Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały v
« Wstecz 1 2

Magiczny krąg - Tradycyjny

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Magiczny krąg - Tradycyjny
Autor Wiadomość
~Mr.Magick
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Magiczny krąg - Tradycyjny
(16-09-2012, 12:36)xPietrekx napisał(a): Potrzebne nam są 4 kamienie (najlepiej płaskie)

1) Pierwszy kamień umieść na północy - Przywołaj wszystkie byty północy i energię ziemi.

2) Drugi kamień umieść na wschodzie i przywołaj duchy wschodu wraz z żywiołem powietrza.

3) Trzeci umieść na południu - przyzwij duchy południa i żywioł wody

4) Ostatni na zachodzie i przyzwij duchy zachodu wraz z żywiołem ognia

Na środku robimy ołtarz ja wykorzystałem do tego plaski kamień dość duży, jeśli chcecie możecie inaczej jak wam pasuje :)

Teraz należy wypowiedzieć inwokację:

"Powietrze, Ogień, Woda, Ziemia - żywioły astralnego narodzenia. Przyzywam was teraz usłużcie mi w kręgu dobrze wyznaczonym od klątw i zla ustrzeżony, przyzywam was teraz usłużcie mi taka wola ma i niechaj ona trwa"

Po wszystkim można słownie podziękować wszystkim duchom, jak i żywiołom, mile widziana modlitwa, lecz nie koniecznie :)

Pozdrawiam xPietrekx

Ok wszystko spoko, tylko nie nazwałbym tego kręgiem magicznym a raczej prostym przywołaniem duchów żywiołów czterech stron świata.
Nigdzie w powyższej formule nie jest podane jak się rysuje ten krąg i czym. Cztery kamienie ok są ale nic ponadto, oprócz tego mam zastrzeżenie do punktu pierwszego ponieważ jest tam sformułowanie ,,Przywołaj wszystkie byty północy"-raczej nie proponowałbym tego nikomu robić bo jak wszyscy wiemy byty dzielą i na te dobre jak i również te mniej przychylne człowiekowi, a nigdy nie wiadomo co przyjdzie jak zapraszając gości za bardzo będziemy uogólniać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2012, 22:38 {2} przez Olimpia.)
13-11-2012, 22:11
Odpowiedz
Podziękowali: Oth , Olimpia

Wiadomości w tym wątku
Magiczny krąg - Tradycyjny - przez xPietrekx - 16-09-2012, 12:36
RE: Magiczny krąg - Tradycyjny - przez Mr.Magick - 13-11-2012, 22:11
RE: Magiczny krąg - Tradycyjny - przez Mr.Magick - 13-11-2012, 22:27
RE: Magiczny krąg - Tradycyjny - przez Zepar - 14-10-2013, 13:08

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.