Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna v
1 2 Dalej »

Dwa sposoby poznania swojego żywiołu

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Dwa sposoby poznania swojego żywiołu
Autor Wiadomość
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu
(20-09-2012, 08:53)Olimpia napisał(a): Sposób I

Zastanów się jaki żywioł najbardziej Ci odpowiada jaki jest Ci umiłowany, który najbliższy.

szczerze? ja to mogę COŚ lubić, ale odnoszę wrażenie, że COŚ nie lubi mnie (nie mówię, że tak jest, ale takie mam wrażenie).

np. co z tego, że lubię wiatr, skoro czuję, że np. lotnictwo jest nie dla mnie. co z tego, że to mi się podoba, skoro np. coś stoi na drodze przy np. interesowaniu się tym.
bardziej praktycznie - kiedy chcę rozpalić ognisko, to ZAWSZE (podkreślam - ZAWSZE) wiatr mi gasi zapalniczkę/zapałkę. bez względu na to w jakim rozpalam celu.
tak samo kiedy pracowałem w różnych biurach - ZAWSZE, (tu zdecydowanie ZAWSZE) kiedy niosłem jakieś kartki - ZAWSZE wiatr mi je zawiał w moją stronę by się zgniotły.

co do ziemii - trudno mi powiedzieć. nie czuję z niej jakiejś szczególnej bliskości.
co do ognia - trudno powiedzieć, mimo, że wszędzie czytałem, ze to mój żywioł (o tym za chwilę).
co do wody - źle mi się kojarzy - zazwyczaj z robieniem krzywdy (np. sobie czy komuś), topieniem się, itp., więc bardziej budzi we mnie obawę/lęk niż miałbym czuć bliskość. tutaj tak samo jak z powietrzem - co z tego, że mogę polubić żeglugę skoro znudzi mi się po 5-ciu minutach albo ktoś bliski tematu mnie zdenerwuje. (a i praktycznie KAŻDY wędkarz musiał mnie czymś w życiu zdenerwować. nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale statystycznie rzecz biorąc tak było xd)

Ogień - możesz rozpalić ognisko, kominek albo zapalić świeczkę, powietrze - idź gdzieś gdzie nikogo nie będzie, woda idź nad jezioro, strumień czy rzekę ewentualnie wejdź do wanny, ziemia - zakop się w niej, dotykaj jej, przytul się do drzewa, połóż się na ziemi w lesie, czy w sadzie gdzieś gdzie nikt nie będzie przeszkadzał cokolwiek wybierzesz,
Cytat:musisz pogadać z żywiołem czyli mów do np zapalonej świeczki o Twoich problemach, radościach o czym chcesz
muszę sprawdzić kiedyś, nie wiedziałem, że tak można. Dopiero teraz mnie to zaczęło ciekawić
Cytat: i tak samo rób z innymi żywiołami potem zdecyduj z którym Ci było milej.

co do wiatru - to się z nim wyzywałem. nie wiem dlaczego czasami był dla mnie niedobry. może się droczył?

Cytat:Sposób II

Porównaj cechy charakteru przypisane do żywiołu i swoje, ten do którego jesteś najbardziej podobny to Twój żywioł.

teoretycznie ogień i to chyba zdecydowanie

i teraz pytanie - jaki w sumie mogę mieć żywioł? urodziłem się w sierpniu i jestem spod znaku lwa.
trudno mi siebie opisać. większość cech bardziej odpowiada ogniowi.

co do rozmowy z żywiołami:
Cytat:musisz pogadać z żywiołem czyli mów do np zapalonej świeczki o Twoich problemach, radościach o czym chcesz

w jakiej odbywa się to formie? tzn. mogę mówić do nich w myślach?
one odpowiedzą w jakiej formie? myślami? czy emocjami/obrazami/tak lub nie?
10-04-2022, 11:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Olimpia - 20-09-2012, 08:53
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Eteryk - 21-09-2012, 19:16
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez konidziu - 22-09-2012, 11:07
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez HeyMacarena - 24-05-2013, 22:28
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez konidziu - 25-05-2013, 10:48
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Oth - 25-05-2013, 22:08
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez konidziu - 26-05-2013, 12:03
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Oth - 30-05-2013, 23:33
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Ruta - 04-01-2015, 12:01
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Olimpia - 04-01-2015, 16:22
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez dampa - 27-06-2015, 14:57
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Gauge - 27-06-2015, 20:42
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Ruta - 27-06-2015, 19:19
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Aqeen - 08-07-2019, 01:49
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Zefir - 10-04-2022, 11:50
RE: Dwa sposoby poznania swojego żywiołu - przez Olimpia - 22-04-2022, 09:16

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.