Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

reality shifting - czy to możliwe?

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Alice Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: bliźnięta
Praktykowany rodzaj magii:
.

Podziękowania: 19
Podziękowano 9 razy w 6 postach
Hej wszystkim, ostatnio natrafiłam w anglojęzycznej części internetu na "reality shifting". Niestety większość osób mówiących o tym temacie jest bardzo bardzo młoda i wypowiada się mało rzeczowo, przez co tracą u mnie mocno na wiarygodności, więc chciałabym poznać Wasze zdanie :)
Oto czego się dowiedziałam: Reality shifting to coś jakby o poziom wyżej od projekcji astralnej, bo dostajemy dowolne prawdziwe fizyczne ciało. I tu zaczyna się zabawa: możemy być kimkolwiek/czymkolwiek chcemy gdziekolwiek chcemy. Zaczyna się od "skryptu", gdzie dosłownie tworzymy (a raczej wybieramy, bo wg nich rzeczywistości jest nieskończenie wiele, więc nie tworzymy nowej, tylko przenosimy się do tej już istniejącej) swoją rzeczywistość: postać (wygląd, wiek, charakter, zdrowie, umiejętności, relacje itp), świat, nawet prawa działające w nim. Aby się przenieść, można skorzystać z dowolnej metody, których jest cała masa (np medytacja, liczenie, wizualizacja). Metody dzielą się na te na jawie - robi się jakąś metodę do momentu, aż się przeniesie (wtedy w skrypcie polecają pisać "moje oczy otworzą się automatycznie, gdy się przeniosę" albo że np poczujemy intensywny zapach czegoś, aby wiedzieć, kiedy już można otworzyć oczy) i te podczas spania -  wtedy robi się metodę, zasypia i powinno obudzić się w wybranej rzeczywistości. Dodatkowo, w skrypcie wybiera się przelicznik czasowy, np "1 minuta w "obecnej" rzeczywistości = 1 dzień/miesiąc/cokolwiek w wybranej rzeczywistości". W skrypcie powinno się też zawrzeć hasło/czynność powodującą, że wrócimy do "obecnej" rzeczywistości. 
Jeśli chodzi o mechanizm tego, to tłumaczą to na 2 sposoby: istnieje nieskończenie wiele rzeczywistości, wszystko, o czym możemy pomyśleć, gdzieś istnieje. Więc 1) albo przenosimy swoją świadomość do innego ciała albo 2) Istnieje nieskończenie wiele wersji alternatywnych "ja". Jestem tymi wszystkimi "ja" naraz. Więc podczas "reality shifting" nie przenosimy swojego ciała, nie przenosimy nawet swojej świadomości - my ją włączamy gdzieś indziej, a wyłączamy tutaj.
Jeszcze 1 ciekawa rzecz: w przypadku metody na jawie, gdy przeniesiemy się do innej rzeczywistości, nasze ciało funkcjonuje. W końcu nie poszliśmy spać. Wtedy mówią, że działa nami nasz "klon". Brzmi strasznie, ale nie jest to ktoś obcy, to wciąż my - że niby nasza dusza czy coś może podzielić się na nieskończenie wiele kawałków. Więc ten klon to my, ale nasza świadomość jest gdzieś indziej. Toteż ten klon zachowuje się jak my - bo jest nami. Później kiedy się wróci, zalewa nas fala wspomnień z tego, co robił nasz klon, gdy nas "nie było". Nasz klon nigdy nie wie, że jest klonem - myśli np "znowu nie udało mi się przenieść, kolejna nieudana próba" i kontynuuje życie nic nieświadomy. Tak samo jest, kiedy przeniesiemy się do wybranej rzeczywistości - w której jesteśmy np 20 letnim arystokratą (why not) - wtedy też zalewa nas 20 lat informacji o naszym życiu. 
A, no i oczywiście ta rzeczywistość jest rzeczywista, tak jak ta - wszyscy twierdzą, że nie ma mowy, aby pomylić to ze świadomym snem albo projekcją astralną - jedzenie, dotyk, wszystkie zmysły, inni ludzie - to wszystko jest jak prawdziwe, bo ma być prawdziwe. 

Co do źródeł, niektóre brzmiały naprawdę poważnie (np powoływanie się na odtajnione dokumenty CIA nt. "gateway process" - do znalezienia na oficjalnej stronie rządowej CIA, ale niestety większość to 15-18latki mówiące, że przeniosły się do rzeczywistości Harrego Pottera, aby móc być dziewczyną Draco Malfoya (priorytety  :rolleyes:  ale był też ktoś, kto np przeniósł się do rzeczywistości, w której mógł obserwować pracę Einsteina - wtedy trzeba pamiętać, że to nie był "nasz Einstein" - to nie cofanie się w czasie, tylko przeniesienie się do rzeczywistości, w której on jeszcze żyje).

Czytałam też historię osoby, która podobno przypadkowo zmieniła rzeczywistość, gdy była mała - poszła się bawić, chciała wrócić do domu, znała trasę, ale domu nie było. Zajęła się nią policja, a gdy odnaleziono jej rodziców - dla niej to byli obcy ludzie. 

Bardzo jestem ciekawa Waszego zdania na ten temat. Czy to w ogóle możliwe?
03-10-2021, 21:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡

Wiadomości w tym wątku
reality shifting - czy to możliwe? - przez Alice - 03-10-2021, 21:26
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez Evander - 04-10-2021, 00:45
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez Slavos - 06-10-2021, 00:37
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez Alice - 10-10-2021, 18:09
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez Darkness - 06-10-2021, 20:47
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez Evander - 07-10-2021, 00:42
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez Alice - 31-10-2021, 19:24
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez HermetycznieŚwiadom - 11-10-2021, 13:28
RE: reality shifting - czy to możliwe? - przez possess - 05-12-2021, 21:33

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.