Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Pytania i problemy v
1 2 3 4 Dalej »

Magia=opętanie

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Magia=opętanie
Autor Wiadomość
Elae Offline
Użytkownik

Liczba postów: 7
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
teurgia/taumaturgia

Podziękowania: 3
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Magia=opętanie
Cześć!  :) Jestem tutaj nowa i mam nadzieję, że umieszczam ten wątek we właściwym miejscu. 

Pochodzę z rodziny wielu czarownic, płci obojga. Jednak moi rodzice byli i są bardzo wierzący i wychowali mnie w mentalności czary=opętanie demoniczne (+ piekło ogniste, rzecz jasna). Mam teraz zahamowania, aby w poczuciu bezpieczeństwa zgłębiać temat magii, która woła mnie i zawsze wołała. 

Stąd moje pytanie: czy ktoś z tu obecnych praktykujących zauważył u siebie jakieś objawy opętania/nękania przez demony/siły nieczyste/złą energię? 

Pozdrawiam serdecznie!  :heart:
31-08-2023, 12:35
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
RE: Magia=opętanie
Witaj

Moim zdaniem najczęstszymi pułapkami związanymi z magią są pułapki umysłu. Przykładowo, jeśli nie ma się predyspozycji do tarota a stawia się go sobie, bliskim, i wierzy w jego działanie to można popaść w różne nerwice, stany lękowe, psychozy.

Nigdy nie uprawiałem OoBE (podróże astralne), ale tutaj zagrożenie może być już poważniejsze niż w przypadku tarota. Czytałem o ludziach którym się rozstroiło coś w głowach w wyniku praktykowania świadomego snienia lub projekcji astralnych. Znam tez przypadek księdza (osobiście) który chwalił się nam na lekcjach religii że miewał coś co osoba zaznajomiona z tematatem jednoznacznie określiłaby jako podróże astralne (on nie miał dużej wiedzy ezoterycznej więc nie wiedział czego doświadcza). Po iluś tam latach skończył w więzieniu za pedofilie. Także tak, wydaje mi się że zagrożenia duchowe występują.

Np. z własnego doświadczenia z amuletami mogę powiedzieć że niektóre z nich działają, ale nie do końca tak jak to mówią opisy sklepów internetowych. Mam bardzo złe doświadczenia z tarczą algizową na przykład, czasami miewałem wrażenie że ten amulet zamiast mnie chronić to prowadzi ze mną jakąś walkę. Wyj*bałem go do kosza pod blokiem, to pies zaczął na ten kosz niemiłosiernie szczekać.

Generalnie trzeba uważać magia to nie zabawa.
31-08-2023, 12:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Elae Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
teurgia/taumaturgia

(31-08-2023, 12:50)Santiago napisał(a): Witaj

Moim zdaniem najczęstszymi pułapkami związanymi z magią są pułapki umysłu. Przykładowo, jeśli nie ma się predyspozycji do tarota a stawia się go sobie, bliskim, i wierzy w jego działanie to można popaść w różne nerwice, stany lękowe, psychozy.

Nigdy nie uprawiałem OoBE (podróże astralne), ale tutaj zagrożenie może być już poważniejsze niż w przypadku tarota. Czytałem o ludziach którym się rozstroiło coś w głowach w wyniku praktykowania świadomego snienia lub projekcji astralnych. Znam tez przypadek księdza (osobiście) który chwalił się nam na lekcjach religii że miewał coś co osoba zaznajomiona z tematatem jednoznacznie określiłaby jako podróże astralne (on nie miał dużej wiedzy ezoterycznej więc nie wiedział czego doświadcza). Po iluś tam latach skończył w więzieniu za pedofilie. Także tak, wydaje mi się że zagrożenia duchowe występują.

Np. z własnego doświadczenia z amuletami mogę powiedzieć że niektóre z nich działają, ale nie do końca tak jak to mówią opisy sklepów internetowych. Mam bardzo złe doświadczenia z tarczą algizową na przykład, czasami miewałem wrażenie że ten amulet zamiast mnie chronić to prowadzi ze mną jakąś walkę. Wyj*bałem go do kosza pod blokiem, to pies zaczął na ten kosz niemiłosiernie szczekać.

Generalnie trzeba uważać magia to nie zabawa.

Dziękuję za odpowiedź  :) No właśnie, ja do tego cierpię na chorobę psychiczną i już jako nastolatka miałam doświadczenia, które określiłabym jako demoniczne. Czy jest jakaś "bezpieczna" podstawa, z którą można poeksperymentować bez zagrożenia?
31-08-2023, 12:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Santiago Offline
seeker of truth

chyba wampiryzm

Spróbuj poeksperymentować z noszeniem kamieni szlachetnych, chyba najbezpiecznejsza ścieżka rozwoju. Poczytaj o kamieniach, ponoś jeden, drugi, trzeci itd ...
31-08-2023, 13:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Elae Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
teurgia/taumaturgia

(31-08-2023, 13:03)Santiago napisał(a): Spróbuj poeksperymentować z noszeniem kamieni szlachetnych, chyba najbezpiecznejsza ścieżka rozwoju. Poczytaj o kamieniach, ponoś jeden, drugi, trzeci itd ...

Hmm właśnie dostałam mój kamień zodiakalny, może zacznę od tego? Co prawda nie wiem, jak ma się przejawiać moc kamienia zodiakalnego...
31-08-2023, 13:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Santiago Offline
seeker of truth

chyba wampiryzm

Sama musisz ocenić działanie poszczególnych kamieni, i jakiś sobie dobrać. Ja w znaki zodiaku to tak akurat średnio wierzę. Ale napisałaś że chorujesz, nie wiem na co, ale powiem tak: np. czytałem że schizofrenia może wynikać z nadaktywności czakry korony, także kamienie typu ametyst mogą w twoim przypadku odpadać. Może warto spróbować jakiegoś uziemienia ? Czerwony jaspis pobudza aktywność czakry podstawy. To tylko takie moje luźne dywagacje za którę nie biorę odpowiedzialności ;) Ale może ci w czymś pomogą ...
31-08-2023, 13:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Elae Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
teurgia/taumaturgia

(31-08-2023, 13:43)Santiago napisał(a): Sama musisz ocenić działanie poszczególnych kamieni, i jakiś sobie dobrać. Ja w znaki zodiaku to tak akurat średnio wierzę. Ale napisałaś że chorujesz, nie wiem na co, ale powiem tak: np. czytałem że schizofrenia może wynikać z nadaktywności czakry korony, także kamienie typu ametyst mogą w twoim przypadku odpadać. Może warto spróbować jakiegoś uziemienia ? Czerwony jaspis pobudza aktywność czakry podstawy. To tylko takie moje luźne dywagacje za którę nie biorę odpowiedzialności ;) Ale może ci w czymś pomogą ...
 Ok, czyli nie musi być zodiakalny. Dziękuję za pomoc  :heart:  Kurcze mam tyle pytań....
31-08-2023, 13:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Adrianna Niedostępny
Pingwiniara

Liczba postów: 624
Reputacja: 15
Znak Zodiaku: Byk
Magia pingwinów

Podziękowania: 118
Podziękowano 114 razy w 65 postach
Skoro się boisz/masz blokady to zaczynalabym w tym przypadku od rzeczy, które tego leku nie wzbudzają. Zastanów się co to może być 

Magia planetarna i magia naturalna. Skoro jesteś z rodu czarowników to myślę że duchy przodków mogą pomóc. Ale jeśli na samą myśl o duchach masz obawy to powolutku. Jednak ja bym z tak ogromnej przewagi nie rezygnowała :D

Jeśli chodzi o osobiste doświadczenia to ja czegoś takiego nie czułam nigdy aż do stopnia poczucia opętania, jednak jak najbardziej wypalenie. Ale jak patrzę na niektórych praktyków to... Czasem się zastanawiam co z nimi jest XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2023, 14:21 {2} przez Adrianna.)
31-08-2023, 14:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡ , Wierzbix , tupajda
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 971
Reputacja: 13
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 186
Podziękowano 90 razy w 58 postach
Miałam podobnie jak Ty. Dłuuuuugo trzeba było pracować nad moimi lękami. Jednak im bardziej zagłębiałam się w magię i separowałam od kościoła, tym bardziej czułam się wolna.
Odetchnełam.
Nie jesteś sama z takimi obawami.
Adrianna dobrze mówi, zacznij od czegoś delikatnego.

"Zrób mi tę przyjemność. Uwielbiaj mnie mimo wszystko."
31-08-2023, 15:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Wierzbix
Elae Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
teurgia/taumaturgia

(31-08-2023, 15:26)Merid♡ napisał(a): Miałam podobnie jak Ty. Dłuuuuugo trzeba było pracować nad moimi lękami. Jednak im bardziej zagłębiałam się w magię i  separowałam  od kościoła, tym bardziej czułam się wolna.
Odetchnełam.
Nie jesteś sama z takimi obawami.
Adrianna dobrze mówi, zacznij od czegoś delikatnego.

Dzięki :heart:  Ja też właśnie odeszłam. I już czuję się bardziej wolna. Nie miałam życia duchowego już od dawna, ale teraz coś woła. Nie wiem co, więc szukam. Mam jeszcze pytanie o Boga i bogów, ale nie wiem czy i gdzie powinnam je zadać.
31-08-2023, 15:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.