Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Sprawa magii ochronnej - pytanie

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Sprawa magii ochronnej - pytanie
Autor Wiadomość
Wyspa_404 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Sprawa magii ochronnej - pytanie
Wydaje się Nikodem, że nie zawsze jest oczywiste zamykanie rytu przez jego odwrócenie; ruch odwrotny do wskazówek zegara itd. Powiem tak; nie bez powodu wrzucono do internetu połowę tajemnej wiedzy magicznej, bo dzięki szkodom które ona powoduje przez uszkodzony łańcuch informacji magicznej powstała przeogromna przestrzeń dla duchowych lekarzy, którzy od samego początku planowali problem zmonetyzować, że kiedy coś nie wyjdzie, a musi nie wyjść to uderzaj do nich na zasadzie premium.
Proszę pokaż mi na tym forum gdzie pod jakimś zaklęciem jest informacja jak je odwołać ? A takie słowa pieczęcie jak zawsze to znaczy zawsze, nigdy znaczy nigdy, A dusza jest nieśmiertelna i to wszystko istnieje wiecznie.
Co do filtru to nadal nie przedstawiłeś źródła. Ładnych kilka książek o systemach w magii przeczytałem i chętnie przeczytałbym coś nowego o czymś z czym się nie spotkałem, czego nie znam. Tak jakby filtr założony na portal przepływu tych kompleksów energetycznych którymi się permanentnie wymieniamy z otoczenie z takimi założeniami jak te przedstawione w moim pytaniu był tak karkołomnym zadaniem, że żaden autor z którym się dotąd spotkałem nie podjął się takiego wyzwania.
Problem jest z filtrem bardziej złożony niż się może wydawać czytając Twoją odpowiedź. Choćby dlatego że w magii ludowej jest zasada przekuta w przysysłowie, że nie ma tego złego co by nie wyszło na dobre. Więc jeśli zamkniemy się na przyjęcie tego co jest dla nas niekorzystne i potencjalnie może nas skrzywdzić przez filtryczne zablokowanie kanału kontaktu, wtedy nie przyjdzie do nas coś co według założonego scenariusza naszego wcielenia ma służyć ku naszemu rozwoju i dobru, które nie istniałoby gdybyśmy nie widzieli kontrastu, czyli jego przeciwieństwa.
Jednak zrozumiałem z tego co czytam, że nie wierzysz w reinkarnację, w ponowne wcielania się, w stare dusze. A moje pytanie dotyczyło właśnie takich spraw.
Dziękuję ślicznie Nikodem za poświęcenie mi trochę czasu i odpowiedzi :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2017, 17:35 {2} przez Wyspa_404.)
26-02-2017, 17:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Sprawa magii ochronnej - pytanie - przez Wyspa_404 - 23-02-2017, 23:55
RE: Sprawa magii ochronnej - pytanie - przez Nikodem - 24-02-2017, 00:59
RE: Sprawa magii ochronnej - pytanie - przez Wyspa_404 - 24-02-2017, 04:57
RE: Sprawa magii ochronnej - pytanie - przez Nikodem - 26-02-2017, 13:57
RE: Sprawa magii ochronnej - pytanie - przez Wyspa_404 - 26-02-2017, 17:28

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.