Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 23 Dalej »

Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam..

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam..
Autor Wiadomość
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 111
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam..
To nie zaden szatan czy cos w tym stylu. Nazywa sie to okres dojrzewania i kazdy to przechodzi. I kazdemu to ustepuje w ciagu paru lat. Bo odczuwasz wszystko mocniej. Wiem ze kazdy czlowiek na ziemi pragnie byc uznawany za wyjatkowego dlatego mysli o jakis demonach lub bogach lub duszach. Ale myslenie tego typu daje mu dla samego siebie zagrozenie. Bo uwaza ze jak ty teraz "poczynil grzech" ktory ciazy na nim i przez ten nieodwracalny grzech bedzie odczuwal cierpienie w zyciu.

Brak znajomych to wlasny wybor. Kazdy jest na swoj sposob leniwy i kazdy odczuwa pewny schemat nudy w swoim zyciu. Niewazne jak szczesliwy wydaje ci sie czlowiek ktory ma 1000 znajomych i z nimi imprezuje codziennie lub ma rodzine, lub podrozuje i zwiedza swiat, lub zarabia gruba kase i nie ma wedlug ciebie zmartwien, to kazda z tych osob odczuwa ta nude.

Szczesliwi w inny sposob ktory wspominamy bylismy w dziecinstwie, gdy nie bylo jeszcze tych schematow, gdzie mogles siasc na trawniku i dotknac ziemi czysta reka i nie przejmowales sie tym ze sie upierdolisz lub ze ludzie beda sie zastanawiac co robisz. Gdzie nie zastanawiales sie jak rozmawiac z ludzmi, albo z kobietami, po prostu z nimi rozmawiales i nie miales w glowie wyprzedzajacych wydarzen, to jak zareaguja lub co powiedza. Po prostu tylko mowiles bez zadnego rozmyslania.

Chcesz byc szczesliwy, to po prostu badz. Nie ma takiej sily ktora moglaby sprawic ze twoje zycie upadnie i bedzie chujowe - to twoj po prostu brak dzialania sprawia jak jest. To ze ubolewasz, to ze myslisz ze zrobiles cos nieodwracalnego, to ze wierzysz w takie rzeczy.

Psycholodzy i psychiatrzy wiele nie daja, juz bardziej terapeuci. Bo psycholog cie poslucha, kiwnie glowa dwa razy, naskrobie jakies wnioski na podstawie rozmowy z toba, ale nie da ci nic co mialoby ci pomoc. A psychiatra to juz tym bardziej, chyba ze jakies leki wyciszajace te mysli.

Samodzielnosc glownie pomaga najszybciej w tym wszystkim. Bo wyrzucasz sie na gleboka wode, gdzie nigdy nie byles, jestes przerazony, ale zaczynasz dzialac i nie boisz sie juz bo wszystko czego sie bales bylo tylko w twojej wyobrazni. A w rzeczywistosci nie okazalo sie ani troche straszne. Jesli juz ja zdobedziesz, by nie bac sie zycia. To nastepnym wypadaloby po prostu miec wyjebane w zyciu. Nie wierzyc zbytnio w rozne rzeczy, nie przejmowac sie, zyc tak jak sie chce, a nie tak jak ktos wymaga lub ktos uwaza za dobre zycie. Bo twoim odczuciem ze marnujesz siebie i ze masz 2 znajomych czy cos. Glownie jest ta zazdrosc, patrzenie ze inni ludzie maja wiecej przyjaciol, ze im lepiej i ze tez tak chcesz. Ale to nie oznacza ze oni sa szczesliwi. Jedyne co daje im spokoj to to, ze rozmawiajac ze swoimi 2 znajomymi wypelniasz jakos swoj czas, nie sprawiasz ze w tym momencie bedziesz rozmyslac o tym jak nie lubisz swojego zycia, tylko po prostu zajmuje wam czas rozmowa, usmiech, ciekawe lub smieszne tematy, takie odwrocenie uwagi, ktore nazywa sie zyciem. A osoba ktora ma wiecej tych przyjaciol czy znajomych, ma po prostu mniej czasu na rozmyslanie czy jest szczesliwym czlowiekiem. Przez to sie mniej przejmuje. Ale jednoczesnie nieszczescie ktore cie teraz dotyka sprawi, ze szybciej zaczniesz samodzielne zycie. Oni beda opierac spokoj na znajomych ktorych posiadaja. Ale znajomi kiedys znikna, a potem beda juz starsi i nie beda wiedzieli co zrobic. Strach jest dobrym nauczycielem, bo tylko dzieki niemu zadajemy wlasciwie pytania i szukamy odpowiedzi. Moze nie jest on przyjemny dla nas samych, ale zadaj sobie jedno pytanie skoro jestes wierzaca osoba.

Czym moze kusic diabel jak nie przyjemnosciami? Nieprzyjemnosci w zyciu daja duzo dobrego. Moze wydaje sie to byc okropne smutne zycie, ale ono ksztaltuje w bardzo dobrym kierunku dla ciebie. Przyjemnosci to tylko chwilowe szczescie. Chcesz je, to rob to co wszyscy. Jednak jak sam widzisz zycie sprowadzilo cie do tego bys mial "nieszczescie", ale to nie oznacza, ze marnujesz je. Chodzi o to, by sie nie poddac. Nie wiadomo co odczujesz, jak mocno, jak bardzo bedziesz pragnal konca. Po prostu sie nie poddac.
23-08-2017, 14:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Chaota - 23-08-2017, 01:50
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Wojtek - 23-08-2017, 13:45
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Eryk88896 - 23-08-2017, 14:37
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez zef - 23-08-2017, 23:11
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Chaota - 23-08-2017, 23:24
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Eryk88896 - 24-08-2017, 09:54
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Cyjanek987 - 23-08-2017, 16:51
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez AronirReeb - 25-08-2017, 02:35
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Chaota - 23-08-2017, 22:22
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Cyjanek987 - 24-08-2017, 11:00
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Sanctuary Mirror - 24-08-2017, 11:14
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez qert - 24-08-2017, 21:10
RE: Witam pilnie poszukuje informacji o zerwaniu paktu z Diabłem. Blagam.. - przez Cyjanek987 - 25-08-2017, 15:55

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.