować Adolfa,dzisiaj,teraz,gdy już go nie ma.
Pierdu pierdu  :przytul:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2023, 08:46 {2} przez Opiuek.)
08-08-2023, 08:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Nie chce mi się z Tobą na ten temat gadać, mam lepsze rzeczy do roboty tym bardziej, że off-top idzie do usunięcia, jednak mam na imię Olimpia, a nie Olivia. ;)

Normalność to wymysł.

-----------
08-08-2023, 10:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Vibhava🌹💀🌹 tanha

Olimpia,no przecież  :rolleyes:   nie wiem skąd mi się ta Oliwia wzięła  :przytul:

...jakie kasowanie? CO KASOWAĆ??? ...
takich informacji się nie kasuje ,takie informacje się propaguje 
Ooliw...Olimpia! :D

08-08-2023, 18:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tuk Offline
MiD

Liczba postów: 93
Znak Zodiaku: S/ryby L/lew CH/wół?
-energii/wody/czarna/intuicja

Podziękowania: 20
Podziękowano 10 razy w 10 postach
może zróbcie z tego osobny temat , czuje , że byłby mega dyskusyjny
17-08-2023, 21:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.