Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Podstawy Magii
Magia odcinająca i niszcząca wg Adrianny

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Magia odcinająca i niszcząca wg Adrianny
Autor Wiadomość
Adrianna Niedostępny
Pingwiniara

Liczba postów: 624
Reputacja: 15
Znak Zodiaku: Byk
Praktykowany rodzaj magii:
Magia pingwinów

Podziękowania: 118
Podziękowano 114 razy w 65 postach
Informacja  Magia odcinająca i niszcząca wg Adrianny
Dzień dobry :D 

Dzisiaj w prezencie dostajecie od Adrianny mini kompendium wiedzy dotyczące magii odcinającej oraz niszczącej.

Zaznaczam, że nie obejdzie się od zabarwienia tego moim doświadczeniem i praktyką. Postaram się być tutaj jak najbardziej neutralna, jednak chciałabym, żebyście mieli na uwadze, że moje doświadczenia będą jednak tu się przebijały. Nie muszą się zgadzać z Waszymi. Może jednak ktoś zainteresuje się tradycyjnym podejściem i zechce spróbować :) w razie pytań oczywiście odpowiem wg swojej wiedzy.

Nie będzie tutaj gotowych rytuałów, bo (będę z wami szczera) mi się nie chce na ten moment xD Przeczytacie to będziecie potrafili sami coś skleić, albo znajdziecie literaturę, która Wam w tym pomoże. Nie jest to też najbardziej obszerne zebranie jakie możnaby było wykonać. Ale jakieś tam podstawy podaję, można resztę wydedukować. A dla początkujących misiów myślę, że wystarczy.

Do czego magia odcinająca i niszcząca?
Jak sama nazwa wskazuje - do odcinania I niszczenia. Nie trzeba niszczyć, aby odciąć. Ale oczywiście można i tutaj na straży prawa stawać nie będę - róbcie co chcecie i później nie płaczcie, albo płaczcie ale nie do mnie. I pamiętajcie o ochronie :) W tym zebraniu nie będę pisać o klątwach, bo to jest większy i grubszy temat. Nie zawsze klątwy są potrzebne, mniejszy kaliber często działa wystarczająco dobrze.

Najczęściej pojawia się pytanie o odcięcie osoby trzeciej, naturalnie. Ale można odcinać wiele innych rzeczy. Można odcinać ludzi, nawyki, sytuacje itd. Tak samo wszystkie z wymienionych można zniszczyć. A jak to zrobić?

Zacznę od przykładów odcinajaco-niszczacych czarów.
Podstawowym będzie oczywiście odcięcie - jest to raczej łagodny, polubowny czar, który uwalnia nas od tego czego chcemy się pozbyć. Dobrym przykładem będzie tutaj też np. zamrożenie lub niewidzialność.
Mniej łagodny, ale wciąż bardziej prztyczek w nos będą zaklęcia, które działają tylko wtedy, gdy ktoś nam robi coś złego, czyli np. żeby kogoś piekła morda jak o nas plotkuje.
Niszczące to takie, które robią widoczną krzywdę danej osobie, coś jej zabierają. Ale również takie, które uwalniają w sposób możliwie trwały. Jest to zabieg niszczący, tutaj trzeba ostrożnie do tego podchodzić bardzo, bo dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane i można kogoś uchronić od nałogu lub toksycznego zwiazku, ale zesłać mu np. chorobę albo przemoc, żeby doprowadzić do całkowitej destrukcji. Z rozwagą.

Podstawy
Od czego zacząć przygotowania do tego typu rytuału? Najlepiej od decyzji czy odcinamy polubownie, semi polubownie czy też niszczymy.

Następnie wybieramy czas wykonania zaklęcia. Najlepiej dzień i godzina Marsa (wtorek) bądź Saturna(sobota), ale od biedy można zrobić w inny dzień. Energia planetarna daje jednak takiego małego plusika i boosta do rytuału. Jak mamy dużo czasu i nam się nie spieszy to można czekać na księżyc malejący. Ja się stosuje do tego, ale to już każdy według siebie.

Myślę że wybór Marsa lub Saturna jest tutaj jasny - oczywiście chodzi o ich patronat. Domyślam się, że większość z Was mitologie czytała i rozumie. Z uwagi właśnie na ich cechy uznajemy, że w czarach niszczących mogą nam pomóc najlepiej - no i dlatego właśnie używamy składników, które są z nimi skorelowane.
Oczywiście można tutaj pomieszać inne zioła czy kamienie. Trzeba się zastanowić i poczytać co do czego. Nie ma zakazu używania np. solarnych składników, jeśli jest w tym sens. Ważny jest właśnie sens i konkretna intencja czaru. Z uwagi na to, że nie pisze tutaj doktoratu tylko post na forum, nie ma możliwości podania Wam wszystkiego. Ograniczam się zatem do tych dwóch energii. Ale pamiętajcie, że to jest tylko szkielet. Każdy czar jest indywidualny i tak trzeba na niego patrzeć.

W literaturze, szczególnie takiej, która podaje gotowe przepisy na czary (jak na przykład Greek Magicial Papers) możecie się spotkać właśnie z mieszaniem korespondencji. Jeśli będziecie sobie porównywać składniki w zaklęciach z tablicami to może Wam się zapalić lampka. Warto zawsze wtedy przeanalizować cały rytuał i zastanowić się do czego każdy ze składników jest używany i jak może w danym zaklęciu zadziałać. Każda ścieżka może trochę inaczej przypisywać korespondencje i trzeba mieć to na uwadze. Ważne żeby zrozumieć po co używamy akurat tego czego używamy.

________

Skoro mamy już wstępnie intencje oraz czas to trzeba się zastanowić z jakich narzędzi skorzystamy. Podam Wam tutaj przykłady oraz literaturę, z której ja czerpie wiedzę odnośnie przypisań. Nie jest to wszystko, jak się bardziej pogrzebie to oczywiście znajdziecie więcej. Ja jednak ograniczę się tutaj do takich najbardziej oczywistych rzeczy. 
Tak jak wyżej, najlepiej wybierać rośliny, kamienie i duchy marsowe lub saturniczne. 

Wszelkie komponenta, które tutaj podam znajdziecie w najlepszej chyba książce z korespondencjami - Complete Magician's Tables Stephena Skinnera. Znajdziecie tam wszystko do wszystkiego, więc w sumie mogłabym Wam podać ten tytuł i w ogóle nie pisać tego wszystkiego, no ale pisze chociaż część tego z czego ja osobiście korzystam xD

Dlaczego zioła, kamienie itp. są moim zdaniem ważniejsze od np. koloru świecy i powinny być dobrane specyficznie do celu zaklęcia? Dlatego, że zgodnie z zasadami animizmu - mają one ducha i zwracamy się do niego robiąc magię. Wiem, że niektórych może zaskoczę, ale nie czarujesz liściem tylko czarujesz z duchem tegoż liścia. Wg oczywiście magii naturalnej, którą ja praktykuje.
Dlatego osobiście skupiłabym się bardziej na odpowiednim doborze składników naturalnych niż nad tym czy mam akurat czerwoną świece w kształcie czaszki. To jest sprawa drugorzędna. Chyba, że akurat macie świece z wosku pszczelego. No to wtedy jesteście na wygranej pozycji, bo jest to wosk naturalny :D 

Rośliny, kadzidła, kamienie
Marsowe: czosnek, mak, papryka czerwona, pieprz, czerwone drzewo sandałowe, smocza krew, rubin, diament
Saturniczne: kaktus, kumin, cyprys, asafetyda, siarka, onyks

Inne
Wszelkie ostre przedmioty, jak gwoździe, rozbite szkło i tym podobne rzeczy można używać. UWAGA nie potrzeba tego do odcinania polubownego. Tego typu przedmiotów uzywalabym raczej do krzywdzenia celu.

Jeżeli macie gotowe receptury, np. ocet 4 złodziei, hot foot powder I inne - to tutaj doskonale się nadadzą. Hoodoo opływa w tego typu przepisy, więc warto się zainteresować.

Jeśli robicie woreczki to oczywiście najlepiej czarne lub czerwone. Jeśli słoiki to można się pokusić o jakiś fikuśny kształt kojarzony z odcinaniem bądź destrukcja. Chodzi tutaj o pryncypia magii sympatycznej i tego, że podobne przyciąga podobne - tym się kierujemy.

Istoty
Podaje tu tylko przykłady istot, z którymi można się dogadać o odcięcie i zniszczenie. Ale myślę, że jeśli macie nawiązana relacje z jakimś duchem to Wam pomoże w większości spraw - bez względu na patronat, albo wskaże do kogo możecie się zwrócić po pomoc.

Oczywiście nie wymieniam tu wszystkich, jedynie przykłady. Z kim zechcecie pracować już musicie podjąć decyzję sami :)

Bogowie i duchy mitologiczne - oczywiście Saturn i Mars oraz ich odpowiedniki w innych mitologiach
Święci - święci nie mają przypisań planetarnych jako takich, więc warto tutaj kierować się ich historią i patronatem. Uniwersalny będzie np. Ekspedyt
Anioly - Samael, Hakamiah, Vevaliah
Demonów wam nie wskaże, bo z nimi nie pracuje. Mogę ktoś bardziej obeznany w temacie będzie w stanie podpowiedzieć.

Świece 
Jeżeli korzystacie z magii świec, to kolor przypisany do Marsa to czerwony a do Saturna czarny. Tym można się kierować. Ale można tak naprawdę użyć tego co jest, jeśli sprawa nagląca. 
Można oczywiście iść bardziej posh i dać jakieś świece figuralne np. w kształcie nożyczek bądź świece kobiety i mężczyzny i odwrócić je plecami, albo związać sznurkiem i je rozciąć. No można zaszaleć z kształtami, jeśli ktoś czuje taką potrzebę. Ale absolutnie nie jest to wymagane. Często jednak pomaga, szczególnie na początku ścieżki.

Petycja
No oczywiście musimy jakoś przekazać co my chcemy tak naprawdę zrobić. Więc warto napisać petycje, na której wyszczególniacie swoją intencje względem tego rytuału. Nie musi to być elaborat na tysiąc stron. Im bardziej zwięźle, tym w moim odczuciu lepiej. 
Co jeszcze mogę dodać ze swojego doświadczenia, to jeżeli zwracacie się do jakiegoś ducha, a szczególnie ducha wysokiego rangą - to fajnie jest mu trochę posmarować przy wypowiadaniu tejże petycji. Ja zazwyczaj tych wszelkich tytułów wychwalnych nie pisze na kartce, ale gdy je odczytuje to zwracam się do duchów z szacunkiem i zaznaczam ich patronat w sprawie o którą proszę i na niego się powołuje.

Przykłady zaklęć, których możecie użyć jako dodatek do petycji. Albo, które możecie powtarzać. No zależy wszystko od waszej ścieżki. Ja używam najczęściej Psalmów bądź cytatów z Biblii.

Zaklęcia
Psalmy, z których ja korzystam najczęściej: 79, 44, 10

Modlitwy do konkretnych Aniołów i świętych. No ze świętymi to wpisujecie w Googla I jazda. Co do Aniołów to macie w tablicach Skinnera podane, można też poszukać głębiej i gdzie szukać też znajdziecie w tablicach xD
Całe życie można oprzeć na tych tablicach xD you're welcome

Jeśli wasze duchy mają jakieś konkretne modlitwy itp. no to oczywiście możecie ich użyć śmiało.

Jak zwykle, jest to dodatek. Podaje jedynie przykłady, możecie oczywiście używać tekstów związanych z waszą ścieżką, albo ograniczyć się tylko do petycji. Niech Was fantazja poniesie.

Dodatki do rytuału
Kwadraty planetarne Marsa i Saturna
Pieczęci Marsa i Saturna 
Litery planetarny
Wszystko znajdziecie w drugim tomie od Agryppy albo u Salomona, tam oczywiście będą rysunki tychże... Tutaj już nie będę tego wklejać. 

Po raz kolejny, nie jest to obowiązkowe, ale daje boosta. Osobom początkującym nie zalecam może szaleć od razu z pieczęciami.

Na kogo czarujemy?
Zawsze mamy jakis target naszego czaru. Jesteśmy to my lub inne osoby. Aby nakierować energię w tę stronę potrzebujemy czegoś, co będzie znacznikiem. Zazwyczaj są to zdjęcia oraz napisane na nich imię, nazwisko i data urodzenia. Nie jest to najsilniejsze, ale zawsze jakieś. 
Jeżeli możecie sobie pozwolić na coś bardziej osobistego jak części ciała lub wydzieliny lub kawałek ubrania to w ogóle petarda. Części ciała oczywiście mam na myśli włosy, paznokcie. Nie musicie komuś odgryzać palca :D 

No dobrze, mamy wszystkie potrzebne narzędzia. I co teraz?
Nie pozostaje nic innego jak wykonać rytuał. Bez znaczenia jaka to będzie forma, ważne jest wasze skupienie na celu. Nie będę ukrywać, że takie czary najlepiej wychodzą w skrajnych emocjach, jak złość czy okropny żal. Fajnie jest więc wtedy wzbudzić w sobie takie emocje.
Jednak niech emocje nie przysłonią Wam widzenia. Przygotujcie się do rytuału solidnie, nie na odwal się. 

Na co uważać?
Przede wszystkim BHP - jeśli pracujecie z ogniem to szczególnie. Z mojego doświadczenia wszystkie czary marsowe w moim przypadku kończą się mini pożarem xD wszak Mars ma bardzo ognista naturę i uwielbia to podkreślać. Więc zalecam szklankę wody w pogotowiu i nie odchodzimy od ołtarza, póki świece się nie wypalą.

Druga rzecz na którą warto zwrócić uwagę, wg mnie. Czy osoba na którą czarujemy ma jakieś ochrony lub czy zajmuje się ezoteryka. Jeśli robimy czar na siebie no to tutaj sprawa jest prosta. Jeśli robimy komuś pod górkę to możemy się spotkać z niechęcią i zemstą. W najlepszym przypadku - odbiciem. Dlatego podkresle jeszcze raz - sami pamiętajcie o ochronach przede wszystkim. 
Tutaj nie ukrywam, zwracam się wielkimi literami do początkujących adeptów. Często Was emocje ponoszą a potem jest ryk. Bądźcie rozważni. 

A co po rytuale? 
Czekamy na efekty, a resztki które nam pozostały oddajemy jednemu z żywiołów. Nie trzymamy takich obrzydlistw w domu. Nie po to się chcemy czegoś pozbyć, żeby teraz spać z tym pod poduszką :) 
Jedynym wyjątkiem będzie tutaj zamrożenie, to trzeba trzymać w zamrażalniku. Chyba że ktoś mieszka na Antarktydzie to wtedy może zakopać na zewnątrz xD 

Kiedy coś idzie nie tak
Upsi, zrobiłem czar destrukcyjny, ale już nie chce żeby działał. Co mam począć?
Po pierwsze puknąć się w czółko i następnym razem myśleć dłużej nad konsekwencjami naszych działań. Jeśli jakimś cudem nie wywaliliscie jeszcze resztek to pozbywacie się ich, prosząc duchy o neutralizację tego czaru. Drugi krok to zrobienie dokładnie tego samego czaru tylko od tyłu :D powinno wystarczyć, chyba że naprawdę rzucicie taką rakietę, że nie będzie co zbierać. W takim przypadku trzeba sprawę rozpatrywać indywidualnie.

Na tym chyba zakończę. Jak coś mi się przypomni jeszcze to dodam później.

Bądźcie bezpieczni, nie bójcie się bronić i ratować od złego.

Buziaczki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2025, 14:05 {2} przez Adrianna.)
11-01-2025, 14:01
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Redek , tupajda , Olimpia , Bloodshoter
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,282
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
RE: Magia odcinająca i niszcząca wg Adrianny
To jest absolutnie zajebiste!. Dziękuję za Twoją pracę i że się z nią podzieliłaś z nami.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
03-02-2025, 14:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Adrianna

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.