Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Radiestezja
Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ?

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ?
Autor Wiadomość
Servanith Offline
Nowicjusz

Liczba postów: 20
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Waga
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Chaosu

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ?
Co do trzęsących się rąk to najbardziej znaczenie ma wahadło, jedne są cięższe od innych i to ma największy wpływ. Jeżeli trzęsą Ci się ręce i masz wahadło zrobione z przysłowiowego "guzika" to będzie Ci się kręcić zanim zadasz pytanie. To dosyć oczywiste. Ja całe życie mam lekkie drżenie rąk i żyje z tym nic mi nie ma a wahadło działa sprawnie. Tyle że jest dosyć ciężkie i gdy je chwytam ani drgnie.

Więc jak masz problem z drżeniem, bierz wahadło z czegoś ciężkiego i dostrajaj normalnie.
Ale jedna istotna kwestia została pominięta, co do odpowiadania na pytania. Cóż, nie wiem jaki wpływ ma komputer czy telefon bo dla mnie na start było oczywiste, że jak używam wahadła to nie korzystam z takich rzeczy (Ale ma to dla mnie sens więc się zgodzę). Wiem natomiast, że jeżeli zadamy pytanie i będziemy sugestywnie myśleć nad odpowiedzią to wpłyniemy na ruchy wahadła.

Prosta sprawa, jak zadam pytanie i będę myślał na zasadzie: "tak by było fajnie jakby mi odpowiedziało potwierdzająco". To swoimi emocjami czy też energią z tych emocji wpływamy na jego ruchy. W najlepszym razie będzie dawało znak, że nie zna odpowiedzi, albo zwyczajnie nam potwierdzi zgodnie z naszą wolą.
A więc do używania wahadła przydaje się też utrzymywanie stanu bez myśli, tak by nie wpłynąć na wynik.
Mówiąc prościej zadajesz pytanie i nie oczekujesz wyniku.

A najprostszy sposób by sprawdzić jak to działa po "zaprogramowaniu" wahadła na siebie to postawić szklankę z wodą i szklankę z wodą + solą i zadać oczywiste pytanie. I gdy zaczynałem robiłem to chyba z 5 razy bo nie mogłem uwierzyć, że za każdym razem się sprawdza. (Ależ to było też wieki temu).

Nowy eon nadchodzi...
18-02-2014, 22:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ? - przez xPietrekx - 16-09-2012, 12:12
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez VerumPL - 27-10-2012, 16:43
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez xPietrekx - 27-10-2012, 16:51
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez VerumPL - 27-10-2012, 16:53
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez xPietrekx - 28-10-2012, 13:47
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez WEndi - 26-02-2013, 18:00
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez Olimpia - 26-02-2013, 19:08
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez xPietrekx - 26-02-2013, 22:27
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez Olimpia - 26-02-2013, 23:38
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez Stratus - 25-04-2013, 12:17
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez scarlet moom - 02-05-2013, 12:21
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez Servanith - 18-02-2014, 22:21
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ? - przez Lalka - 24-02-2014, 12:25
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ? - przez Atria - 01-04-2014, 20:09
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ? - przez Sorrio Mortiaris - 01-04-2014, 22:07

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.