Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Inne v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Opowieści starszych ludzi

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Opowieści starszych ludzi
Autor Wiadomość
ApatiA Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Baran
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Opowieści starszych ludzi
Ja od mojej babci też nasłuchałam się paru opowiadań! Wszystkie były ciekawe, ale najciekawsze wydawały mi się właśnie te o "duchach". Mieszkamy w "poniemieckim" domu, w małej wsi. Babcia przybyła tutaj tuż po wojnie. Podobno w naszym domu mieszkał kiedyś żołnierz(?) SS... Mniejsza z tym. W jednym z opowiadań babcia wspominała o pewnym żołnierzu, którego widziała chowającego się w sianie (albo słomie? dokładnie nie pamiętam). Mój pradziadek poszedł sprawdzić, ale niczego tam nie było.
Innym razem widziała kobietę ubraną na biało, która szła od strony bramy wjazdowej na podwórko, w stronę domu. Babcia wtedy zamknęła się w domu i uciekła do pokoju rodziców.
A kiedy indziej zobaczyła swojego przyjaciela, który zmarł. Stał na ramie łóżka, tuż nad jej głową, pochylając się w jej stronę. A, że babcia była młoda, schowała się pod kołdrę. Później już go nie widziała.
Innym razem przydarzyło jej się całkiem niedawno, że coś zadrapało ją w kolano. Mówiła, że to mój ojciec (nie żyje od paru ładnych lat), bo kiedy kazała mu przestać, to owe "coś" przestało ją niepokoić. Ślad na kolanie jednak został widoczny do następnego dnia!

Może to trochę chaotycznie opisane, ale mam nadzieję, że to nie wadzi za bardzo. (:
28-05-2013, 16:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Opowieści starszych ludzi - przez Irbis - 03-04-2013, 17:36
RE: Opowieści starszych ludzi - przez Krystian198 - 12-04-2013, 18:43
RE: Opowieści starszych ludzi - przez Olimpia - 28-05-2013, 16:17
RE: Opowieści starszych ludzi - przez ApatiA - 28-05-2013, 16:50
RE: Opowieści starszych ludzi - przez wena - 28-05-2013, 17:55
RE: Opowieści starszych ludzi - przez Nocte - 08-07-2013, 18:32
RE: Opowieści starszych ludzi - przez Irbis - 08-07-2013, 22:50

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.