Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Poznajmy się v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 26 Dalej »

hej! :)

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Alice Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: bliźnięta
Praktykowany rodzaj magii:
.

Podziękowania: 19
Podziękowano 9 razy w 6 postach
Hej wszystkim :) 
Do forum dołączyłam chyba ok. tydzień temu, do tej pory byłam bardziej jego cichym obserwatorem niż aktywnym uczestnikiem. Chciałam się przywitać, by przełamać lody (gdy nie zrobię tego na samym początku w jakiejś grupie, później ciężko mi się odezwać po upływie czasu) i czuć się tutaj trochę swobodniej, bo naprawdę podoba mi się tutejsza atmosfera. Najbardziej cieszy mnie to, że w końcu mogę porozmawiać z kimś na magiczne tematy po polsku, bo przez te wszystkie lata korzystałam głównie z anglojęzycznych stron, przez co miałam opory przed włączeniem się do dyskusji. A tutaj w końcu czuję się, jakbym była częścią większej społeczności, z którą mogę "pogadać przy herbatce" a nie tylko przechodniem szukającym informacji:)

Coś o mnie: mam 21 lat, od dziecka czuję, że jest "coś więcej" niż to, co widzimy i co jest "ważne" dla społeczeństwa. Gdy miałam 14 lat zainteresowałam się buddyzmem, nie na długo, ale zasiał on we mnie miłość do medytacji i uważności, która rośnie do dziś. Ok. 4 lata temu zainteresowałam się szeroko pojętym witchcraftem. Z początku pochłonął mnie chaos i ogrom informacji, ale nie poddałam się (choć pewnie gdybym miała na samym początku kogoś, kto by mnie naprowadził - nawet jeśli byłyby to tylko książki warte przeczytania, to dzisiaj byłabym o wiele dalej niż jestem - a wciąż czuję się jak osoba mocno początkująca). Do tej pory praktykowałam głównie, hmm jakby to nazwać, działania intuicyjnie - tworzyłam małe i duże rytuały korzystając z tego, co do mnie krzyczało "użyj mnie, pomogę ci" (jakąś tam wiedzę teoretyczną też miałam, głównie na temat magicznych właściwości roślin i kamieni). Pracowałam dużo z fazami księżyca, co robię do tej pory, bo czuję z nim silną więź. Siedziałam też mocno w manifestacji, prawie przyciągania, prawie założenia itp. ale odchodzę od tego, bo niezbyt mi się to sprawdza. 

Nie potrafię na ten moment określić swojej ścieżki, ale wiem, że strasznie ciągnie mnie do natury. Uwielbiam chodzić godzinami po lesie, przytulać drzewa, podziwiać piękno przyrody. Na łonie natury czuję się naenergetyzowana i pełna życia, jak nigdy. To tam czuję się jednością ze światem i na nowo po chwili zwątpienia przekonuję się, że magia istnieje i mało tego - że jest czymś naturalnym, a nie "mocą nadprzyrodzoną". Interesuję się też zielarstwem i ziołolecznictwem. 

Pozamagicznie jestem studentką medycyny, planuję specjalizować się w psychiatrii. Już na ten moment uważam ludzką psychikę za coś fascynującego, a podświadomość za pomost między nauką a magią. 
Poza tym lubię filmy kostiumowe i książki, zwłaszcza fantasy oraz poezję. 
Miło mi Was poznać, fajnie że jesteście :)
22-09-2021, 18:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
hej! :) - przez Alice - 22-09-2021, 18:08
RE: hej! :) - przez Adrianna - 22-09-2021, 18:50
RE: hej! :) - przez Alice - 24-09-2021, 16:45
RE: hej! :) - przez BPW - 23-09-2021, 06:31
RE: hej! :) - przez Mięta - 24-09-2021, 18:55
RE: hej! :) - przez JazzsN - 25-09-2021, 22:00

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.