Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot › Wielkie Arkana v
1 2 Dalej »

Tarot jako zakodowany system rozwojowy.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Tarot jako zakodowany system rozwojowy.
Autor Wiadomość
Sea Offline
Użytkownik

Liczba postów: 186
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Koziorożec
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -2
Podziękowano 2 razy w 2 postach
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy.
Jasne, że można się uzależnić od wróżenia.
Mam stałe klientki, które regularnie wracają; najczęściej z innym problemem.
Myślę, że jak ktoś jest zadowolony z wróżby, bo na przykład pomogła mu rozwikłać problem, wybrać właściwą z dróg w danej sprawie, do tego dochodzi sprawdzalność - to nie ma powodu, żeby dopatrywać się w tym czegoś złego. Klient - nasz pan.
Sklepu z alkoholem nie będziesz obwiniał za to, że ktoś kupując w nim wódkę; popadł w alkoholizm.
Nikt ludzi nie zmusza, żeby kolejny i kolejny raz korzystali z usług tej samej osoby.
Trudno też o to winić wróżkę.

Co do skutków przepowiedni to można komuś naprostować drogę, gdy się pogubił i nie wie, którędy pójść dalej. Można rozwiać wątpliwości. Można mu uświadomić błędy, które popełnia na przykład w związku. Można też otworzyć oczy komuś, kto jest zdradzany.
Oczywiście jeżeli dana osoba wierzy w słowa wróżki jak w święte - może to się skończyć dla niej źle, bo nie ma ludzi nieomylnych. Każda wróżka, nawet ta o największej sprawdzalności kiedyś się pomyli. Jest tylko człowiekiem.
Ważne jest, żeby we wszystkim zachować dozę rozsądku i traktować podpowiedzi z przymrużeniem oka.

Co do kasy, która płynie- to są różne wróżki. Nie mnie oceniać ich cenniki i pobudki.
Ja mam małe stawki, gdybym miała z tej profesji wyżyć; chyba musiałabym jeść zupę z kamieni, ale lubię prostować ludzkie losy i trudno to przeliczać na monety.
Wróżenie to niesystematyczny dochód. Pieniądze raz są, raz ich nie ma i trzeba to przyjąć z pokorą.
No chyba, że ktoś nastawiony jest jedynie na branie, na przypływ pieniędzy, ale to nie moja bajka; więc się nie wypowiadam.
We wszystkim musi być zachowana równowaga. Dawanie- branie.

Dlaczego nie kładę kart za darmo? Z tego samego powodu, dla którego idąc do pracy oczekujemy zapłaty.
Jakoś nikt charytatywnie nie chce pracować, a od wróżek wymaga się darmówek. Często piszą do mnie osoby, które próbują wyłudzić darmową wróżbę; wychodząc z założenia, że skoro mam dar - to powinnam się nim dzielić za darmo.
Praca z kartami to też pewna forma wykonywanej usługi. Logiczne jest, że za poświęcony czas, energię należy się zapłata.
Czy idąc do sklepu targujemy się o cenę towaru ze sprzedawcą ? Albo bierzemy coś z półki za darmo, bo się nam należy, bo my chcemy to mieć?
Jak mnie nie stać na nową sukienkę; to zwyczajnie nie idę do sklepu i jej nie kupuję.
Wróżenie - to wcale nie taki łatwy kawałek chleba, jak się Tobie wydaje.
Uczciwość, zasady i empatia nie ułatwiają życia, choć często zjednują ludzi, przyciągają klientki.

Gdy czegoś bardzo pragniesz, to nawet drut kolczasty zdaje się mówić; podejdź bliżej.
01-09-2016, 19:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Magnus - 31-08-2016, 20:26
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Magician7 - 31-08-2016, 20:56
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Void - 31-08-2016, 20:58
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Mikael - 31-08-2016, 21:29
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Magician7 - 31-08-2016, 21:37
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Sea - 01-09-2016, 08:07
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Magnus - 01-09-2016, 16:42
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Magician7 - 01-09-2016, 16:58
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Magnus - 01-09-2016, 17:49
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Void - 01-09-2016, 17:01
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Sea - 01-09-2016, 19:14
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Magnus - 02-09-2016, 14:52
RE: Tarot jako zakodowany system rozwojowy. - przez Sea - 02-09-2016, 18:21

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.