Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Parapsychologia v
1 2 Dalej »

Telepatia - czym jest i jak ją rozwijać

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Telepatia - czym jest i jak ją rozwijać
Autor Wiadomość
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać
Hmm, czytając to mam tylko wrażenie potwierdzenia teorii, że przeszłość i przyszłość dzieją się już w teraźniejszości. Nie jestem pewien pochodzenia tej teorii, może nawet sam ją sobie "uświadomiłem", zatem przybliżę Wam na czym to polega. Każdy człowiek składa się z trzech "członów": nadświadomości, świadomości i podświadomości. Ten pierwszy jest zbiorem wszystkich części duszy, które obecnie nie doświadczają życia. Jego zadaniem jest planowanie i zarządzanie drogą świadomości, która obecnie żyje fizycznie. Zatem odpowiada za przyszłość (tworzy ją). Przed wcieleniem, świadomość oczywiście sama należy do nadświadomości (jest z nią jednością), więc te wszystkie decyzje zostały podjęte przez nią samą (nikt z góry nami nie kieruje jak my sami). Ten człon odpowiada za teraźniejszość, czyli faktyczne doświadczanie. Ostatnim jest z kolei podświadomość - zbiór wszystkich doświadczeń. Ten człon nie jest świadomą jednostką, ale jakby telewizorem, który w kółko odtwarza film - w ten sposób tworzy przeszłość. W ten sposób czas przestaje istnieć, bo wszystko dzieje się jednocześnie przez odtwarzanie myśli przez różne człony. Przyszłość ta jednak nie jest pewna, gdyż jest tylko prognozowana i przez jeden właśnie czynnik nie zawsze się spełnia. Mianowicie chodzi o ego, które powoduje czasem głupi bunt, by ubrać inny kolor koszulki, niż zostało to zaplanowane. Może dlatego właśnie mnisi tak wielką uwagę poświęcają na zminimalizowanie ego. Wracając do Twoich pytań:
- wymagany jest stan wyciszenia i brak, lub wzmożone myślenie nad konkretnym zagadnieniem - inaczej medytacja
- na to pytanie dałem już odpowiedź, ale powtórzę, że jest to związane z czakrą korony i jej uaktywnieniem
- wspomaga te wizje właśnie lepszy kontakt z nadświadomością, ćwiczenia na intuicję
- metody podam na końcu.

Nie czytałem całego tamtego tematu, tylko pierwszą część. By oszczędzić sobie czasu zapytam, czy tamte teorie, które tam napisałeś należą do Ciebie, czy też innych? Jeśli mogę, to chciałbym prosić o udostępnienie mi teorii innych. Z góry dziękuję. Muszę Ci również podziękować, gdyż w trakcie pisania tego posta, uświadomiłem sobie jedną ważną rzecz.

Teraz metody. Jedną zapewne już znasz po przeczytaniu mojego podziękowania. Drugą pominę, gdyż wyraźnie wyraziłeś niechęć do różnych form dywinacji, a szkoda, bo są świetnym ćwiczeniem na intuicję. Trzecią będzie wszechwielbiona medytacja. Wiesz jakie czynniki są ważne, więc metodę możesz stworzyć sam. Byś nie zapomniał, pozwolę sobie dodać coś o telepatii. Dobrze by było zacząć od ustalenia, który typ jest dla Ciebie bardziej przychylny (który masz bardziej rozwinięty). Zwykle wzrokowcy są lepsi w obrazowej, a słuchowcy w brzmiennej. Można to jednak sprawdzić w prosty sposób. Idź do parku w godzinach szczytu. Odpręż się i wycisz myśli. Pogrąż się w medytacji i oczyść całkiem umysł. Obserwuj swój oddech i staraj się wciąż będąc tylko widzem, zwracać uwagę na to w jakiej formie myśli docierają do Twojej głowy. Jeśli słyszysz głosy, to jesteś typem telepaty brzmiennego. Lub po prostu schizofrenikiem. Ja jestem typem brzmiennym, więc ciężko mi w tej chwili mówić o innych. Zatem podam Ci drugi ważny aspekt w przypadku telepatii brzmiennej. Musisz poznać swój wewnętrzny głos. Nie jest to trudne - wystarczy się wyciszyć i zacząć myśleć o czymkolwiek, najlepiej jakaś głębsza myśl, np. jakaś sentencja, która jest bardzo głęboka i chcesz pojąć jej znaczenie. Słuchaj uważnie, jakim głosem mówisz w myślach. Jest to Twój naturalny głos i to jego powinno się używać w działaniach magicznych, przy wyrażaniu siebie. Jeśli jesteś typem obrazowym, to podam Ci inną metodę, jednak będzie dużo trudniejsza, a poza tym nie gwarantuje sukcesu, gdyż nie jest potwierdzona. Miło byłoby, gdyby ktoś ją sprawdził i dał mi później znać jak poszło, a może jakiś telepata obrazowy ma pomysł na lepszą? Przejdźmy do niej samej. Musisz w stanie rozluźnienia i wyciszenia przywołać jakiś obraz swojej myśli i nanieść na niego jakiś charakterystyczny podpis. Musisz ten podpis zapisać w podświadomości, aby każda Twoja własna myśl była nim naznaczona. Tu możesz się posłużyć sigilami, gdyż wiem, że masz o nich pojęcie. Wtedy można łatwo odróżnić myśli swoje od innych. Po ustaleniu typu preferowanej telepatii możesz również zorientować się, którą czakrę rozwijać poza koroną. Obrazy - oko, dźwięki - gardło. Ehh, ale się rozpisałem. Nie chce mi się tego czytać, więc piszcie, jak coś pominąłem.

jakzostacmagiem.wordpress.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 19:52 {2} przez Oth.)
10-11-2012, 00:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Telepatia - czym jest i jak ją rozwijać - przez Olimpia - 07-11-2012, 14:01
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Kibono - 07-11-2012, 18:36
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Olimpia - 07-11-2012, 19:51
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Avis - 07-11-2012, 22:23
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Olimpia - 08-11-2012, 14:41
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Oth - 09-11-2012, 02:18
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Evander - 09-11-2012, 11:10
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Amber - 09-11-2012, 12:42
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez UtkaneZWyobrazen - 09-11-2012, 14:21
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Oth - 09-11-2012, 17:53
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Evander - 09-11-2012, 18:48
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Oth - 10-11-2012, 00:50
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Evander - 10-11-2012, 11:47
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Amber - 13-11-2012, 12:59
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez वोल्फ man 161616 - 13-11-2012, 16:53
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Oth - 13-11-2012, 20:31
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Amber - 13-11-2012, 21:06
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Olimpia - 13-11-2012, 21:11
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Oth - 13-11-2012, 21:33
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez Amber - 13-11-2012, 21:54
RE: Telepatia czym jest i jak ją rozwijać - przez FiLLip96 - 18-01-2013, 16:13
RE: Telepatia - czym jest i jak ją rozwijać - przez Lyssa - 17-04-2015, 13:55

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.