Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Chaosu v
« Wstecz 1 2 3

Principia Chaotica

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Principia Chaotica
Autor Wiadomość
Kamoa Offline
Jestem

Liczba postów: 14
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Wszystkie
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Chaosu&Harmonii

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Principia Chaotica
Nom.

Ale nurtuje mnie nazwa magii chaosu, gdyż tylko na pewnej płaszczyźnie wydaje się to być chaosem, ale to jest po prostu szersza rzeczywistość. Może się wydawać chaotyczna z punktu widzenia kogoś, kto uparcie wierzył w swoją konstrukcję myślową, nie widząc samego procesu konstrukcji, jak on działa, ani punktów odniesienia w alternatywnych formach.
Ale dla obeznanego jest to przestrzeń czystego potencjału, kreacji, która rządzi się także swoimi prawami, co przeczy definicji chaosu. Taki obeznany mag tak jakby wszedł na wyższy szczebel drabiny fraktalnej rzeczywistości. I chociaż nic co robi nie jest prawdziwe w tradycyjnym rozumieniu tego słowa, gdyż nie jest bezwzględnym punktem odniesienia, jak ktoś inny mógłby oczekiwać, ale zarazem podlega to zbiorowi praw ponad tym, tych, które w poprzednim poście nazwałem meta-magicznymi i to nie ma już nic wspólnego z chaosem a raczej z porządkiem nad porządkami.

Tak jakby następujące warstwy się przeplatały: obiektywna (znana nam materia), z subiektywną (jaźń), i znów obiektywna (obiektywna prawa rządzące jaźnią) i pewnie można się domyśleć, że znów subiektywna (zakładam, że to już myśli stwórcy wszystkiego, który stworzył warstwę obiektywizmu pod nim, i niezależnie czy się w niego wierzy czy nie, on/ona istnieje).
:)

"Największe złudzenie ludzkości wyraża się w przekonaniu, że ja jestem tutaj, a ty jesteś tam." - Yasutani Roshi
“Jedno miłe słowo może ogrzać trzy zimowe miesiące.” - japońskie powiedzenie
18-11-2013, 22:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Principia Chaotica - przez Nesse - 13-06-2013, 22:03
RE: Principia Chaotica - przez Evander - 13-06-2013, 22:29
RE: Principia Chaotica - przez Kamoa - 18-11-2013, 06:37
RE: Principia Chaotica - przez Nesse - 18-11-2013, 07:49
RE: Principia Chaotica - przez Kamoa - 18-11-2013, 22:37
RE: Principia Chaotica - przez Kamoa - 19-11-2013, 01:20
RE: Principia Chaotica - przez Nesse - 19-11-2013, 07:55
RE: Principia Chaotica - przez Kamoa - 19-11-2013, 21:55

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.