Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Pytania i problemy v
1 2 3 4 Dalej »

Czy demony są złe?

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czy demony są złe?
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
RE: Czy demony są złe?
Zaraz dlaczego feminizm Lilith wydawał Ci się grubymi nićmi szyty? Od kiedy to feministki są aseksualne i nie mają faceta? No chyba że mówisz o pseudofeministkach, czyli tych które nienawidzą mężczyzn.

Każdy kto nie jest feministą (mężczyźni też nimi są) uważają, że kobiety nie powinny mieć praw wyborczych, ani wogole opcji wypowiadania się. Maja być pod mężczyzną i zakaz pracy. Idealnym przykładem kraju niefeministycznego jest Arabia Saudyjska.

Jak najbardziej Lilith była feministką i była też pierwszą kobietą wyzwoloną, która uprawiała wolny seks. Silna osobowość i silna kobiecość. Pierwsza bohaterka wśród kobiet.

Zefir ... Eee? Głupoty.
Demony nie zawsze są źle i nie zawsze zadręczają, a już napewno nie bez powodu. I tak demony zostały oskarżone o zazdrość wobec ludzi, a wiesz jak to wyglądało?

Od demonów oczekiwano, że pokłonią się człowiekowi i uznają ich wyższość nad sobą i będą im służyć. Chrześcijantwo napisało, że demony się zbuntowały, bo były zazdrosne o to, że Bog bardziej ludzi kocha i stawia ich wyżej od Aniołów. No sorry... Ale tak to już jest jak się godność z zazdrością myli...

Zresztą nawet jeśli to zazdrość to co? Jak jedno z rodzeństwa jest faworyzowane to drugie nie czuje zazdrości? Czuję i ma do tego prawo.

Demony jak najbardziej znają moralność i to dużo lepiej od człowieka, przecież to Upadłe Anioły. Człowiek też zna moralność i ma nią nie raz wyjebane... Więc?

Ja byłam kiedyś takim demonem, byłam oczkiem w głowie zanim się urodził mój brat. Czułam że był faworyzowany. Wzbudziła się zazdrość i nienawiść do niego, biłam go i krzyczałam na niego... Byłam okropna. Byłam tylko dzieckiem jednak (5 lat)... Demony przeszly dokładnie coś takiego. I dziś jesteśmy z bratem dorośli... Dalej się nienawidzimy, jedno by drugiego zajebalo. 

Przestańmy tworzyć podziały i szufladkować - każda istota to indywidualność. Nawet Zmory nie zawsze wiedzą, że wogole są Zmorami i często to bardzo dobre kobiety.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-05-2023, 22:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Walpurgia

Wiadomości w tym wątku
Czy demony są złe? - przez Kalinap - 29-04-2023, 10:07
RE: Czy demony są złe? - przez Olimpia - 29-04-2023, 18:21
RE: Czy demony są złe? - przez Walpurgia - 01-05-2023, 17:01
RE: Czy demony są złe? - przez tupajda - 05-05-2023, 14:09
RE: Czy demony są złe? - przez Misteryk - 26-05-2023, 23:52
RE: Czy demony są złe? - przez Zefir - 01-05-2023, 17:27
RE: Czy demony są złe? - przez Olimpia - 01-05-2023, 22:11
RE: Czy demony są złe? - przez Zefir - 05-05-2023, 14:18
RE: Czy demony są złe? - przez Olimpia - 05-05-2023, 23:38
RE: Czy demony są złe? - przez tupajda - 05-05-2023, 14:23
RE: Czy demony są złe? - przez tupajda - 05-05-2023, 14:24
RE: Czy demony są złe? - przez Olimpia - 27-05-2023, 00:01
RE: Czy demony są złe? - przez Misteryk - 27-05-2023, 01:16
RE: Czy demony są złe? - przez lisa - 28-05-2023, 00:47
RE: Czy demony są złe? - przez Walpurgia - 28-05-2023, 19:39
RE: Czy demony są złe? - przez Misteryk - 29-05-2023, 15:19
RE: Czy demony są złe? - przez Olimpia - 29-05-2023, 16:00
RE: Czy demony są złe? - przez Misteryk - 29-05-2023, 18:41

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.