Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Klątwy v
« Wstecz 1 2

Klątwa Rozstania

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Klątwa Rozstania
Autor Wiadomość
Elpis Offline
Użytkownik

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Klątwa Rozstania
Ismeno, z całą pewnością masz rację jeśli chodzi o ogólny pogląd na temat i ja również jak najbardziej się z nim zgadzam w kwestii ingerencji, uszczęśliwiania na siłę i wszystkich pozostałych. Problem jednak w tym, że każdy przypadek jest inny i rządzi się swoimi prawami i tu akurat nie znając dogłębnie tematu nie możesz z całą pewnością powiedzieć, że akurat te wszystkie zależności sprawdzają się i tym razem.
Pisałam już we wcześniejszym swoim poście, że żadne ziemskie sposoby nie pomogły. Temat znam od podszewki i nie jestem osobą stojącą z boku bo chcą nie chcą jestem w to zamieszana i to nawet nie z własnej woli. Znam już niemal na pamięć kwestie psychologiczne, psychiatryczne oraz prawne. Mam stały kontakt z lekarzami, nie tylko tymi zajmującymi się naturą psychiczną. Jestem już na "ty" ze służbą zdrowia w szpitalu i jednostkami zajmującymi się trzymaniem porządku w państwie. Więc ciężko czyta mi się argumenty o zaprowadzeniu kogoś do psychologa czy wpajaniu własnej wartości bo takie leczenie wymaga woli chorego. Nie mam możliwości przywiązania człowieka do kaloryfera i przeczekania sytuacji (choć i takie próby były podejmowane). Człowiek w takim stanie ma jedynie słabe przebłyski silnej woli, w której ma odwagę prosić o pomoc z różnych względów między innymi uzależnienia czy panicznego strachu.
Ja gdzieś mam znajomych, którzy się kłócą i schodzą, którzy "cierpią" z powodu złamanego serca. I odpowiadając na Twoje pytanie - nie chce nic zyskać dla siebie bo jak pisałam wcześniej jestem wręcz gotowa przyjąć na siebie wszelkie ewentualne konsekwencje użycia czarów. Moim celem na tym etapie jest już raczej uratowanie życia.
Nie wydaje mi się, że Twoja opinia byłaby równie konsekwentna gdyby chodziła o bliską Ci osobą - rodzica, rodzeństwo czy dziecko. Nie wiem czy masz dzieci ale jeśli nie to absolutnie mimo swojego nieatpliwego doświadczenia w kwestiach ezoterycznych nie masz bladego pojęcia co mówisz. A jeśli posiadasz dzieci i piszesz coś takiego to bardzo podziwiam Twoja postawę i umiejętność odmowy pomocy wszelkimi sposobami osobie, którą kocha się ponad wszelką miarę na świecie - bo to nieetyczne wtrącać się w czyjeś życie.
Nie jestem też całkowitym laikiem bo gdybym nie miała styczności z ta materią to nawet nie przyszłoby mi do głowy szukać pomocy w magii, jednak nigdy nie musiałam szukać tego typu zaklęć. A jeśli już ktoś umieszcza na forach takie rozwiązania to chyba w jakimś celu a nie po to by każda odpowiedź na tego typu post uruchamiała lawinę moralizatorskich komentarzy ludzi, którzy wiedzą wszytko nie znając nawet w minimalnym stopniu tematu, w którym się wypowiadają.

Proszę wybaczyć mi ton wypowiedzi bo nie chcę nikogo urazić jednak krew się we mnie gotuje gdy czytam coś takiego. Ja nie zadałam tu pytania "co myślicie o" ani "jak sądzicie co powinnam zrobić" i szukając rozwiązania natrafiłam na lawinę ocen osób, których doświadczenie ogranicza się do nieszczęśliwej miłości i złamanych serduszek.
18-12-2014, 16:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Klątwa Rozstania - przez Olimpia - 04-10-2012, 12:57
RE: Klątwa Rozstania - przez Elpis - 16-12-2014, 14:58
RE: Klątwa Rozstania - przez Absinth - 16-12-2014, 16:36
RE: Klątwa Rozstania - przez qert - 16-12-2014, 19:17
RE: Klątwa Rozstania - przez xao - 16-12-2014, 20:08
RE: Klątwa Rozstania - przez xao - 16-12-2014, 21:02
RE: Klątwa Rozstania - przez qert - 16-12-2014, 21:25
RE: Klątwa Rozstania - przez atik - 17-12-2014, 19:11
RE: Klątwa Rozstania - przez Elpis - 17-12-2014, 23:35
RE: Klątwa Rozstania - przez ChArMeR - 18-12-2014, 13:15
RE: Klątwa Rozstania - przez Elpis - 18-12-2014, 14:43
RE: Klątwa Rozstania - przez ChArMeR - 18-12-2014, 14:53
RE: Klątwa Rozstania - przez ChArMeR - 18-12-2014, 15:28
RE: Klątwa Rozstania - przez ChArMeR - 18-12-2014, 15:36
RE: Klątwa Rozstania - przez Elpis - 18-12-2014, 16:57
RE: Klątwa Rozstania - przez Elpis - 18-12-2014, 23:35
RE: Klątwa Rozstania - przez ChArMeR - 19-12-2014, 00:01

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.