Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Technika pochłaniania bytów - praktyka

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Void Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 395
Reputacja: 26
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -1
Podziękowano 3 razy w 2 postach
W sumie chciałem to napisać od dawna, ale przechodząc do sedna.

Każdy kto praktykuje magię i zgłębia zagadnienie modelu spirytualnego lub energetycznego, trafia na coś co nazywa się "serwitorem".

Co to jest, nie muszę tłumaczyć.

Jako praktyka(jak wszystko), ma swoje zasady i prawa, jedno z nich utworzone zapewne po setkach debat, lub wyrwane z ust kogoś wystarczająco inteligentnego, mówi:

"Serwitor nie może umieć więcej niż jego stwórca" - hmm... prawo pochodzi od tego że, tworząc byt który ma sprawdzać przyszłość, nie uzyskamy od niego informacji nie posiadając jasno-słyszenia, a przede wszystkim samemu nie umiejąc stosować dywinacji w czysto energetycznej formule - mówię o kreacji energetycznej formy, nie tworzeniu bytu w sposób sigila.

No dobrze... Ale ja chcę taki byt! - co teraz?
Ominę teraz to prawo, i będzie to wstęp do zagadnienia tematu.

Jesteśmy ludźmi, to nie podlega wątpliwości. Nabywamy zdolności, zdobywamy doświadczenie... uczymy się!
Nasz byt może zrobić to samo, odpowiednio zaprogramowana surowa masa, kula, trójkąt czy coś co przypomina humanoidalnego konia, może mieć za wyznacznik zdobywanie wiedzy i szukanie informacji, wystarczy mieć opanowaną projekcję astralną by było to nad wyraz owocne.

Zatem... to tyle? Nie.
Załóżmy że stworzyłem byt który wygląda jak Koń Rafał z kreskówki, i dałem mu za wyznacznik zdobywania wiedzy o sztuce leczenia.
Mogę stosować dowolną technikę, poświęcić byt bóstwu, nakreślić na nim setki glifów i kazać zdobywać z nich informacje - bez znaczenia - i po tygodniu, bo tyle czasu mu wyznaczyłem, wchłaniam go.

Co się wtedy dzieje? Zależy. Pierwszy serwitor którego tak wchłonąłem wprowadził mnie w Bardzo głęboki trans, zacząłem pisać informacje o bardzo dziwnych treściach, ale ostatecznie zdobyłem zdolność szybszej kumulacji energii, regeneracji i pozbyłem się kilku negatywnych nawyków.
Byt wyglądał jak kręgosłup z głową żelowej kuli akwarium, i miał ingerować w - jak wtedy sądziłem - czakram "kija golfowego" znajdującego się w rdzeniu kręgowym.

Przechodząc jednak do użytecznej praktyki i dostosowując wypowiedź do ludzi z forum.
Wielu z was interesuje się albo podstawowymi formami modelu energetycznego, inni magią natury, inni są tu tylko z prośbą.
Ostatnim na razie dziękujemy.

Dwaj pierwsi, do mnie. Zgromadź energię o atrybutach które wedle korespondencji - twoich, nie sprzed kilku tysięcy lat - oznaczają daną sprawę, dla przykładu jasno-słyszenie. Chcesz je wzmocnić, wiesz że jest to zmysł akustyczny i - o ile dobrze pamiętam - koresponduje z elementem powietrza.
Stwórz taki byt, może mieć dowolną formę, nawet ucha. I każ mu działać tak, by po wchłonięciu dał ci ową zdolności.

Praktyka jest owocna i może posiadać setek odmian i odnóg, proponuję eksperymentować.

Mała uwaga numer jeden.
Czasem mogą wystąpić skutki uboczne, w zależności od przypadku, ale wszystko może być opanowane i konstruktywnie użyte.

Mała uwaga numer dwa.
Na podobnej zasadzie można wchłaniać bóstwa. Wystarczy wizualizacja formy, naładowanie i skoncentrowanie w niej energii bytu, oraz wchłonięcie i integracja z ciałem eterycznym.

Owocnej praktyki, Void.
09-08-2016, 20:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Technika pochłaniania bytów - praktyka - przez Void - 09-08-2016, 20:43
RE: Technika pochłaniania bytów - praktyka - przez Hermeta - 10-08-2016, 23:33
RE: Technika pochłaniania bytów - praktyka - przez Void - 11-08-2016, 20:57
RE: Technika pochłaniania bytów - praktyka - przez Tokagemaru - 14-08-2016, 22:15
RE: Technika pochłaniania bytów - praktyka - przez Void - 14-08-2016, 23:30

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.