Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 23 Dalej »

MROP

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
MROP
Autor Wiadomość
Kamis Offline
Użytkownik

Liczba postów: 203
Reputacja: 9
Znak Zodiaku: Wodnik
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
MROP
Hej wszystkim!
Mam pytanie odnośnie MROP. Będę odprawiał go pierwszy raz i według instrukcji - ,,Magija Współczesna,,. Kiedy pisze stań twarzą w kierunku wschodnim to znaczy że mam stanąć twarzą gdzie jest faktyczny wschód słońca? Bo to akurat wypada sam kąt(róg) mojego pokoju. Czy po prostu ustawiam na środku ołtarz stoję na przeciw i umownie przyjmuje, że po prawej stronie wschód po lewej zachód za mną południe, a przede mną północ? Może tak być? Kupiłem też tarota który mnie zainteresował - Chic Cicero, Sandra Tabatha Cicero Magiczny Tarot Zakonu Złotego Brzasku. Klucze do rytuałów, symboliki, magij i dywinacji. Jest do tego książka, ale całkowicie się pogubiłem. Czytam o tych sefirotach co oznaczają patrze na ścieżki, ale nie widzę żadnego związku z kartami ich znaczeniem i w ogóle do drzewa życia. Może wybrałem za trudną talie? Może polecicie mi coś, jakąś ,,łatwiejszą,, talie? Same w sobie karty mi się podobają, dobrze się czuję kiedy na nie patrze itp, raczej pozytywna energia, ale wydaje mi się że symbolika jest za ciężka, w sumie dopiero zaczynam i nie jestem urodzonym magiem. Np nie wiem czemu na karcie głupca jest młodu bóg ciszy który pokazuje znak cisz (palcem zakrywa usta), ja to odbieram jakby oznaczało ciszę czy tajemnice, a nie głupotę, szaleństwo plus żółte róże, kolce ok, bo dziecko może się zranić, ale czemu żółte? Ciężko chyba będzie mi pojąć to.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2016, 19:38 {2} przez Neaxx.)
26-05-2015, 17:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
MROP - przez Kamis - 26-05-2015, 17:11
RE: MROP - przez Absinth - 26-05-2015, 22:46
RE: MROP - przez Oth - 26-05-2015, 23:01
RE: MROP - przez Kamis - 27-05-2015, 17:26
RE: MROP - przez Alkadias - 29-04-2016, 09:24
RE: MROP - przez xao - 29-04-2016, 12:56
RE: MROP - przez Alkadias - 29-04-2016, 13:27

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.