Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Medytacje i Czakry v
1 2 Dalej »

Czystość umysłu

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czystość umysłu
Autor Wiadomość
WhiteWolf Offline
Po prostu WW ^^

Liczba postów: 51
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Waga
Praktykowany rodzaj magii:
Proces anihilacji własnego ego

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 2 postach
Czystość umysłu
Siema.
Miałem taki etap w swoim życiu (około paru miesięcy), w którym coś mnie zaskoczyło, było zupełnie nieoczekiwane, a wiązało się z bliskimi mi ludźmi.
Nie specjalnie tą niespodziankę zaakceptowałem, więc postanowiłem zaingerować. Powiedzmy, że pojawił się ktoś kogo musiałem wyeliminować z z życia innej osoby. Rozpoczęła się rywalizacja. Moim atutem zawsze była ironia, wykorzystywałem ją do rozśmieszania innych ale zauważyłem, że może się przydać także do innych celów. Zacząłem prowadzić grę psychologiczną w której starałem się jak najbardziej ośmieszyć "przeciwnika" w oczach innej osoby. Szło o wiele lepiej niż mógłbym przypuszczać. Przeniosłem ten system walki umysłowej na innych swoich "przeciwników" - ludzi, którzy zakoś mi dopiekli i chciałem im się odpłacić. Pewnego dnia zobaczyłem łzy w oczach mojego "przeciwnika". Przypomniało mi się, że zanim dowiedziałem się o "niespodziance był moim przyjacielem. Odpuściłem i przegrałem. Usunąłem się i nigdy nie powróciłem. Zobaczyłem jak całe zło które wyrządziłem zaczęło do mnie wracać przez kogoś kogo chciałem w ten sposób "ochronić" przed przeciwnikiem. Wiem, że gdybym kontynuował to bym wygrał, ale nie wiem jakim człowiekiem bym teraz był. Na pewno nie takim jakim bym chciał.

Pamiętam uczucie zwycięstwa w momencie kiedy kogoś zgnębiłem (oczywiście robiłem to tylko w stosunku to "wrogów", którzy w moim dawnym mniemaniu zrobili lub chcieli mi zrobić krzywdę i w taki sposób ustanawiałem, jak mi się wtedy zdawało "sprawiedliwość"). Nie licząc satysfakcji, było takie jakby doładowanie sił, jakbym wypił 10 energy drinków i właśnie co wrócił z jakiegoś kursu dla "egocentrycznych, zimnych skur****ów.

To był tylko jeden z wielu przystanków na mojej drodze rozwoju, w tamtym czasie wkroczyłem na inną drogę, z której w porę zawróciłem, ale skutki odczuwam do dzisiaj.

[Obrazek: aniol.jpg]

Za każdym razem kiedy ktoś choć odrobinę nadepnie mi na odcisk, w mojej głowie automatycznie pojawiają się obrazy, ustalenia, szczegółowy plan jak się zemścić. Nigdy z tego nie korzystam, staram się to hamować, mówić sobie, że tak nie można... Ale to się dzieje automatycznie. Wydaje mi się, że w niejaki sposób uzależniłem się od tego stanu zaraz po ataku na swojego "wroga". Chciałbym czuć taką samą satysfakcję z faktu, że komuś przebaczyłem, ale nie wiem czy potrafię. Chciałbym zmienić ten system w taki sposób aby nadstawiać drugi policzek, a nie wyciągać szykować się do rewanżu.

Dlatego postanowiłem pracować z swoim umysłem, oczyścić go z niepotrzebnych myśli, nie tylko tych negatywnych ale wszystkich, które nie wnoszą nic budującego. Kiedy takie myśli przychodzą, zagłuszam je oddychając głęboko - pomaga, ale tylko na chwilę. Najgorsze jest to, że często kiedy cały dzień staram się zachować spokój w pewnym momencie przychodzą te myśli, a ja jakby dopiero w ich połowie czy na końcu uświadamiam sobie o ich istnieniu, tak jakby były czymś dla mnie naturalnym. Może wytłumaczę na przykładzie, to tak jakby codziennie zostawiać włączone światło na noc w kuchni i potem starać się je regularnie wyłączać, żeby zaoszczędzić energię, 2/10 razy pomyślimy o wyłączeniu przed wyjściem z kuchni, a 8/10 razy dopiero kiedy już położymy się do łóżka spać i będziemy się musieli wrócić do kuchni, z tym że światło można wyłączyć, a myśli już nie cofniemy...

Pojąłem, że żeby zapanować nad umysłem najpierw muszę usunąć ten wredny system z mojej głowy, ale nie wiem jak... Tak łatwo było go stworzyć, a tak trudno się go pozbyć.
26-02-2013, 23:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 26-02-2013, 23:34
RE: Czystość umysłu - przez wojewok - 27-02-2013, 08:28
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 27-02-2013, 10:20
RE: Czystość umysłu - przez WEndi - 27-02-2013, 10:37
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 27-02-2013, 23:29
RE: Czystość umysłu - przez Mikael - 28-02-2013, 16:25
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 28-02-2013, 19:21
RE: Czystość umysłu - przez Mikael - 28-02-2013, 21:50
RE: Czystość umysłu - przez Amber - 28-02-2013, 22:53
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 05-03-2013, 00:17
RE: Czystość umysłu - przez Amber - 09-03-2013, 17:27
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 10-03-2013, 00:41
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 03-06-2013, 12:18
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 15-10-2013, 13:51
RE: Czystość umysłu - przez Helevor - 15-10-2013, 21:59
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 14-12-2014, 22:15
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 20-05-2015, 15:18
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 20-05-2015, 16:45
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 21-05-2015, 01:56
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 21-05-2015, 14:01

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.