Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Podstawy Magii › Wiedza Teorytyczna v
« Wstecz 1 2

Fantazjujmy za tych, którzy nie mogą! O problemach z wyobraźnią słów kilka(set)

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Fantazjujmy za tych, którzy nie mogą! O problemach z wyobraźnią słów kilka(set)
Autor Wiadomość
ble Offline
Użytkownik

Liczba postów: 38
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Baran
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Fantazjujmy za tych, którzy nie mogą! O problemach z wyobraźnią słów kilka(set).
(27-05-2013, 20:13)Kynokefalos napisał(a): Tak, szacuje się jednak, iż na świecie procent ludzi leworęcznych to 10. Odpowiednio w różnych krajach od 8 do 15 %. Polska mieści się w dolnym pułapie. To oni będą mieć możliwość do szybszego jej rozwoju. W dodatku, praworęczność ma swój wielki minus, swego sprzymierzeńca – wyobraźnię odtwórczą. Co to takiego? O tym już za chwilę.

Lubię się przyczepiać do semantyki :>

W związku z czym zacytuję (nie przebrnąłem słowo po słowie przez cały "artykuł", ale w większości przejrzałem) tylko ten fragment, bo do niego chcę się odnieść.

Wszytko fajnie, lecz w Twojej Teorii, tudzież więcej - twierdzeniu, narzuca mi się mała uwaga (nie jestem leworęczny, a wyobraźnię też mam całkiem niezłą).
To o czym piszesz nazywa się lateralizacją lewostronną.
I super bo rzeczywiście nie ma z tym najmniejszego problemu, że są osoby lewostronne (całkowicie)-którym przypisujesz "lepszość" :).
Ale występuje także lateralizacja skrzyżowana i w dodatku w 6 przypadkach, (ja między innymi należę do takiej grupy osób - i większość osób z dysgrafią także).
I tu się zaczynają już schody i to mocne,
gdyż "możemy wyróżnić sześć kombinacji tej lateralizacji:
a) Lewa ręka, lewe oko, prawa noga
b) Lewa ręka, prawe oko, prawa noga
c) Lewa ręka, prawe oko, prawa noga
d) Prawa ręka ,prawe oko, lewa noga
e) Prawa ręka, lewe oko, prawa noga
f) prawa ręka ,lewe oko, lewa noga"

Pozostawiam w związku z tym twoje twierdzenie o wyższości osób leworęcznych nad praworęcznymi bez komentarza.
Każdy zainteresowany może się w głębić w ten temat.
Zaznaczam jedynie, że istnieją także inne przypadki - nie chcę zaśmiecać forum przyklejonymi artykułami :>
(materiały pozyskałem z: http://www.edukacja.edux.pl/p-7295-diagn...izacji.php)
28-05-2013, 18:19
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Fantazjujmy za tych, którzy nie mogą! O problemach z wyobraźnią słów kilka(set) - przez Kynokefalos - 27-05-2013, 20:13
RE: Fantazjujmy za tych, którzy nie mogą! O problemach z wyobraźnią słów kilka(set). - przez Karthas - 28-05-2013, 09:52
RE: Fantazjujmy za tych, którzy nie mogą! O problemach z wyobraźnią słów kilka(set). - przez ble - 28-05-2013, 18:19
RE: Fantazjujmy za tych, którzy nie mogą! O problemach z wyobraźnią słów kilka(set). - przez Kynokefalos - 29-05-2013, 21:34

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.