Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Luźne › Nasza Twórczość › Literatura v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Słów kilka o... wolności

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Słów kilka o... wolności
Autor Wiadomość
Mistrz Offline
ferre de lux

Liczba postów: 16
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Skorpion
Praktykowany rodzaj magii:
Wolna Magia

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 0 postach
RE: Słów kilka o... wolności
Ismeno, równowaga nie polega tylko na gołębim sercu, ale także na umiejętności odmowy - i połączenie tych dwóch to właśnie równowaga. I jest jeden mały haczyk... Życie nie polega na osiągnięciu równowagi, dlatego każdy kto tak sądzi, ma taką opinię, uważa że jest to ciężkie. zycie polega raczej na jej utrzymywaniu, na umiejętności zrównoważenia się w odpowiednim czasie. To raczej jak taniec na łyżwach niż jak ustanie na nogach. Równowagę trzeba utrzymywać, trzeba balansować i stale pojawiają się rozchwiania. Co do ostatniego stwierdzenia: Życie jest sprawiedliwe, jednak sprawiedliwość ta jest pojmowana inaczej niż na Ziemi. Każdy dostaje to, co z siebie dał. Tzw. zły start w życiu to wielka szansa na cud dokonany ludzkimi rękoma. Tylko takie osoby mają szanse na arcydzieła cywilizacji. Znając ciemność, możemy stworzyć równe jej światło.

Moi drodzy, muszę stwierdzić, że reagujecie jakoś gwałtownie. A tutaj sprawa jest jak najbardziej spokojna i niewymagająca. Wydam więc swoją opinię, ale podpowiem, że tym razem powinniście czytając zapomnieć już o tekście, który jedynie wspierał rozważania o wolności.

A moja opinia brzmi: można wszystko, co uzna się za możliwe, chociaż w jakimś stopniu.
By dokonać czegoś niemożliwego nie potrzeba cudu, nadludzkiego aktu wiary... Potrzeba działania, owszem i wiary, ale w siebie i swoje przekonanie! Z autopsji mogę wyciągnąć fakt jakże wspaniały: wszystko, co wyznaczam sobie za możliwe, w co mogę uwierzyć - staje się rzeczywistością. Jednak nie zawsze jest to wynik tylko samej wiary (chociaż często tak jest z drobiazgami). Ja działam i wierzę. Prowadzę własny biznes, ale nie zapominam o przeprowadzeniu rytuałów ochronnych i pomnażających pieniądze. Nie opieram się również tylko na tym. Płace składki i podatki, zatrudniam dobrą księgową. Chroni mnie magia i moja przedsiębiorczość. Uważam, że tylko i wyłącznie trzymając równowagę pomiędzy tymi dwoma płaszczyznami jestem bezpieczny. Zrzucając wszystko na wiarę i magię mogę mieć oczywiście szczęście i wyjść obronną ręką z kłopotów (nierzadko mi się to zdarzało), ale równie dobrze mogę sobie pluć w brodę, że siedziałem nad świecą zamiast ratować firmę.

Magician7. Uwierz mi, że istnieje możliwość życia z dowolnej formy pracy.

Cieszę się, że rozmawiamy o tym, co napisałem.

A moderatora proszę o przeniesienie wątku do mojego subforum: http://witchcraft.com.pl/F-pod-skrzydlami-mistrza--355

Gwiazda świeci ciepło, otacza mnie Światłem
Mienią się złociste skrzydła, lećmy zatem
Wysoko ponad doliną Raju, wiatr smaga lekko
Lecz smaga rozkoszą, nie bólem jak Piekło
27-12-2014, 02:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Słów kilka o... wolności - przez Mistrz - 24-12-2014, 01:56
RE: Słów kilka o... wolności - przez Mistrz - 25-12-2014, 19:30
RE: Słów kilka o... wolności - przez Magician7 - 25-12-2014, 19:54
RE: Słów kilka o... wolności - przez Mistrz - 27-12-2014, 02:44

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.