Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Medytacje i Czakry v
1 2 Dalej »

Czystość umysłu

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czystość umysłu
Autor Wiadomość
WhiteWolf Offline
Po prostu WW ^^

Liczba postów: 51
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Waga
Praktykowany rodzaj magii:
Proces anihilacji własnego ego

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 2 postach
RE: Czystość umysłu
(09-03-2013, 17:27)Amber napisał(a): Mam nadzieję, że uda Ci się jednak panować nad złymi emocjami i skupiać się na dobrych. Z tego co piszesz, masz całkiem silną wolę, co mnie bardzo cieszy. Ps. A co do "gorących dziewczyn"... Nie widzę nic złego w skupianiu się na nich, zamiast na nerwach i złości. Pozdrawiam i powodzenia. :)
Co do silnej woli to różnie bywa. A6W zrobiłem całą choć się napociłem jak za przeproszeniem świnia a na zrobienie porządku na pulpicie(ok. 5 min. xD) nie mogłem się przez parę tygodni zebrać. :P Myśli o "gorących dziewczynach" może nie są negatywne ale za pożyteczne też nie, więc po co na nie tracić czas. :P Zwalczenie złych emocji tak na 100% łatwe na pewno nie będzie ale myślę, że jest to wykonalne. :)

Czystość umysłu - 9 marca 2013
Magicznego stanu nadal nie powtórzyłem, ale przynajmniej codziennie ćwiczę po bardzo wiele razy. :) Znalazłem fajny sposób na rozładowanie myśli, kiedy chcemy się skupić a nam przeszkadzają. Po prostu należy skupić się na jakimś obiekcie, punkcie, wyostrzyć wzrok i przyglądać się przez moment celowi, dostrzegając jego detale.
Strasznie irytujące jest to, że często kiedy mój umysł jest czysty, wkrada się jakaś myśl, rozrasta się a ja po chwili jarzę:"kurde, znowu o czymś myślę".

Budzik - 10 marca 2013
Od 2 dni próbuję też obudzić się o wyznaczonej godz. bez budzika. Wczoraj w nocy, jak sobie przed snem powiedziałem, że chcę chcę się obudzić o 05:00 to od 03:00 obudziłem się kilka razy a potem o 05:00 już nie, tylko budzik mnie obudził o 05:30. :P A dzisiaj obudziłem się, ale nie wiem dokładnie o której godz. nie chciało mi się spojrzeć na budzik, zasnąłem i budzik mnie obudził(dla zainteresowanych dokładnie obudził mnie David Draiman z Disturbed piosenką pod tytułem "The Night" - naprawdę nazwa zespołu idealnie pasuje do funkcji przydzielonej tej piosence w moim telefonie. xD) nie wiem dokładnie ile czasu minęło ale myślę, że nie wiele, więc może za parę dni z budzika zrezygnuje albo będzie tylko dla bezpieczeństwa i po obudzeniu będę go wyłączał. :)

Czystość umysłu - 13 marca 2013
Nie jest źle, chociaż zauważyłem, że stoję w miejscu, ale ze wszystkim tak jest, jak się chcę coś osiągnąć. Trzeba przetrwać ten moment, w którym nie ma progresu, aż przyjdzie nagroda w postaci kolejnych sukcesów. :) W moich ćwiczeniach nad kontrolą umysłu mogę wyróżnić dwa rodzaje reakcji na negatywne emocje, wywoływane głównie za pośrednictwem osób trzecich, które zaobserwowałem w niedawnym czasie. Pierwszy z nich to ukrycie przed światem negatywnego uczucia, którego doświadczyliśmy i stopniowe staranie się powrotu do dobrego humoru bez przywoływania do pamięci przyczyny tego uczucia. Ta reakcja u mnie dominuje. Drugi jej rodzaj to brak jakichkolwiek oznak zmiany odczuć w naszym wnętrzu, kompletny brak bodźców na "atak" ze strony osób trzecich. W tym przypadku tylko kilka razy udało mi się to osiągnąć(a zostało zapoczątkowane podczas dziwnego stanu oderwania od rzeczywistości, który opisałem wcześniej, choć teraz występuje samo z siebie bez potrzeby wchodzenia do tego stanu).

Budzik - 14 marca 2013
Ha, ha, ha. :) Obudziłem się kilka minut przed 05:00 tak jak powiedziałem sobie przed snem! Ale to dopiero pierwszy sukces w tym okresie z podświadomością, w roli budzika. Zobaczymy jak będzie z kolejnymi rankami. Jak efekt się utrzyma to wtedy dopiero będę w pełni szczęśliwy. :)

Budzik - 22 marca 2013
Wczoraj pobudka 04:58. :-) Niestety od ostatniego razu dopiero teraz się udało. ;/ Ale myślę, że z czasem częstotliwość powodzeń wzrośnie.

Czystość umysłu - 22 marca 2013
W opanowywaniu emocji mistrzem jeszcze nie jestem ale postępy coraz bardziej zadowalające. Co do negatywnych myśli, mam jeszcze "ataki". Jest dobrze, nikt mnie nie zdenerwował, nic się nie stało i nagle - BUM! Myślę, że mam jakąś larwę i to nie jedną, która to zjawisko jakoś wspomaga, zsyłając na mnie te myśli, bo kończy jej się pożywienie jakim jest mój gniew. Codzienna medytacja i stopniowe odcinanie larw od pokarmu powinno raz na zawsze je usunąć z mojego życia.

Znowu zapadłem w stan, w którym wszystko spływało po mnie jak po kaczce, cieszę się, że moja praca przynosi efekty. Co mogę dodać do moich poprzednich uwag na temat tego stanu: moje działania, nie ważne na jakim polu są bardziej rozważne, przemyślane, wykonywane dokładnie; stan cechuje się brakiem spontaniczności, analizowaniem wszelkich sytuacji dziejących się wokół mnie z dystansu, bez emocjonalnego angażowania się w nie.

Budzik - 28 marca 2013
Projekt "Budzik" został na perę dni odłożony bo w tym czasie w czasie kiedy zasypiałem, puszczałem sobie nagranie Adama Bytofa - "Indukcja LD". Nagranie się kończyło a ja w większości przypadków już spałem, ale to nie problem bo z tego co mówił, to było przesłanie do mojej podświadomości, która pracuje cały czas. :P Niestety po kilku nocach słuchania tego nagrania nie odnotowałem, żadnych rezultatów, nie wiem czy za krótko i słuchać dalej czy przestać. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu nagraniami i wie jak długo(w przybliżonym czasie oczywiście: dzień, tydzień, miesiąc) powinienem tego słuchać to prosiłbym o poradę tutaj albo na PW. :)
Co do "Budzika" to parę dni temu zaspałem do pracy bo obudziłem się o 08:06 a a 08:00 powinienem być w robocie. Zdziwiłem się na max'a kiedy śniło mi się, że spóźniłem się do pracy, budzę się, myślę:"To tylko sen", patrzę na godzinę w komórce a tu na serio się spóźniłem! xD Podświadomość mnie naprawdę zaskakuje.

Czystość umysłu - 28 marca 2013
Myślałem nad negatywnymi myślami i doszedłem do wniosku, że to jest taki patologiczny wampiryzm energetyczny. Bo patrzcie. Z tego co wiem każda nasza myśl manifestuje się w astral'u jako myślokształt i w większości przypadków, jeżeli nie jest dostarczana jej energia(nie myślimy o niej np. codziennie) - po prostu znika. W sytuacji, kiedy się na kogoś wkurzymy i w naszych myślach planujemy jak się na nim zemścić lub wyładowujemy na nim swoją złość bo nie możemy tego uczynić w real'u bo to np. nasz szef, korzystamy w pewien sposób z wampiryzmu energetycznego. Otóż jeżeli real'u kogoś poniżamy, obrażamy, znęcamy się nad nim to oddaje nam on swoją energię, jest tak i w sytuacjach kiedy się z kimś kłócimy jak w wtedy kiedy ktoś pokazuje komuś innemu, że w czymś jest lepszy, robiąc to w taki sposób, żeby ta druga osoba poczuła się gorzej. Co to naszego myślokształtu, napisałem, że to patologia, ponieważ przeznaczamy pewną ilość energii na jego stworzenie a następnie wysysając w opisany wyżej sposób energię, zabieramy z tego "interesu" mniej niż zainwestowaliśmy. To jest tylko moja teoria, ale lepsza taka, niż żadna bo przynajmniej jest kolejny powód aby tego nie robić. :) Skąd się wzięła? Po prostu pewnego dnia się pojawiła, nie myślałem wcale o tym zagadnieniu tylko o czymś innym i w pewnym momencie wpadło mi to do głowy. :P

Czystość umysłu - 7 kwietnia 2013
Wywalenie muzyki metalowej z mojego repertuaru dobrze mi zrobiło. Ogólnie usunięcie każdego utworu, który niósł ze sobą jakieś niskie emocje(oczywiście uwielbiam metal i go nie neguje ale to, że czuję się po jego słuchaniu trochę inaczej i szybciej się wkurzam to inna sprawa)często kiedy zaczynam sobie słuchać jakiejś spokojnej muzyki i powiedzmy mam dobry humor to przychodzi taka wielka ochota na metal i im mocniejszy im bardziej tekst piosenki będzie brutalny czy mroczny tym lepiej. Wiem, że czasami ma się ochotę na to a czasami na tamto ale ten scenariusz zdarza się za każdym razem. Spokojna muzyka --> wyciszenie --> mega ochota na metal. Zauważyłem, że mam dużo takich przyzwyczajeń, przyzwyczajeń które nie pozwalają mi cieszyć się stanem spokojnego ducha, pomału je odkrywam i staram się z nimi uporać.

Czystość umysłu - 20 kwietnia 2013
Ta empatia jest czasami irytująca... Siedzę w fast food'zie, wcinam pizzę i w TV wiszącym na ścianie widzę reklamę organizacji charytatywnej zajmującej się zbieraniem pieniędzy na głodujące dzieci. Przez chwilę oglądam - zero reakcji. Chwila później - łzy mi napływają do oczu, smutek w środku, chęć pomocy... Nagle wszystko przechodzi jak ręką odjął - spokój.
Często tak mam, zazwyczaj jak widzę niepełnosprawne dzieci(dorośli mnie nie ruszają) albo chore lub zabite zwierzęta. Dziwne to trochę, szedłem raz z roboty, zobaczyłem pełno krwi na chodniku. Po drugiej stronie siedział facet z nożem w brzuchu, obok policja i pogotowie ratunkowe - totalnie zero jakiś emocji - pustka. Za każdym razem gdy widzę stare zwierzę(głównie gołębie), które ledwo żyje i wiem, że trzyma się na uboczu bo przygotowuje się do śmierci to serce mi pęka a widząc faceta z nożem w brzuchu - nic. Dziwne to.

"Mój błysk przebije ciemności, moja jasność mroki rozproszy."
A. Sapkowski, "Wiedźmin"

10-03-2013, 00:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 26-02-2013, 23:34
RE: Czystość umysłu - przez wojewok - 27-02-2013, 08:28
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 27-02-2013, 10:20
RE: Czystość umysłu - przez WEndi - 27-02-2013, 10:37
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 27-02-2013, 23:29
RE: Czystość umysłu - przez Mikael - 28-02-2013, 16:25
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 28-02-2013, 19:21
RE: Czystość umysłu - przez Mikael - 28-02-2013, 21:50
RE: Czystość umysłu - przez Amber - 28-02-2013, 22:53
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 05-03-2013, 00:17
RE: Czystość umysłu - przez Amber - 09-03-2013, 17:27
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 10-03-2013, 00:41
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 03-06-2013, 12:18
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 15-10-2013, 13:51
RE: Czystość umysłu - przez Helevor - 15-10-2013, 21:59
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 14-12-2014, 22:15
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 20-05-2015, 15:18
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 20-05-2015, 16:45
RE: Czystość umysłu - przez WhiteWolf - 21-05-2015, 01:56
RE: Czystość umysłu - przez Olimpia - 21-05-2015, 14:01

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.